JIMMI WALES, grunnlegger av Wikipedia.
JIMMI WALES, grunnlegger av Wikipedia. (Foto: Niccolò Caranti, Wikimedia CC-lisens)

Wikipedia-grunnlegger Jimmy Wales møter 25 unge på Telenor Youth-konferanse

Skal diskutere hvordan digital teknologi kan gi hele verden mer kunnskap

  • Endret

Oslo (NTB): I alt 25 delegater fra 18 til 28 år samles tirsdag til Telenor Youth Forum i Oslo for å diskutere hvordan digital teknologi kan bidra til å gi flere mennesker over hele verden tilgang til kunnskap.

Delegatene kommer fra 13 land til Telenors lokaler på Fornebu. Årets tema er «kunnskap for alle» og deltakerne er engasjerte i alt fra læringsapper til mobile utdanningsspill.

Blant dem er indiske Kaarika Das (21) som utvikler nettkurs med et spill for å øke læringslysten blant barn, og den norske medisinstudenten Imon Barua (23) som bruker teknologi i kunnskapsutveksling mellom medisinstudenter i ulike land.

– Alle kommer med unike ideer forankret i forskjellige samfunnsutfordringer. Viktigst av alt er at de ser muligheter der andre ser hindringer, sier Telenors konsernsjef Sigve Brekke.

Hovedtalen vil bli gitt av Wikipedia-grunnlegger Jimmy Wales.

– Jeg gleder meg til å delta på årets Telenor Youth Forum. Ungdom er fremtiden, og fremtiden er mobil. Drømmen om universell tilgang til utdanning er innen rekkevidde, sier Wales.

Telenor samarbeider med Nobels Fredssenter om arrangementet, som går av stabelen samme uke som Nobels fredspris overrekkes og verdens oppmerksomhet er rettet mot Oslo.

For første gang skal Fredspriskonserten 11. desember arrangeres i Telenor Arena på Fornebu, og vil bli strømmet på YouTube.

Til toppen