Nye notiser blir automatisk synlig

24. mars 2017 07:36

– Arbeidsgivere begrenser ytringsfriheten

Én av tre arbeidstagere mener arbeidsgiver begrenser ytringsfriheten deres, viser en rapport fra forskningsstiftelsen Fafo.

Dette kan for eksempel være at arbeidstagere nektes å svare på spørsmål fra journalister, eller uttale seg offentlig om forhold i virksomheten de jobber i, heter det i en nyhetsmelding fra P4.

Ifølge radiokanalen er forskningssjef ved Fafo Sissel Trygstad bekymret for utviklingen.

Erik Waatland
24. mars 2017 07:31

Dagens Næringsliv offentliggjør deler av hemmelig rapport

 

Verken politiet eller Forsvaret er i stand til å beskytte vitale mål i Norge mot terror, viser en rapport som Forsvarsdepartementet ikke vil offentliggjøre.

Det er Dagens Næringsliv som har fått tilgang på rapporten som Forsvarsdepartementet nekter å offentliggjøre.

Rapporten gir innblikk i hvordan regjeringen har sviktet i oppfølgingen av 22. juli- rapporten, og er et sammendrag av Riksrevisjonens avdekking av Forsvaret og politiets manglende evne til å sikre viktige eiendommer, infrastruktur og samfunnskritisk virksomhet ved terror, sabotasje og kriser.

Riksrevisjonen laget en rapport som etter deres mening skulle være egnet for offentliggjøring. Men dokumentet ble likevel stemplet som konfidensielt av Forsvarsdepartementet, som ikke ønsker å kommentere innholdet.

– Flere enkeltopplysninger som i seg selv ikke er graderte, kan til sammen tilsi behov for å gradere større deler av en tekst eller hele teksten. Forsvarsministeren besvarte spørsmålet om gradering inngående under høringen, opplyser Forsvarsdepartementet til avisen.

Kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget hadde denne uken en to dager lang høring om saken. Flere sentrale spørsmål kunne imidlertid ikke belyses i den åpne høringen, og flere komitémedlemmer har ytret ønske om å få gjennomført en lukket høring. (NTB)

Erik Waatland
24. mars 2017 07:31

Fillon anklager presidenten for medielekkasjer

Frankrikes presidentkandidat François Fillon anklager presidenten for å kontrollere medielekkasjer og male et skandalefritt bilde av seg selv.

Sosialisten Fillon har nylig blitt siktet i en korrupsjonssak om misbruk av statlige midler. I et intervju torsdag anklager Fillon president François Hollande for å lede en hemmelig gruppe som lekker sensasjonelle nyheter og kaller det «en statlig skandale».

– I to måneder har pressen kastet gjørme på meg, sier Fillon, og legger til at ifølge en bok skrevet av flere journalister, har Hollande fått tak i innhold gjennom å avlytte juridiske etterforskninger. Han påstår videre at de også har funnet denne "hemmelige gruppen" han refererer til.

Hollande fordømmer «de usanne anklagene fra François Fillon på det sterkeste».

– Presidenten har aldri blandet seg inn i noen rettsprosess, heter det i en pressemelding fra presidentkontoret.

François Fillon er siktet for misbruk av offentlige midler ved å ansette sin kone og to av parets barn som assistenter. Selv nekter han for å ha gjort noe ulovlig.

Etterforskere i fransk økokrim skal også undersøke om Fillon og hans kone forfalsket dokumenter i et forsøk på å forklare en lønnsutbetaling på rundt 700.000 euro, tilsvarende om lag 6,4 millioner kroner, i perioden mellom 1986 og 2013, uten at noe relevant arbeid ble utført. (NTB)

Erik Waatland
23. mars 2017 14:42

Kristiania kjøper alle aksjene i Westerdals Oslo

 

(NTB): Høyskolen Kristiania er enig med Anthon B Nilsen Skoledrift om å overta hele Westerdals Oslo.

Kristiania kjøper Westerdals Oslo School of Arts, Communication and Technology for 85 millioner kroner og tar ansvar for kravene i de pågående tvistesakene. En rekke tidligere studenter ved skolens forløper Westerdals School of Communications (WSoC) har gått til sak fordi de mener at de har betalt for mye i skolepenger.

Rundt 500 tidligere elever krever tilbakebetalt 31,2 millioner kroner. Saken kommer opp for Oslo tingrett til høsten.

Kunnskapsdepartementet har på sin side anmeldt Westerdals Oslo og krever til sammen rundt 85 millioner kroner tilbakebetalt. Bakgrunnen er at WSoC skal ha gitt myndighetene uriktige opplysninger som utløste urettmessig statsstøtte, studielån og stipend.

Avtalen mellom Anthon B Nilsen Skoledrift og Høyskolen Kristiania – Ernst G. Mortensen Stiftelse er i tråd med intensjonsavtalen som ble inngått i fjor. Kristiania viderefører skolenavnet Westerdals, ifølge administrerende direktør Solfrid Lind.

– Ved å beholde navnet bevarer vi identiteten blant ansatte og studenter, og merkevaren «Westerdals» kan rendyrkes videre innenfor sitt fagområde, sier Trond Blindheim, rektor ved Høyskolen Kristiania.

Gard L. Michalsen
23. mars 2017 14:01

Hvem vinner medieprisene i Bergen? Her er de nominerte til alle papirklassene!

Er det Drammens Tidende, Namdalsavisa, Fædrelandsvennen, VG eller Bergens Tidende som har laget årets beste avisforside? Svaret får du 10. mai i Bergen.

Men allerede nå får du alle de nominerte i papirklassene til Årets Mediepriser, på Mediebedriftene.no.

Totalt 27 medier er nominert i papirklassene.

Årets jury har bestått av Terje Svendsen – Østlandsposten, Susanne Kaluza – Trigger, Martin Huseby Jensen – Journalisten, Kjersti Løken Stavrum – Stiftelsen Tinius og Trine Ohrberg-Rolfsrud – MBL.

Gard L. Michalsen
23. mars 2017 08:22

Angrepet i London preger britiske avisforsider

(NTB-Ritzau): "Dagen da terroren kom til Westminster", lyder det på én førsteside. Britiske avisforsider er torsdag sterkt preget av angrepet i London.

«Terror i Westminster» er slått opp på forsiden av The Guardians torsdagsutgave. Under har avisen et bilde av parlamentsmedlemmet Tobias Ellwood som utfører førstehjelp på politimannen som ble knivdrept.

Avisen The Times unnlater å bruke ordet terror og skriver heller «Angrepet på Westminster» med den supplerende teksten «Islamist pløyer ned fotgjengere og dreper politimann». Ifølge britisk politi er gjerningsmannen knyttet til islamistisk terror, men hvorvidt han handlet alene er fortsatt ukjent. Politiet hevder de kjenner mannens identitet, men har ennå ikke gått ut med noe navn.

The Sun velger å bruke bildet av gjerningsmannen som ligger livløs på en båre etter å ha blitt skutt av politiet. Bildeteksten sier «Galningen som stakk Storbritannia i hjertet». Både The Telegraph og The Daily Mail bruker lignende bilder, men førstnevntes bildetekst har statsminister Theresa Mays ord: «Ondskapen skal aldri få skille os ad». The Sun bruker bildet tatt av angriperen som ligger død på båren med åpen skjorte med tittelen «Dagen da terroren kom til Westminster».

Gard L. Michalsen
23. mars 2017 07:14

Egmonts danske sjefer har fått 43 prosent lønnsøkning på tre år. I fjor tjente de to til sammen 42 millioner kroner

Dagens Næringsliv har sett på regnskapene og kompensasjonen til toppsjefene det nordiske Egmont-konsernet. 

Konsernet eies av en stiftelse og betaler i så måte ikke utbytte. Men konsernsjef Steffen Kragh (52) og finansdirektør Hans Jacob Krogh får til gjengjeld godt betalt: Ifølge DN tjente de to til sammen 42,4 millioner kroner i fjor, etter en vekst på 43 prosent over tre år. 

Egmont omsatte i fjor for rundt 15 milliarder kroner, og har 6600 ansatte i 30 land. I Norge eier konsernet blant annet TV 2 og Egmont publishing. 

Gard L. Michalsen
23. mars 2017 07:00

Arvesen blir fast sykkelkommentator for Eurosport

Den tidligere proffrytteren Kurt Asle Arvesen (42) blir Eurosports faste sykkelekspert.

– Kurt Asle kjenner sykkelsporten ut og inn. Han var i mange år en av Norges aller beste ryttere, før han ble en markant leder i proffsirkuset. Han har allerede gjort oppdrag for oss som gjestekommentator, men vi er veldig fornøyde med at vi har sikret en mer forpliktende avtale, sier sportsdirektør i Eurosport og Discovery, Jan-Erik Aalbu.

Arvesen inntok kommentatorboksen allerede onsdag ettermiddag, og kommenterte Dwars door Vlanderen sammen med Eurosports faste sykkelkommentator Arild Eriksen.

Duoens jobbuke fortsetter med E3 Harelbeke på fredag og Gent - Wevelgem på søndag. 
– Jeg har gjort oppdrag for Eurosport i mange år, og er glad for at vi nå har en mer langsiktig avtale. Vi står foran et hektisk halvår, med høydepunkter på rekke og rad, sier Arvesen. 
Eurosport markedsfører seg nå som «Home of Cycling», både i Norge og internasjonalt. I år skal kanalen vise godt over 50 ritt, inkludert Tour de France og Giro d’Italia – pluss endagsklassikere som Flandern Rundt og Paris - Roubaix. 
– Her i Norge ruster Eurosport opp i takt med hvor mange proffer vi har, og det er jeg glad for å få være med på, sier Arvesen. 
– Norge har knapt noen gang hatt så mange proffer, og vi snakker om ryttere som gjør det bra. Norge er i ferd med å bli en sykkelnasjon, med mange etablerte utøvere, og det er også en rekke unge som banker på døra, sier Arvesen. 

Han la selv opp som proffsyklist i 2011. På merittlista står blant annet etappeseirer i Tour de France og Giro d’Italia. Triumfen i Frankrike kom i 2008, samme år som Arvesen gjorde en fantastisk jobb med å hjelpe lagkamerat Carlos Sastre (CSC) til sammenlagtseier. 

Gard L. Michalsen
Til toppen