Vol.no-ansatte er veldig fornøyde med sommerens utvikling.
Vol.no-ansatte er veldig fornøyde med sommerens utvikling. (Foto: Vol.no)

Vol.no jubler for vekst og pressestøtte. Nå håper de å nå 4.000 abonnenter før jubileumfesten i oktober

Vol.no fyller 20 år i år. Redaktør Geir Bjørn Nilsen sier flere ansatte og en styrking av laget er den beste jubileumsgaven han kan få.

Redaktør Geir Bjørn Nilsen har styrt skuta Vesterålen Online, eller Vol.no, siden januar 2017. Rundt da begynte de med brukerbetaling - og så langt har det gått veldig bra, forteller redaktøren.

Nå mangler de noen hundre abonnenter for å nå 4.000. 

 Redaktør Geir Bjørn Nilsen Bilde: Pia Elise Solvik Dahl, VA

- Vi starta i januar i fjor med å åpne abonnements-slusene, og fikk ganske raskt den veksten vi ønsket oss. Nå ser det jo ut som at det blir 4000 om ikke så lenge, vi er bare noen hundre abonnenter unna, sier Nilsen til Medier24. 

Målet er å nå 4000 innen de skal ha jubileumsfest i oktober.

- Jeg har et lønnlig håp om at det skal være passert innen jubileet i oktober, sier han. 

 

Jubler for digital vekst - også i juli 

Nilsen starta i Andøyposten som 14-åring, og siden det har det gått slag i slag før han til slutt endte opp i Vesterålen Online. Nå gleder 

- Det var en hyggelig sommer i fjor, og den er hyggelig i år. For en gammel papirkusk er det gøy å se at det er vekst også i juli. Da tar jo de fleste pause fra papiravisa, men kan likevel ha med seg den digitale, sier han. 

Han viser til at antallet abonnenter vokser jevnt og trutt - og at avisa hadde en 50 prosent økning i antall sidevisninger i juli. 

- Det er folka her som gjør at vi får det til. Folk er innmari dedikert og jobber som søren for å få produktet til å henge sammen hver dag, sier han. 

I tillegg mener han til de er flinke til å prioritere små ressurser riktig. 

-Vi er ganske flinke til å identifisere hva leserne har stor interesse for. Så lager vi mer av det de er interessert i, og mindre av det de har mindre interesse for. 

- Det er ikke vanskeligere, altså? 

- Nei, det er jo egentlig ikke det. 

 

Satser på strømming av lokal fotball

En av de tingene avisa har erfart at fungerer - og genererer abonnenter - er strømming av kampene til lokale fotballag. 

- Vi har satsa tungt på fotball i år. Vi har hatt både liveoverføringer i tredje- og fjerde-divisjon. I tillegg har vi to lag på øverste nivå i futsal-serien i vår region, sier han. 

Det er Amedia som eier rettighetene til tredjedivisjonsfotball og futsal i Norge. Selv om Vesterålen Online er eid av Polaris, har de likevel fått på plass et samarbeid, som gjør at de kan sende kampene fra sitt område. 

I tillegg til fotball, ser de at saker om lokalt næringsliv, gode personsaker og nyheter om ulykker alle andre alvorlige hendelser i deres dekningsområde går godt. I tillegg er det én ting som er viktig for redaktøren: 

- Vi skal være først med alle de viktige nyhetene fra vårt område. Det synes jeg vi lykkes med i veldig stor grad. Det var en god ånd for det da jeg begynte her, og den har vi klart å holde på, sier han. 

 

Fikk pressestøtte tidligere i sommer 

Veksten i antallet abonnenter, gjør også at avisa har fått pressestøtte for første gang. Håpet til redaktøren er at pengene kan brukes til å styrke laget ytterligere. 

- Jeg håper at vi kan ansette noen flere folk og styrke produktet ytterligere. De folkene som er i dag innmari dedikerte, men vi trenger å styrke laget enda mer, sier han. 

Han ser på muligheten for å få flere ansatte som den beste jubileumsgaven både han og avisa kan få. 

- Om vi får til det, da blir jeg en veldig lykkelig mann, sier han. 

Til toppen