15. oktober

Rå research: Slik utnytter du gullgruven sosiale medier

  • Fra: 15. oktober 2018 09:00
  • Til: 16. oktober 2018 15:00
  • Sted: Institutt for Journalistikk

Les mer (ij.no)

Sosiale medier er en gullgruve for journalister. Men hvordan tar du kontroll, og finner den beste informasjonen og nøkkelpersoner til din historie, når nyhetsbildet koker? 
 
Enten det er terrorangrep eller valgkamper, er det en fordel å kunne utnytte sosiale medieres muligheter: Til å finne riktige kilder, til å faktasjekke, og til å oppdage en utvikling før alle andre journalister. Men også for å sikre at nettopp din historie blir mest lest, delt og diskutert.
 
Alle legger igjen digitale fotspor. Med utgangspunkt i konkrete raske og undersøkende historier viser vi deg nye avanserte verktøy og nyttige triks på Facebook og Twitter. Med smarte verktøy som f. eks Graph Search, søk i grupper, geosøk og verifisering av bilder kan du effektivisere dine søk på internett og i sosiale medier.
 
Rettsanalytiker Mette Albæk og rettsreporter Louise Dalsgaard fra DR Nyheter viser deg hvordan du kan bruke sosiale medier både som søkeverktøy og til branding. 
Kurset har fått strålende tilbakemeldinger fra tidligere deltakere.
 
Mer informasjon og påmelding på www.ij.no.
 
Institutt for Journalistikk er norske mediers eget kompetansesenter. Vi leverer kurs til journalister, redaksjoner og næringsliv.
 
Medier24s kalender er en tjeneste for konferanser, debatter, kurs og lignende. Oppføringer i kalenderen er gratis og basert på «gjør det selv». Arrangører kan kjøpe ytterligere profilering gjennom bannerannonser, forsideprofilering eller sosiale medier. Betalt profilering vil være merket.
Til toppen