×
Annonse for
Pål Nisja-Wilhelmsen og Kjersti Løken Stavrum leder deg gjennom NxtMedia Conference som konfransierer.
Pål Nisja-Wilhelmsen og Kjersti Løken Stavrum leder deg gjennom NxtMedia Conference som konfransierer.

ANNONSE

10 grunner til å dra på NxtMedia Conference i Trondheim 15. november

DIGITALISERING på NxtMedias tran: ta en styrkedag i Trondheim og få med deg innovasjoner en masse, i én slurk.

  • Dette er en annonse.

Troverdighet. Stemmestyrte dingser. Liten, lokal og smart. AI. Investorer. Det ødelagte nettet. Trondheim Analytica. Visual recognition. Future Report. Alexa. Og gøy, lek og lidenskap.

Meld deg på NxtMedia Conference her


1. «Alexa, what is the new, exciting platform to publish?” 
NRK har gitt høyeste prio for å møte flommen av de nye, stemmestyrte assistentene. Aller/Dagbladet får Google-hjelp, mens Politiken i Danmark har lagt egen strategi. Og hva kan NTNU bidra med?


2. Dykk ned i det store AI-bassenget:
«De beste» jobber nå med datainformert beslutningsstøtte og produktutvikling. Honningkrukken NTNU Open AI Lab som norske industrilokomotiver svirrer rundt, presenterer seg. Martha Stone med nyhetene fra AI Study Tour og Conference i London i forrige uke. MittMedia revolusjonerer produksjon, distribusjon og forretningsmodell med AI. Samfunnsvitenskap og dataekspertise i ett: Trondheim Analytica. De nye mulighetene etter GDPR. Pluss litt blockchain uten kryptovaluta: plug and play.


3. Shazam for e-handel. Plug and buy:

Mobiltelefoner med AI-basert visuell gjenkjenning booster e-handel og finner det du peker på. Et tastetrykk og produktene du ønsker, kommer opp. Et britisk magasin har allerede nordiske kunder etter å ha integrert løsningen. En perle av en entreprenør som allerede har globalt omfang. 

 

4. Selskapet Spring Capital har satt av 250 millioner for å ta norske start-ups ut i verden.
Velkjente Gunnar Sellæg leder jakten på nye entreprenørjuveler. Den første fant han i Trondheim. Han møter seriegrunder Robert Strand fra Bergen og finanseksperten Herbjørn Skjervold fra Trondheim der vi får vite mer om de to norske innovasjonsbyenes fortrinn som rugekasser for nyvinninger. 


5. Schibsteds Future Report presenteres samtidig i Stockholm, Oslo og Trondheim.

Hos oss er det Svenska Dagbladets påtroppende sjefredaktør Anna Careborg som legger fram rapporten. Hun får selskap av Juan Senor, av mange rangert som Europas beste business presentør og best i klassen til å ta pulsen på globale mediers innovasjonstakt.


6. Skandinavia har verdens frieste og beste lokalpresse.
Vi har plukket ut åtte eksempler i Norge og Sverige på kreative, innovasjonshungrige og flotte prosjekter. Det er smartness, det er lokal kjærlighet og masse hardt arbeid som prøves ut i markeder, dokumenteres av forskere og viser vei i den åpne, digitale konkurransen. 

Se hele programmet for NxtMedia Conference her7. Den store skjermen i stua er der fortsatt...
 
...Men tilbud og brukervaner er i stor endring. Maria Nilsson fra Stockholm, Kristian Tolonen, NRK, Jostein Larsen Østring, A-media og grunder Borgar Ljosland, Parrot Play utspørres av Alf Lande om omkalfatringene i TV-verden.


8. Internett var en gang ‘drømmenes teater’ – åpent, fritt, liberalt, demokratisk.

I dag plaget av falske nyheter, hatmeldinger og høyreekstremes lekegrind. Hva gikk galt? spør Karin Pettersson, Schibsteds nye offentlighetsleder og dessuten leder for Wan-Ifras Freedom Programme.

 

 

9. Litt lek, lidenskap, gøy og gaming?
Eirik Solheim, Norges mest lekne medieinnovatør, har fått en fri time til å fortelle hva som interesserer han mest for tida. Og Håkon Bertiniussen, mannen bak Wordfeud, presenterer sitt nye spill sammen med Jonas Vikan som har reist kloden rundt som turneringsleder med sitt ESL-team i verdens elleville, profesjonelle e-sport-miljø. Og så leker vi med NRKs nye popquiz for Alexa, Siri og Google Assistant


10. Trondheim i november – mørkt, kaldt, hustrig?
Neida, sprekt og arti’ i bartebyen med innledere fra åtte land med mottoet Meet. Make relations. Make impact!

Meld deg på NxtMedia Conference her

 

 
Til toppen