13. juni

Årets store skrivekurs: WOW! Tre utsøkte fortellere

  • Fra: 13. juni 2019 09:00
  • Til: 14. juni 2019 15:00
  • Sted: Institutt for Journalistikk

Les mer (ij.no)

Et kurs fra Institutt for Journalistikk

Møt dyktige skribenter som forteller om hva de gjør og hvordan de gjør det.

Vi ser mest på de mer omfattende formatene: portretter, featuresaker og de riktig lange sakene, og hvordan man kan flette sammen sin erfaring som historieforteller på trykk og sine nyere erfaringer med podkast. 

DU LÆRER:

hvordan du bygger opp sakene, plukker opplysninger og sitater og hvordan scener, beskrivelser og ord kan brukes til å holde fast på leseren – hele vegen gjennom.

DU LÆRER AV:

Line Tolstrup Holm 

Svært mange regner henne for å være den fremste fortellerstemmen i nordisk journalistikk. Hun skal fylle hele fredagen med fortellinger, foredrag og små øvelser. Line Tolstrup Holm har vært featureskribent i Berlingske Tidende siden 2004, og står bak flere av avisens mest oppsiktsvekkende og velskrevne serier.

Nils Thorsen 

Thorsen er journalist i Politiken i København, der han blant annet har utmerket seg med sine store portrettintervjuer. I de siste årene har han også laget podkaster for Politiken. På kurset fletter han sammen sin erfaring som historieforteller på trykk og sine nyere erfaringer med podkast. Han er uten tvil Danmarks mest kjente portrettør, og har to ganger vært nominert til landets fremste journalistpris, Cavlingprisen. Han har skrevet en rekke bøker.

Ingvild Hedemann Rishøi 

Ingvild er forfatter og journalist, og arbeidet i perioden 1999–2003 som featurejournalist i Dagbladet og Dagens Næringsliv. Hun skriver fortsatt fra tid til annen i DN. På kurset skal Rishøi snakke om hvordan vi kan vekke følelser hos leseren, og så skal deltakerne få prøve seg litt selv. Som skjønnlitterær forfatter er Rishøi mest kjent for sine noveller. I 2014 kom novellesamlingen Vinternoveller. Den vant Kritikerprisen og Bokbloggerprisen, og ble nominert til Brageprisen i to klasser. 

 Mer informasjon og påmelding her: https://www.ij.no/ij-kurs/wow-tre-utsokte-fortellere#0

Medier24s kalender er en tjeneste for konferanser, debatter, kurs og lignende. Oppføringer i kalenderen er gratis og basert på «gjør det selv». Arrangører kan kjøpe ytterligere profilering gjennom bannerannonser, forsideprofilering eller sosiale medier. Betalt profilering vil være merket.
Til toppen