Nye notiser blir automatisk synlig

21. september 2017 13:09

Dette ser vi mest på T-We

Strømmetjenesten T-We blir stadig mer populær. Antall visninger er firedoblet siden mars, og for første gang er det sluppet en liste over hva vi ser mest på.  

T-We er navnet på strømmetjenesten til Canal Digital Kabel og Telenor som alle TV-kunder har inkludert. Nå løftes det på sløret om hva som er mest sett på tjenesten, og helt i tet er humorserien «Neste sommer». Den etterfølges av spenningsserien «Criminal Minds» – mens en ny TVNorge-serie, «Thomas Giertsen: Helt perfekt», avrunder topp tre.

På fjerdeplass er det «Grey's Anatomy» som har lagt seg, etterfulgt av «Once Upon A Time», «Mikkes klubbhus», «To på rømmen – et hårreisende eventyr», «Løvenes konge», «Mistresses» og «Prison Break».

– Nordmenn ser innholdet de ønsker på både mobil, TV, nettbrett eller PC. Alt fra nyheter og dokumentarer, serier, film og norsk humor, til innhold for barn, er attraktivt. Med T-We får publikum mer valgfrihet og fleksibilitet i hverdagen, sier Birgit Bjørnsen via pressemeldingen. Hun er leder for TV og bredbånd i Telenor og Canal Digital Kabel.

NTB
21. september 2017 12:41

Aschehoug saksøker Konkurransetilsynet

Aschehoug forlag nekter å godta en bot for kartellvirksomhet og saksøker Konkurransetilsynet, melder Dagens Næringsliv.

– Vi er uenige i det faktum og den rettsanvendelse tilsynet har lagt til grunn, og vi ønsker derfor å få Konkurransetilsynets vedtak prøvet for retten, sier konsernsjef i Aschehoug Mads Nygaard i en pressemelding.

Aschehoug er ilagt et forelegg på 9,66 millioner kroner for å ha brutt konkurranseloven. I alt fire forlag har fått milliongebyr. Fra før er det kjent at Cappelen Damm stevner Konkurransetilsynet fordi de ikke godtar milliongebyret.

NTB
21. september 2017 12:14

Åtte av ti husstander har tilgang til høyhastighetsbredbånd

80 prosent av norske husstander har tilgang til bredbånd med hastighet på minst 100 Mbit/s.

Det er en økning på 2 prosentpoeng det siste året. 

Det har dessuten skjedd en kraftig utbygging av fiberbredbånd, ifølge den årlige dekningsrapporten fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom).

Ved utgangen av første halvår av 2017 hadde 52 prosent av alle husstander i Norge tilgang til fiberbredbånd. Dette er en økning fra 46 prosent på samme tid i 2016.

Tallene i dekningsrapporten beskriver hvor mange husstander som med enkle grep kan få tilgang til høyhastighets bredbånd. Antall faktiske abonnement er ikke målt i denne undersøkelsen.

NTB
21. september 2017 12:04

Amerikansk talkshow-vert i heftig Obamacare-krangel med senator

Den populære amerikanske talkshow-verten Jimmy Kimmel har havnet i en politisk krangel med Louisiana-senator Bill Cassidy etter løftebrudd om ny helsereform.

– Jeg hadde en interessant dag i dag, sa Jimmy Kimmel da han innledet onsdagens episode av programmet «Jimmi Kimmel Live!».

Samme dag var monologen hans om helsehjelp fra dagen før blitt delt utallige ganger i sosiale medier. I monologen gikk han til kraftig angrep på Louisiana-senator Bill Cassidy for «det grusomme lovforslaget» han fremmet sammen med partifelle og senator Lindsey Graham fra South Carolina for kort tid siden.

Forslaget er det hittil siste forsøket fra republikanerne på å oppfylle Trumps valgkampløfte om å «oppheve og erstatte» Obamacare.

Det mest kontroversielle med lovforslaget er at hver enkelt stat vil få makt til å bestemme om de vil sette en øve grense for utbetaling av helseforsikring.

– Løy meg i trynet

Årsaken til at Kimmel retter kritikken mot Cassidy spesielt, er at Louisiana-senatoren var gjest i Kimmels talkshow i mai. Da lovet senatoren dyrt og hellig at han ville være imot ethvert forslag som ikke beskyttet folk med medfødte sykdommer eller som innebar at forsikringsselskaper kan fastsette en årlig grense, eller en grense på livstid, for hvor mye man kan få utbetalt i forsikring.

Disse retningslinjene døpte Cassidy «The Jimmy Kimmel test», ettersom løftene kom kort tid etter at Kimmel hadde holdt en åpenhjertig tale om sin nyfødte sønn som hadde en medført hjertefeil og trengte dyr og omfattende kirurgi.

Selv har Kimmel mer enn nok penger til både det og salt i maten, men talkshowverten tok til orde for de millionene av amerikanere som ikke er like privilegerte.

–Dessverre, og utrolig nok, har Cassidy foreslått en lov som vil la stater gjøre nøyaktig det han sa de ikke skulle få gjøre. Han snudde plutselig helt, hvilket betyr at han enten ikke forstår sitt eget lovforslag, eller så løy han for meg. Så enkelt er det, sa Kimmel under tirsdagens sending.

– Komikere er dumminger

Monologen skapte et voldsomt engasjement, og før sendingen onsdag hadde Kimmel også fått svar fra Cassidy selv.

–Jeg er lei for at han ikke forstår, sa Cassidy i et intervju med CNN, og argumenterte samtidig for at loven hans faktisk vil beskytte folk med medfødte sykdommer, noe både Kimmel og flere helseorganisasjoner bestrider.

–Jeg tror faktisk det blir billigere.

Onsdag slo Kimmel tilbake mot svaret fra Cassidy.

–Det var en dårlig morgen for senator Cassidy. Han og hans medsammensvorne, Lindsey Graham, brukte den til å forsvare det uforsvarlige. Denne morgenen satte de to senatorene seg ned for å bli intervjuet av Chris Cuomo, CNN, og dro «alle komikere er dumminger»-kortet», sa han ifølge Washington Post.

Flere kritikere

Kimmel kunne vise til lignende kritikk fra både Den amerikanske medisinske forening, Legeforeningen, Barnelegeforeningen, Sykehusforeningen, Kreftforeningen, Diabetesforeningen og en rekke andre helseforeninger.

Forslaget har også svært lite støtte fra demokratene i kongressen, og minst to republikanske senatorer har varslet at de vil stemme nei.

Tross alt dette har Graham/Cassidy-forslaget solid støtte fra president Donald Trump. I Kongressen arbeider hardt pressede Grand Old Party-lobbyister nå for å sikre de nødvendige 50 stemmene for å endelig kunne oppheve Obamacare, slik de har lovet i flere år.

NTB
21. september 2017 11:53

Norges Taxiforbund ber Uber legge ned

Etter at politiet har gitt Uber millionbot for brudd på yrkestransportloven, mener Norges Taxiforbund at selskapet bør legge ned virksomheten i Norge. 

– De har drevet ulovlig i Norge i flere år, sier forbundsleder Øystein Trevland i en pressemelding fra Norges Taxiforbund.

Politiet i Oslo deler også oppfatningen om at Uber driver ulovlig og har ilagt selskapet en bot på 5 millioner kroner for å ha drevet persontransport uten nødvendige løyver. Boten ble først omtalt avDagbladet.

– Nå er det veldokument gjennom en rekke dommer mot Uber-sjåfører og den ferske boten mot selskapet Uber selskapet driver en ulovlig virksomhet i Norge. Jeg forventer at Uber umiddelbart legger ned, men hvis så ikke skjer bør det politiske Norge gi Uber en klar beskjed om at de nå må legge ned sin virksomhet her, sier Trevland.

Uber har sagt at de ikke godtar forelegget, og dermed ender saken i retten.

– Etter nærmere vurdering har vi valgt å ta dette til retten. I mellomtiden vil vi fokusere på de 280.000 Uber-brukerne og hundrevis av partnersjåfører som er tilknyttet Uber, sier Ubers sjef i Norge, Carl Endresen, i en epost-kommentar til NTB.

Han gjentar tidligere påstander om at regelverket bør moderniseres.

– Vi er skuffet, men ikke overrasket over denne utviklingen, som viser det prekære behovet for å modernisere det norske regelverket.

NTB
21. september 2017 11:46

Get lanserer storsatsing på norske filmer

Under årets Nordiske Seriedager skal Get lansere en ny satsing på norske filmer. Get ønsker å gi norske filmer oppmerksomhet i et stadig tøffere filmmarked.

Get lanserer et nytt samarbeid med Euforia film om 20 norske filmer på Gets nye strømmeplattform. I tillegg har Get inngått en ny avtale som inkluderer 25 norske dokumentarfilmer.

– Nordisk innhold møter stadig hardere konkurranse fra globale strømmeaktører med egne distribusjonsplattformer. Get ønsker derfor å jobbe aktivt for å fremme nordisk innhold som fortjener bred oppmerksomhet, sier Gunnar Evensen, administrerende direktør i Get og TDC Norge.

Gets nye satsing skal lanseres denne uken under Nordiske Seriedager som arrangeres av NRK, TV 2, Norsk filminstitutt, Aftenposten og Get.

NTB
21. september 2017 10:59

Dokumentarfilmfestivalen Eurodok legges ned

Etter 16 år har Cinemateket besluttet å legge ned Eurodok-festivalen, en filmfestival for norsk og europeisk dokumentarfilm.

– Vi føler at vi har oppnådd alt vi ville med Eurodok, og enda mye mer, så nå gir vi oss mens vi er på topp, og vil frigjøre ressurser til andre oppgaver, sier Cinematekets leder, Jan Langlo.

Den europeiske dokumentarfilmfestivalen har blitt arrangert i Oslo på vårparten hvert år, og har vært Norsk filminstitutt og Cinematekets egen dokumentarfilmfestival. Ny, europeisk dokumentarfilm har stått på programmet.

Eurodok-festivalen i 2017 ble arrangert i slutten av mars, og ble dermed den siste før Cinemateket nå har satt et endelig punktum. Den nederlandske dokumentarfilmen «To Stay Alive–A Method» vant da juryens hovedpris.

NTB
21. september 2017 09:41

Hoppjentene merker økt medieoppmerksomhet

Maren Lundby satte hoppjentene for alvor på kartet sist sesong. Det blir garantert mer oppmerksomhet i vinter.

Allerede i desember får jentene sin første hoppuke. Norsk hoppsport samler verdenseliten til hopptrippel i Lillehammer. Og i februar skal Lundby kjempe om OL-gull i Pyeongchang.

– Det er vel ikke feil å si at vi går for to formtopper til vinteren. Vi ønsker å være i godt slag hele veien, men hovedmålet er selvsagt OL. Samtidig er trippelen på Lillehammer en veldig fin test på det som venter, med press både fra omgivelsene og internt, sier landslagssjef for jentene, Christian Meyer.

– Jeg vet at Maren veldig gjerne vil lykkes på hjemmebane under trippelen, men det er OL vi optimaliserer mot. I OL har du én sjanse hvert fjerde år, fortsetter trønderen.

Den nye trippelen på Lillehammer, med to renn i normalbakken og finale i storbakken, blir tidenes tøffeste konkurranse på kvinnesiden.

– En seier i trippelen er en større sportslig prestasjon enn OL-gull. Vinneren kåres over seks hopp, og skal du vinne må du beherske både liten og stor bakke og ikke minst være god i seks tellende svev. Men OL er en større greie der det er mye mer som skjer rundt. Vi går en spennende vinter i møte, sier Meyer.

Spesielt mediebiten under store mesterskap er nokså ukjent terreng for kvinnehopperne. Maren Lundby fikk kjenne på det for alvor under ski-VM i Lahti sist vinter.

Vil kjøre pressen rundt

Ikke bare måtte Bøverbru-jenta takle skuffelsen over fjerdeplass individuelt, men det ble også stort oppstyr rundt hennes ønske om å være prøvehopper i skiflyging under Raw Air.

– Maren kjente jo på det med mediene for første gang i fjor i forkant og under VM. Hun skal stille opp på mye, men slike ting tapper energi. Og det er noe vi ikke er så vant til. Det er en prestasjon å håndtere det også, sier Meyer til NTB.

– Så nå er mediene uønsket under Lillehammer-trippelen?

– He he, nei, dæven. Jeg skulle gjerne kjørt rundt og hentet hver og en av dere i pressen dersom det var interessant for dere. Jeg kan godt begynne med å sette opp en egen pressebuss der landslagssjefen kjører rundt og henter pressefolkene. Da kan jo dere ta dere en dram samtidig som dere lager saker, gliser Meyer.

Lundby tok sine fire første seirer i verdenscupen sist sesong og fikk sitt definitive gjennombrudd i verdenstoppen.

– Det er en ny situasjon for Maren at omgivelsene forventer så mye av henne, men hun er blitt så idrettserfaren at jeg ikke tror presset skal kunne vippe henne av pinnen, mener Meyer.

Vil klå tyskere og japanere

Landslagssjefen sier han ikke merker noe til at fjorårets suksess i verdenscupen har gått til hodet på Lundby.

– Men det er alltid spennende for en trener å se om sulten fortsatt er der hos en utøver etter en god sesong. Man er alltid litt usikker om utøveren er like ærgjerrig og legger ned like stor arbeidsinnsats. Er Maren like desperat etter å nå toppen igjen etter å ha vært der?

– For oss som står rundt henne og legger alt til rette, virker det som hun er, spesielt siden VM-medaljen glapp i Lahti, veldig sugen på å klå tyskerne og japanerne som ofte har vært foran henne på lista. Maren er veldig på søken etter å hente ut ting som gjør henne til en bedre utøver. I løpet av sommeren har hun blitt mer kompetent på absolutt alt hun skal gjøre. Det er ikke feil å si at Maren er blitt en langt mer komplett utøver. Det gleder meg voldsomt å se, sier Meyer.

NTB
Til toppen