27. november 2017 11:35

Åsne Seierstad høster godord i Tyskland

Nå har Åsne Seierstads «To søstre» reist til Tyskland – hvor det vanker store mengder ros. 

Den tyske oversettelsen av sakprosaboken er nylig sluppet på det tyske lesermarkedet. Og forlaget Kagge melder om svært gode skussmål fra anmelderhold.

Süddeutsche Zeitung kvitterer med at fortellingen «tar pusten fra en», og at «Seierstads blikk for detaljer, sammen med hennes følelse for struktur og timing, får deg til å sluke boken på samme måte som man ser en TV-serie».

Frankfurter Allgemeine kaller på sin side boken for «en storartet bok som langt overgår det som hittil har vært å lese om unge IS-tilhengere fra Europa».

Deutschlandfunk Kulturs kritiker mener det hun har prestert er «rystende leseverdig» og Schweitzer Illustrierte mener at «dokumentaren er spennende som en roman».

«To søstre» tar for seg historien til tenåringssøstrene Ayan og Leila, som reiste fra familien i Bærum – for å slutte seg til IS i Syria.

Seierstad er på lanseringstur i Tyskland og Sveits – men hun er tilbake i Norge igjen onsdag 6. desember for å samtale med den Trump-kritiske forfatteren Luke Harding på Litteraturhuset i Oslo. Han er norgesaktuell med boken «Sammensvergelse: Hvordan Russland hjalp Donald Trump inn i Det hvite hus».

Tidligere i år avslørte Seierstad at også hennes neste bok skal handle om USA. Ideen fikk hun ifølge VG under Donald Trumps innsettelsestale.

NTB
Til toppen