28. mai

Skriv smart om gaming og dataspill

  • Fra: 28. mai 2019 09:00
  • Til: 28. mai 2019 16:00
  • Sted: Oslo | Scandic Oslo City

Les mer (ij.no)

Et kurs fra Institutt for Journalistikk

Stadig flere barn, unge og voksne spiller dataspill på fritiden. Hvorfor bør du som journalist være opptatt av dette? Gaming kan - og bør - dekkes like seriøst og grundig som andre stoffområder fordi det betyr noe for veldig mange av leserne dine.

Enten det er foreldre som bekymrer seg over barnas spilletid, oppgitte ektefeller til gamere, storspillere som tjener gode penger på å spille eller de bare spiller litt på fritiden. Spill betyr mye for veldig mange, på godt og vondt!

Noen som har fått med seg at et lite norsk spillstudio var nominert til en av verdens mest prestisjetunge priser – og vant en BAFTA - spillverdenens svar på Oscar?

På kurset får du møte administrerende direktør i selskapet som vant - Serepta Studio og Catharina Bøhler. Hun skal blant annet fortelle om forskjellen på den internasjonale og nasjonale pressemottakelsen av deres suksesspill «My Child Lebensborn». 

Martin Bergesen, forfatter av boka «Alle kan spille», etterlyser mer journalistikk på dette stoffområdet. Han kommer på kurset og lærer deg hvordan man kan skrive om spill på en smartere måte, og hvordan du formidler spill til et bredere publikum.

Nett-featuren om gameren Mats "Ibelin" Steen slo alle trafikkrekorder på nrk.no. På kurset forteller NRK-journalist Vicky Schaubert om hvordan hun jobbet med saken.

Du møter også Jonas Vikan, nå anerkjent gravejournalist i Adresseavisen, som både har konkurrert internasjonalt på toppnivå i verdens største spill, Counter Strike og arrangert store internasjonale spillturneringer for det ledende spillselskapet ESL. For første gang kombinerer han sin kunnskap fra de to verdenene og gir oss innsidetipsene.

Jarle Hrafn Grindhaug og Erik Fossum, ansvarlig redaktør og redaksjonssjef i PressFire, skriver om hvordan «no deal-exit»-Brexit påvirker spillutviklingen. De klarer dermed bragden å se spillverdenen i sammenheng med resten av samfunnet. De forteller hvordan de gjør undersøkende journalistikk innen spill, og lærer deg hvordan du selger inn spillsaken din til vaktsjefen.

Du som journalist kan lage reportasjer, næringslivssaker, sportsreportasjer, harde nyheter eller skrive om mobbing og utestengelse ut fra dette feltet, for å nevne noe. 

Det finnes mange historier der ute.

PÅ DAGSKURSET SKRIV SMART OM GAMING OG DATASPILL I OSLO 28. MAI, GIR VI DEG INNGANGSBILLETTEN OG VERKTØYENE DU TRENGER FOR Å DEKKE FAGFELTET GODT OG GRUNDIG!

Medier24s kalender er en tjeneste for konferanser, debatter, kurs og lignende. Oppføringer i kalenderen er gratis og basert på «gjør det selv». Arrangører kan kjøpe ytterligere profilering gjennom bannerannonser, forsideprofilering eller sosiale medier. Betalt profilering vil være merket.
Til toppen