Nye notiser blir automatisk synlig

19. mars 2018 15:19

TV 2-programmet «Snakk med Linn Wiik» på lufta igjen denne uka etter identifisering av oppsagt medarbeider

TV 2-programmet som ble stoppet etter at en ansatt som ble sagt opp for seksuell trakassering ble identifisert, kommer på lufta igjen etter påske.

– Vi fortsetter med Linn Wiik (bildet) som programleder, og programmet går på lufta etter påskeferien. Jeg har hatt grundige samtaler med redaksjonen og har fått oversikt over hva som skjedde. Jeg ønsker ikke å dele innholdet fra samtalene, men de har gjort meg trygg på å sette programmet på lufta, sier nyhetsredaktør Karianne Solbrække i TV 2 til Kampanje.

Det var i programmet «Snakk med Linn Wiik» på kvinnedagen 8. mars at det ble vist et bilde av mannen som ble sagt opp for å ha seksuelt trakassert flere kvinner i TV 2. Mannen hadde ikke tidligere blitt identifisert av norske, redaktørstyrte riksmedier.

Solbrække betegnet identifiseringen som en «alvorlig svikt», og valgte å ta programmet av lufta. Identifiseringen ble også redigert vekk fra programmet som ligger ute på TV 2 Sumo.

Feilgrepet får den konsekvens at vaktsjef Geir Solaas Moen byttes ut og erstattes av Tor Godal. Moen går over til reporterstilling i kanalens innenriksavdeling. Solbrække ønsker ikke å si noe mer om bakgrunnen for det hun sier er en reorganisering av ledelsen. Moen tar imidlertid på seg ansvaret for identifiseringen.

– Som vaktsjef var jeg ansvarlig for tabben. Karianne Solbrække har vært en god, rettferdig og streng redaktør, samtidig som hun har vist forståelse for at det er lov å gjøre feil, for så å gå videre, sier han.

NTB
19. mars 2018 14:07

Bombetruet på SXSW, The Roots avlyste

En bombetrussel fikk The Roots til å avlyse sin konsert på nest siste dag av bransjefestivalen SXSW i Texas lørdag kveld.

The Roots skulle opptrådt med artistkolleger som blant andre Ludacris. Politiet gjennomsøkte lokalet uten å gjøre funn, men man valgte likevel å avlyste arrangementet.

– Ingen er mer «Mr. Show must go on» enn meg. Men vi kan ikke risikere livene våre når vi får vite at det var en bombetrussel, skrev Roots-trommeslager Questlove på Twittersøndag.

Bare timer etter avlysningen kunne Austin-politiet arrestere den 26 år gamle mannen som sto bak trusselen – som han sendte på epost til arrangørselskapet Live Nation, melder Rolling Stone.

Søndag ble det imidlertid tragisk alvor: Da smalt det for fjerde gang i millionbyen den siste måneden. To menn ble alvorlig skadd i en eksplosjon, som man foreløpig ikke vet har sammenheng med tre tidligere brevbombeangrep som har drept to og skadd to.

Før den store bransjearrangementet sa myndighetene at de ikke så noen sammenheng mellom bombene og festivalen, og at eksplosjonene skjedde i boligområder langt fra bysentrum der SXSW går av stabelen.

NTB
19. mars 2018 11:32

«Will & Grace» får en tredje sesong

Det blir en tredje sesong av nylig gjenforente «Will & Grace». 

Det er filmbransjebladet Variety som kan melde gladnyheten om mer «Will & Grace»-moro. 18 nye episoder er bestilt om vennegjengen i New York.

Serien ble sendt mellom 1998 og 2006, og i fjor ble det comeback. Det ble en av fjorårets få nyversjoner som lyktes med å trekke til seg et større publikum, og allerede til høsten er det klart for sesong to.

– Jeg er overveldet over responsen vi har fått fra presse og publikum. Hatten av for Max Mutchnick og David Kohan i manusteamet, og for James Burrows flotte regi, sier Robert Greenblatt i NBC.

«Will & Grace» gjenforener skuespillerne Debra Messing, Eric McCormack, Sean Hayes og Megan Mullally.

NTB
19. mars 2018 10:42

CoreTrek kjøper 07 Interaktiv - samler 65 ansatte i sammenslått digitalt byrå

CoreTrek AS melder at selskapet har overtatt samtlige aksjer i 07 Interaktiv AS, som inntil nå har vært en del av 07 Media-gruppen.

- Oppkjøpet er en del av CoreTreks strategi for å bli en av landets ledende leverandører av digitale tjenester, heter det i en melding om oppkjøpet.

Etter oppkjøpet av Early Media i 2016 og nå 07 Interaktiv vil selskapet nå ha 65 ansatte - og omsette for nær 70 millioner kroner i 2018.

- Vi er svært fornøyde med de mulighetene dette oppkjøpet gir. Nå kan vi levere nettbaserte løsninger på mange plattformer, og vi blir et større og mer helhetlig miljø, sier daglig leder Kristian Susnic i CoreTrek AS i meldingen.

Selger av selskapet er 07 Media AS, som leverer print, design og kommunikasjon for til sammen 450 millioner kroner årlig. 07 Media får også en mindre eierpost i CoreTrek som en del av transaksjonen, heter det.

De 25 ansatte i 07 Interaktiv vil fortsette i CoreTrek. Det nye selskapet vil levere alt fra enkle WordPress-løsninger til tyngre nettsider basert på eget system, samt digital markedsføring, søkemotoroptimalisering og innholdsproduksjon.

 

(På bildet: Kristian Susnic (t.v.), daglig leder i CoreTrek og Svein Mathisen, nåværende daglig leder i 07 Inteaktiv AS).

Gard L. Michalsen
19. mars 2018 06:57

Protestaksjon på Facebook har samlet inn over 11 millioner til Leger Uten Grenser

Protestaksjonen mot blomsteraksjonen til støtte for justisminister Sylvi Listhaug (Frp) har samlet inn over 11 millioner kroner til Leger Uten Grenser.

Det er Facebook-gruppen «Soldiers of Are and Odin», tilhengere av radioprogrammet «Are og Odin», som står bak protestaksjonen som ble helgens store snakkis. Da de startet innsamlingen fredag kveld var det et bilde av Rødt-leder Bjørnar Moxnes som prydet aksjonssiden.

Moxnes kunngjorde onsdag at partiet fremmer mistillitsforslag mot justisministeren.

«Vi kunne lett tapetsert Bjørnar Moxnes sitt hus med blomster, men … Vi vil heller samle inn penger til noe Mox har troen på, som ikke visner» heter det på innsamlingssiden som natt til mandag hadde fått inn over 11,3 millioner kroner. Da hadde 53.000 mennesker gitt penger.

Aksjonen ble startet som et motsvar til en støttekampanje for Listhaug, som resulterte i at kontoret hennes ble overfylt med blomster.

 

– Ikke ute etter å ta Listhaug

– Det er mange der ute som vil slå et slag for samhold og solidaritet. Folk setter pris på at en politiker har gått foran og satt ned foten for Listhaug, og at flere politikere nå følger etter, sier Moxnes til Dagsavisen.

Moxnes understreker at for ham handler det ikke om å ta Listhaug eller Fremskrittspartiet.

– Jeg ville markere at det går en grense et sted, og når en justisminister anklager stortingsflertallet for å beskytte terrorister, er grensen passert. Det handler om å stille mektige politikere til ansvar, sier Moxnes.

 

– Glade for støtten

Leger Uten Grenser sier til VG at helgens innsamlingsaksjon er den største de har opplevd siden 2010, etter jordskjelvet i Haiti, skriver VG.

– Det er kjempemasse. Vi er utrolig glade for støtten, og vi oppfatter aksjonen først og fremst som en støtte til de humanitære verdiene vi står for, sa Leger Uten Grenser-president Karine Nordstrand til NTB da beløpet var 8 millioner kroner.

Hun er tydelig på at beløpet vil bli brukt til humanitære formål.

– Vi er til stede i over 70 land, og de fleste av midlene går fortsatt til Sentral-Afrika. Her er det snakk om land som Sør-Sudan, Kongo og Den sentralafrikanske republikk. Samtidig er vi også til stede i konflikter som Jemen, Irak og Syria, sier Nordstrand.

 

Nøytrale

Nordstrand understreker at Leger Uten Grenser er partipolitisk nøytral, og ønsker ikke å kommentere situasjonen rundt Listhaug.

– Vi er ikke interessert i å bli dratt inn i en partipolitisk debatt, men er veldig glade for å motta så mye støtte. Pengene kommer ikke fra noe politisk parti, men privatpersoner, understreker presidenten.

NTB
19. mars 2018 06:56

Netflix viser Daryl Hannahs regidebut med kjæresten Neil Young om bord

Nå entrer Neil Young TV-skjermene som «The Man in the Black Hat» fra 23. mars i en ny og sjangeroverskridende film fra kjæresten Daryl Hannah.

Netflix har nemlig snappet opp Daryl Hannahs regidebut «Paradox», som torsdag hadde verdenspremiere under SXSW-festivalen. En trailer for filmen ble sluppet sist uke – med Neil Young i cowboyantrekk, gitar og svart hatt.

Traileren innledes med ulvehyl før en fortellerstemme opplyser at handlingen utspiller seg i en fremtidig fortid der skurkene har stjålet livets sjøer – mens «en skabbete gruppe outlaws» gjemmer seg i fjellene.

På rollelisten står både Willie Nelson – i en kort cameo som aldrende desperado – så vel som sønnene Lukas og Micah Nelson og flere av bandmedlemmene fra deres band Promise of the Real. For filmen byr på ny musikk av Young og Nelson-sønnenes band.

Netflix beskriver filmen som drømmeaktig og urealistisk, mens den av SXSW kalles «et støyende dikt» og «en underlig westernhistorie om musikk og kjærlighet». De første anmelderne er ikke imponert:

The Guardian gir to av fem stjerner og kaller filmen «hakkete og regiløs», men noterer seg at Young-fans «sikkert vil like å se ham øve».Variety mener at konserten mot slutten hadde vært lettere å hygge seg med om ikke bandmedlemmene var forankret for ikke å løftes til værs av musikken.

Daryl Hannah var nominert til bransjefestivalens såkalte Gamechanger Award for «Paradox».

NTB
19. mars 2018 06:55

Bakke-Jensen kan ikke garantere at info om norske borgere ikke lagres

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen kan ikke garantere at Etterretningstjenesten ikke har samlet inn og lagret informasjon om norske borgere i Norge.

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité sendte i begynnelsen av måneden brev til forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) med tre spørsmål knyttet til satellittovervåkingsbasen utenfor Hønefoss. Et av spørsmålene var hvorvidt ministeren kan garantere at det ikke foregår overvåking av norske borgere i regi av Etterretningstjenesten.

I svaret sitt skriver Bakke-Jensen at det ikke er mulig «å garantere for at innsamling og lagring av informasjon om norske borgere ikke har funnet sted», skriver NRK.

Han skriver også at det er umulig å filtrere vekk informasjon om nordmenn i de enorme mengdene med metadata som E-tjenesten lagrer og at det ikke er noen som bryter noen lover.

– Jeg synes det er spesielt at forsvarsministeren ikke kan garantere at E-tjenesten opererer innenfor loven, altså at man ikke skal samle inn informasjon om nordmenn i Norge, sier Torgeir Knag Fylkesnes som er SVs medlem i kontroll- og konstitusjonskomiteen.

Komiteen har sitt neste møte på tirsdag der forsvarsministerens svarbrev trolig blir tema.

NTB
19. mars 2018 06:54

Facebook suspenderer Trumps dataselskap

Facebook suspenderer Trump-kampanjens dataanalyseselskap Cambridge Analytica etter anklager om at selskapet samlet data om millioner av uvitende velgere.

Ifølge New York Times og britiske Observer stjal selskapet opplysninger fra 50 millioner Facebook-profiler for å utarbeide programvare som kunne forutsi og påvirke velgernes valg. Resultatene ble solgt til Donald Trumps valgkamp.

Facebook suspenderer også kontoen til selskapets morselskap Strategic Communication Laboratories og kontoene til psykologen Aleksandr Kogan og Christopher Wylie, en canadisk ekspert som samarbeidet med Kogan.

Cambridge Analytica fikk 15 millioner dollar i støtte av milliardæren Robert Mercer, som er en viktig republikansk giver og var støttespiller for Steve Bannon, som ledet selskapet og var en av Trumps viktigste rådgivere til han ble sparket i fjor.

Sankingen av informasjon foregikk via en app ved navn thisisyourdigitallife. Rundt 270.000 Facebook-brukere ble betalt for å ta personlighetstester via appen og tillate at opplysningene ble brukt i forskning.

Men i virkeligheten ble opplysninger om brukerens Facebook-venner også samlet inn, og til slutt var det opplysninger om 50 millioner mennesker i arkivet, tilsvarende en firedel av USAs potensielle velgere i 2016.

Facebook oppdaget at Kogan overlot data fra appen til Cambridge Analytica i 2015, men har nå konstatert at mye av opplysningene ikke er blitt slettet slik det ble lovet, og suspenderer derfor de aktuelle kontoene.

NTB-AFP-TT
Til toppen