Vincent Fleischer (46) er ansatt som strategi- og kommunikasjonsdirektør i SINTEF. Her innfelt over et bilde fra SINTEF Ocean i Trondheim

Vincent Fleischer (46) er ansatt som strategi- og kommunikasjons­direktør i SINTEF

- Jeg mener Norge trenger SINTEF mer enn noen gang.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Han kommer fra stillingen som avdelingsdirektør med ansvar for regional næringsutvikling, næringsklynger og nordområdepolitikk i Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

- Jeg har jobbet hele livet med å forbedre det norske innovasjonssystemet. SINTEF er krumtappen i det systemet. Da er det utrolig spennende å få være med på å gjøre SINTEF enda bedre, fordi det vil kunne gi effekter i store deler av norsk næringsliv. Jeg mener Norge trenger SINTEF mer enn noen gang, sier Fleischer.

 Tidligere har han vært divisjonsdirektør for strategi og kommunikasjon i Innovasjon Norge i perioden 2010-2015.

Han har også arbeidet i The Boston Consulting Group, Nærings- og handelsdepartementet og som gründer i en oppstartbedrift.

Fleischer er utdannet økonomisk geograf fra Universitetet i Oslo og har en MBA fra Norges handelshøyskole.

SINTEFs konsernsjef Alexandra Bech Gjørv sier at ansettelsen er gjort etter en grundig prosess.

- De store samfunnsendringene rundt oss gjør at SINTEF har et enda større oppdrag å fylle enn det vi leverer i dag. Dette krever nytenking om hvordan vi kommuniserer og samhandler. Vincent Fleischer har en bredde i erfaringer og egenskaper som vil gi oss viktige impulser og gjøre ham til en inspirerende leder for SINTEFs kommunikasjonsteam, sier Alexandra Bech Gjørv.

Vincent Fleischer går inn i SINTEFs konsernledelse, med arbeidssted i Trondheim. Han tiltrer i stillingen 2. mai.

Ansettelsen er en sentral del av en økt satsing på kommunikasjon, strategi og samfunnskontakt i SINTEF.

Dagens kommunikasjonsdirektør Petter Haugan går inn i en ny stilling som direktør for samfunnskontakt og forskningspolitikk.

Powered by Labrador CMS