17. oktober

Medier og rekruttering: Slik sikrer vi de beste hodene

  • Fra: 17. oktober 2019 08:00
  • Til: 17. oktober 2019 12:00
  • Sted: Badstugata 2, Åpen Scene

Les mer (checkin.no)

Velkommen til en spennende formiddag med fokus på rekruttering for og om mediebransjen på Åpen Scene torsdag 17. oktober.

Pris ordinær 1490,- / Student 100,-. 

Vår hypotese er at det aldri har vært vanskeligere å rekruttere riktige folk i mediebransjen grunnet konstant omstilling, lavere lønn og dårlig ledelse.

For å teste ut påstanden skal vi se nærmere på hvordan man kan tilknytte seg den beste kompetansen i et endret medielandskap, hvordan finne de riktige hodene for fremtidens team og hvordan man beholder ansatte.

På arrangementet har vi fått med oss et knippe inspirerende bransjefolk, blant dem Ketil Raknes som vil snakke om hvorfor folk heller vil jobbe med PR enn journalistikk og TV2 ved Sissel Sundby forteller oss hvorfor kanalen er så mye mer enn en arbeidsplass.

-------

Etter en felles åpning vil det kjøres parallelle sesjoner for journalister og PR- og kommunikasjon slik at innholdet spisses og tilpasses publikum. Her vil flere av Norges mest attraktive arbeidsplasser, deriblant TRY Råd og Amnesty, fortelle om hvordan de jobber og hva de ser etter i en ny ansatt.

Studenter får mulighet til speed-dating med bedriftene og rekrutteringsrådgivere i etterkant av foredragene. Fordi det er et begrenset antall plasser til denne delen av programmet, anbefaler vi å kjøpe billetter i god tid.


Program

Registrering 08:00-08:25

08:25: Velkommen

08:30: Hvorfor vil folk heller jobbe med PR enn journalistikk? Ketil Raknes, høyskolelektor Høyskolen Kristiania

09:00: TV 2 - Mye mer enn en arbeidsplass Sissel Sundby, leder for organisasjonsutvikling og kultur, TV 2 

09:20-09:35: Kaffepause

09:35: Fremtidens rekruttering Thomas Hoff, professor psykologi UiO og eier av konsulentselskapet EBHR AS

10:00: Hvordan finne de beste hodene når maktbalansen har endret? Sverre Haugen, partner MeyerHaugen

10:20: Hvilken kompetanse kreves av fremtidens journalister? Jens Bardal, førsteamanuensis Høyskolen Kristiania

10:45-11:00: Kaffepause

11:00-12:00: Bedriftspresentasjoner av bransjens mest attraktive arbeidsplasser, representert av TRY Råd, Amnesty, NRK m.fl.  og påfølgende speed-dating med studenter. 

Medier24s kalender er en tjeneste for konferanser, debatter, kurs og lignende. Oppføringer i kalenderen er gratis og basert på «gjør det selv». Arrangører kan kjøpe ytterligere profilering gjennom bannerannonser, forsideprofilering eller sosiale medier. Betalt profilering vil være merket.
Til toppen