28. mai

Skriv smart om spill - få innsidetips fra spillere, utviklere og spilljournalister.

  • Fra: 28. mai 2019 09:00
  • Til: 28. mai 2019 15:00
  • Sted: Oslo

Les mer (ij.no)

Et kurs fra Institutt for Journalistikk

Nittitre prosent av norske niåringer spiller dataspill. Tre prosent av norske journalister skriver om det. På dette kurset får du innsidetips fra spillere, utviklere og spilljournalister. Du blir en journalist som forstår hva ungdommen holder på med.

Spill er et av de viktigste kulturuttrykkene, norsk spillindustri er i enorm vekst og norske spill og spillere gjør suksess i hele verden.

Illustrasjonen er fra det norskutviklede spillet "My Child Lebensborn". Spillet ble lansert 8. mai i fjor og har gjort stor suksess internasjonalt. Du møter selskapet bak på kurset.

Dette kurset er ikke en inspirasjon til å lage anmeldelser eller forbrukerjournalistikk om spill. Derimot tar Martin Bergesen, forfatter av boken «Alle kan spille», deg med på en guida tur inn i spillverdenen. Han lærer deg hvordan man kan skrive om spill på en smartere måte.

Jonas Vikan, nå anerkjent gravejournalist i Adresseavisen, har både konkurrert internasjonalt på toppnivå i verdens største spill, Counter Strike og arbeidet med å arrangere store internasjonale spillturneringer for det ledende spillselskapet ESL. For første gang kombinerer han sin kunnskap fra de to verdenene og gir oss innsidetipsene.

Jarle Hrafn Grindhaug og Erik Fossum, ansvarlig redaktør og redaksjonssjef i PressFire, skriver om hvordan «no deal-exit»-Brexit påvirker spillutviklingen. De klarer dermed bragden å se spillverdenen i sammenheng med resten av samfunnet. De kommer og forteller hvordan de gjør undersøkende journalistikk innen spill. De kan også lære deg hvordan du selger inn spillsaken din til vaktsjefen.

Og sist, men ikke minst, administrerende direktør i det norske spillutviklingsselskapet Serepta Studio, Catharina Bøhler, kommer og forteller om forskjellen på den internasjonale og nasjonale pressemottakelsen av deres suksesspill «Mitt barn, Lebensborn». Spillet ble lansert 8. mai i fjor og har gjort stor suksess internasjonalt.

Se hele kursmenyen på www.ij.no

Medier24s kalender er en tjeneste for konferanser, debatter, kurs og lignende. Oppføringer i kalenderen er gratis og basert på «gjør det selv». Arrangører kan kjøpe ytterligere profilering gjennom bannerannonser, forsideprofilering eller sosiale medier. Betalt profilering vil være merket.
Til toppen