Nye notiser blir automatisk synlig

17. mars 2020 15:41

Regjeringen åpner for akutt sosialhjelp til frilansere og næringsdrivende

Regjeringen åpner for at frilansere og selvstendig næringsdrivende kan få akutt økonomisk sosialhjelp fra NAV, uten vanlig behovsprøving, melder VG.

Det er finansminister Jan Tore Sanner (H) som skriver dette i et brev til Stortinget tirsdag ettermiddag.

– Det overordnede budskapet er at de ordningene som vi har, de kan folk være trygge på, sier arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen til VG.

Jan Magnus Weiberg-Aurdal
17. mars 2020 14:40

Univer­sitas stopper papir­avisen pga korona

Studentavisen Universitas vil på ubestemt tid ikke produsere papiraviser som en følge av koronaviruset.

Det opplyser de i en nettsak på egne sider. Universitas har sine lokaler hos Universitetet i Oslo, som er stengt fram til 26. mars.

- Vi er nå i prosess med å finne gode rutiner for nettproduksjon. Alle våre journalister og fotografer har hjemmekontor, og vi vil i hovedsak produsere stoff over telefon og gjennom andre digitale virkemidler i tiden fremover. Det er viktig at også studentenes perspektiv kommer frem i disse krisetider. Vi vil gjøre vårt beste for å følge med, og bistå i dekking av det enorme informasjonsbehovet vi alle nå har, opplyser ansvarlig redaktør Selma Joner.

Les hele saken hos Universitas.

Erik Waatland
16. mars 2020 11:41

Dok20 er avlyst

Dokumentarfestivalen Dok20 er avlyst, skriver arrangørene i en melding på sin egen Facebook-side. 

«Styret i Stiftelsen DOK-festivalen har besluttet å avlyse DOK20 i Fredrikstad. Festivalen skulle hatt utstillingsprogram fra 23. mai til 7. juni og fagdager på Litteraturhuset i Fredrikstad fra 4. til 6. juni 2020». 

De skriver at bakgrunnen er situasjonen med korona-viruset. 

«Festivalen ventet i år gjester og publikum fra 13 land. I den nåværende situasjonen vil det være uansvarlig å planlegge for gjennomføringen av et arrangement med så mange internasjonale deltakere. Aller viktigst i denne situasjonen er hensynet til liv og helse». 

De som har bestilt hotellrom og festivalpass får refundert pengene, skriver de avslutningsvis. 

Eira Lie Jor
16. mars 2020 11:22

Nye hygieneregler for pressen i Stortinget grunnet korona

Stortinget ber alle journalister og fotografer om å ta hensyn til hånd- og hostehygiene og holde én meters avstand når de oppholder seg i Stortinget.

Det kommer fram i en pressemelding fra Stortinget med en rekke punkter til journalister for å redusere smitterisiko.

I tillegg til å ta hensyn til hånd- og hostehygiene og holde én meters avstand, vil adgangen til presselosjen i stortingssalen begrenses i antall.

Stortinget ber også redaksjonene begrense oppmøte av journalister og fotografer fra hvert mediehus til det som er nødvendig.

I tillegg streames stortingsmøtene på Stortingets hjemmeside.

 

NTB
16. mars 2020 06:10

Ellen DeGeneres tar koronapause

Talkshow etter talkshow tar pause i USA på grunn av koronaviruset.

Det amerikanske talkshowet med Ellen DeGeneres legges på is til slutten av mars, skriver DeGeneres på Instagram.

Tidligere var beskjeden at programmet skulle spilles inn uten studiopublikum.

«Vi vil ta alle forebyggende grep for å sikre at vi gjør vårt for å holde alle friske», skriver talkshowverten selv,

Fra før har også talkshowene med Stephen Colbert, Jimmy Fallon og Seth Meyers lukket døren midlertidig på grunn av smittefaren.

Her hjemme melder NRK at man tar opp «Lindmo», «Nytt på nytt» og «Alle mot 1» uten publikum, mens Discovery opplyste tidligere denne uken at det samme gjelder «Alle mot alle», «Praktisk info» og «Brille».

Pressesjef i TV 2, Jan Petter Dahl, skriver i en epost til NTB:

«Ingen av våre TV-programmer er så langt påvirket, bortsett fra at alle sendinger der publikum vanligvis er til stede, vil bli tatt opp uten publikum.

Det som påvirker oss så langt, er alle sportseventene som avlyses og utsettes, som blant annet Premier League som vi har rettighetene til å vise.»

NTB
16. mars 2020 06:10

Forventer høyt internett-trykk mandag

Firmaet som er ansvarlig for at forskning og høyere utdanning i Norge har internettforbindelse, er spent på hva som skjer når flere tusen kobler seg på mandag.

Mandag skal blant annet flere tusen studenter og forelesere koble seg på internett hjemmefra som følge av at landets skoler er stengt.

Uninett, som er ansvarlig for at forskning og høyere utdanning i Norge har internettforbindelse, opplyser til Khrono at det er en fare for at mange hjemmenett vil bli overbelastet.

– Når hele familien er i karantene, vil det være et problem at jobbtrafikken må dele kapasitet med at barna spiller spill og ser på Netflix og lignende. Det er fare for at mange hjemmenett vil bli overbelastet, og ikke er godt dimensjonert for videotrafikk som trengs for forelesere i karantene, skriver administrerende direktør Tom Røtting i Uninett AS i en epost til nettstedet.

Uninett drifter også tjenester som er mye brukt i sektoren, som Fide, Zoom videotjenester og UH-Skype.

Røtting skriver at 25 prosent av arbeidsstokken var vært på jobb mer eller mindre kontinuerlig i helgen slik at alt skal være klart til mandag.

NTB
13. mars 2020 15:00

Gullruten utsettes

TV-bransjens festkveld Gullruten utsettes som følge av koronautbruddet, melder Dagbladet.

Prisutdelingen skulle egentlig blitt holdt lørdag 9. mai i Grieghallen i Bergen, men vil nå bli utsatt.

– Vi er selvfølgelig lei oss for at vi ikke kan arrangere som vanlig den datoen vi har planlagt for. Det er lagt ned mye arbeid fra styret, produsent og TV 2 for å ha denne store feiringen av bransjen i mai, sier Gullrutens styreleder, Åse Kringstad. til Dagbladet.

Showet skal etter planen ledes av Sigrid Bonde Tusvik og Morten Hegseth.

Jan Magnus Weiberg-Aurdal
13. mars 2020 12:32

INMA dropper Gulltaggen-fest

INMA har valgt å droppe både konferanse og kveldsarrangement i årets utgave av Gulltaggen, opplyser de i en pressemelding.

Dette skjer i forbindelse med myndighetenes retningslinjer for å begrense spredningen av korona-viruset.

– Men vi opprettholder selve kjernen i Gulltaggen og det viktigste med arrangementet, nemlig selve konkurransen, sier daglig leder Camilla Grund i INMA.

Årets Gulltaggen skulle egentlig blitt avholdt 14. mai på Deichmann i Oslo, med rundt 800 gjester.

Jan Magnus Weiberg-Aurdal
Til toppen