Ledelsen i Studentradioen i Bergen. Fra venstre: Joacim Myhre, Ingrid Nonskar, Rine Aarvik, Thorvald Næss, Pernille Kjølberg Wikøren, Marius Holth, Kine Emilie Bruland, Daniel Horgen, Daniel Instebø, Sara Løvhaug, Oda Ølstadløkken, Julie Sanner Lindbom, Marte vedde blindheim.
Ledelsen i Studentradioen i Bergen. Fra venstre: Joacim Myhre, Ingrid Nonskar, Rine Aarvik, Thorvald Næss, Pernille Kjølberg Wikøren, Marius Holth, Kine Emilie Bruland, Daniel Horgen, Daniel Instebø, Sara Løvhaug, Oda Ølstadløkken, Julie Sanner Lindbom, Marte vedde blindheim. (Foto: Erik Waatland)

Ypper seg mot de store kanalene - Bergens studentradio nominert til to priser på Radiodager

Kjemper mot kjente norske komikere, NRK og VG om prestisjepriser. Ansvarlig redaktør Ingrid Haugen Nonskar er spent.

Årets Radiodager er det årlige høydepunktet for de som jobber i denne mediekanalen, og fredagskvelden blir kalt Amanda for radiobransjen.

Årsaken er den prestisjefylte premieutdelingen fredag kveld.

De som kjemper om prisene er folk som jobber fulltid med radio i NRK, P4, P5 og andre kommersielle kanaler. Men i år har det skjedd noe som kanskje overrasket enkelte i bransjen - studentene kjemper for alvor om de største prisene.

– Henger med de store fiskene

Studentradioen i Bergen er nominert i hele to kategorier - nemlig for «Årets direktesending» og «Årets podcast».

I førstnevnte kategori kjemper de mot kjente programmer og merkevarer som NRK Buskerud og NRK Sport, P4 og Nye Radio 1. I andre kategorikjemper de mot mot Tusvik og Tønne, Uløst, Strøm/Wasenius og Are og Odin.

Ansvarlig redaktør Ingrid Haugen Nonskar er sier de har reist hele tolv personer fra studentradioen - for å lære og feire.

– Det er utrolig stort at vi er nominert hele to ganger for podcasten Jentegarderoben og nyhetsprogrammet vårt Nyhetsuka. Vi er ganske stolt over å henge med de store fiskene, sier hun.

Jentegarderoben skriver på studentradioens nettsider at de prøver å lage radio med en salig kombo av politisk aggresjon, kjendiseri, underlivshumor og baksnakking. Nyhetsuka er studentradioens nyhets- og debattprogram for studenter.

Ansvarlig redaktør Ingrid Haugen Nonskar i Studentradioen i Bergen. (Foto: Erik Waatland)
Ansvarlig redaktør Ingrid Haugen Nonskar i Studentradioen i Bergen. (Foto: Erik Waatland) Foto: Erik Waatland

– Alle gratulerte hverandre

– Hva tenkte du da det ble klart at dere var nominert to ganger?

– Det var helt sinnsykt og det brøt ut full jubel der alle i radiofellesskapet gratulerte hverandre. Det føles som om radioen er nominert, selv om det er programmene, men dette er et fellesskap og det viser oss at vi hører hjemme i «the big league», sier hun og smiler.

Studentradioen er Bergens eldste lokalradio og ble startet i 1982. De sender 119 timer ukentlig, og er hovedkonsesjonær på fire frekvenser. SriB har siden våren 2010 sendt radio i prime-time sendetiden, fra 07-14, og sendt repriser samt podcaster på kveldene. Studentradioen i Bergen drives av 180 frivillige medarbeidere som er fordelt på syv redaksjoner; nyhet, aktualitet, musikk, samfunn, kultur, humor & underholdning og nett.

– Hva tenker du om sjansene deres her i kveld?

– Det handler ikke om å delta, men å vinne? ler hun og fortsetter:

– For oss er et en utrolig stor anerkjennelse å i det hele tatt bli nominert, men vi ønsker selvfølgelig å vinne. Hvem gjør ikke det?

Til toppen