×
Annonse for
39 grunner til å dra på Nordiske Mediedager

ANNONSE

39 grunner til å dra på Nordiske Mediedager

Et monster. En kriger. En sinnssyk potteklipp. Ett tårn mer enn Tolkien. Solskinn. Priser. Kunnskap. Fag. Kolleger. Fest. 

  • Dette er en annonse.

Har du ikke meldt deg på ennå?

Her er 39 grunner til at du bør komme på Nordiske Mediedager i mai!

1.

Bergen er vakker, selv i solskinn. Under Nordiske Mediedager er alle i festivalstemning og solen skinner. Alltid. Eller, det kan vi kanskje ikke helt love. Men ifølge AccuWeather, som er litt tøffere enn andre når det gjelder å kjøre ut langtidsvarsel, skal solen skinne i ett sett under Mediedagene! Ja, vi bare setter et utropstegn etter det. Her er forresten et til!

2.

For første gang har vi invitert et monster til Nordiske Mediedager. Og du skal få bli kjent med det. The Demogorgon har skremt vannet av barn og voksne i Hawkins – og også oss her hjemme foran TV-skjermene. På Nordiske Mediedager møter du folkene bak effektene i Stranger Things.

3.

Etter at Donald Trumps digitale kriger, Brad Parscale, takket ja til å komme til Mediedagene, ble også USAs president mer interessert i ham. Plutselig ble han utnevnt til valgkampsjefen til Trump frem mot 2020. På Mediedagene røper Parscale hvordan data målrettet ble brukt for å treffe potensielle velgere og støttespillere.

4.

Møt redaktøren som felte Hollywood-produsent Harvey Weinstein og avslørte hans årelange seksuelle trakassering. Hun kommer til Nordiske Mediedager for å snakke om #metoo og hvordan kampanjen kan ha forandret kvinners arbeidsliv for alltid. Rebecca Corbett er redaktør for graveprosjektene i New York Times.

5.

Disney har Elsa. Nordiske Mediedager har Else! Sist hun var hos oss, viste hun frem en splitter ny potteklipp som ville fått Maika - jenta frå verdsrommet til å gråte. Hva finner Else Kåss Furuseth på i år? Blir det musefletter på åpningen av NMD18 onsdag 2. mai?

6.

Du husker fremdeles sommerdagen i 2006 og de triste nyhetene om at Frasiers hund var død. Vel, nå skal du få møte mannen bak Eddie og de andre. Steven Levitan er så nær en amerikansk kongelig det går an å komme på TV-fronten. Han har vunnet over 20 Emmy-priser. Nå kommer han rett fra opptak av åttende sesong av Modern Family, som altså er det han holder på med nå for tiden.

7.

Savner du Frank Aarebrot? Det gjør vi! Under Nordiske Mediedager skal vi hedre en sjelden mann ved å invitere til en samtale i hans ånd. Et knippe personer som er over snittet samfunnsengasjerte trekker linjene fra Eidsvoll til Facebook, blant dem statsminister Erna Solberg.

8.

Vis alle hvem som er smartest her i dette medielandet! Anne Gaathaug er quizdronning og kjører lavterskel kunnskapstesting med nyttig og unyttig fagtrivia. Kom igjen! Grus alle kolleger og konkurrenter under Nordiske Mediedager!

9.

Du elsket West Wing. Eller, la oss bruke presens, for 20 år etter premieren regnes West Wing fremdeles som noe av det ypperste TV-drama noensinne. Du elsker West Wing. Under Nordiske Mediedager skal vi nerde, mimre og lære av blant andre skuespiller Joshua Malina, som spilte Will Baily i serien. Nå lager han podcasten West Wing Weekly sammen med Hrishikesh Hirway. (Ja, og vi skal selvfølgelig også øve på å uttale navnet hans.)

10.

«Litt mye japanske kirsebærtrær i monitor nå» klagde en østlending i fjor. Vedkommende må ha vært rablende gal. Mai i Bergen er lyserosa og blomstrende. Det er Bergen på steroider. Det er så instagramvennlig at allverdens søte kattunger, valper og minigriser kollektivt går til streik i ren misunnelse. Og nevnte vi hvor mye sol det skal være? Ja, det gjorde vi. Det betyr kirsebærtreeksplosjon under Nordiske Mediedager. Bring it on!

11.

Har du Game of Thrones-abstinenser? Vel, da kommer du til Mediedagene og møter produsent Greg Spence. Han har vært øverste sjef for etterarbeidet til en av historiens største og mest ambisiøse TV-serier. Du skal få vite hvordan man planlegger, budsjetterer og strømlinjeformer en produksjon til nærmere 100 millioner per episode.

12.

Du har en hemmelig drøm om å jobbe i Nord-Korea. Nei da, det har du sikkert ikke. Men Rafael Woeber har jobbet for Associated Press Television News i regimet i over ti år. På Mediedagene gir han et unikt innblikk fra innsiden av eremittriket, med egne bilder og opptak. Ja, og husk at det kan bli skrevet historie denne våren, når Donald Trump og Kim Jung Un møtes. Det vil du jo være med på!

13.

Ringenes Herre og Tolkien hadde bare To Tårn. Bergen har tre! Kom og sjekk ut splitter nye Media City, der desken i BA spiser lunsj tett i tett med gravejournalister til BT, Norge Rundt deler bord med TV 2 Sporten og kantinen har fått kallenavnet Vennebyen. Her skal også åpningen til Nordiske Mediedager være. Vi regner med alle blir #BFF!

14.

Du skal få bli med på en sammensvergelse! Guardian-korrespondent Luke Harding kommer nemlig til Mediedagene for å svare på om Russland faktisk hjalp Trump til å vinne valget. Han har skrevet boken Sammensvergelse som kom ut i høst og har også blitt utvist fra Russland.

15.

Du vil møte gamle – og nye – kjente! I tillegg til de rundt 60 sesjonene i Grieghallen fra tidlig morgen til sen ettermiddag, blir det fullt kveldsprogram under Mediedagene. Vi har egen Mediebar klar til deg, det blir Mediequiz med Anne Gaathaug, Mediespesial med All Makt og et medieband På Kjøret.

16.

Du har bygget lego hele livet og nå vil du har enda mer! Da Lars Silberbauer begynte i Lego hadde ikke merkevaren engang Facebook-side. I dag er selskapet blant de mest sukessrike i verden når det gjelder å skape egne samfunn og engasjement i sosiale medier.

17.

Bergen har siden svartedauden vært først med det aller nyeste. Er du nyhetsjunkie vil du trives her. På Nordiske Mediedager samler vi nyheter, innovasjon og det siste innen tech, drama, formidling og distribusjon. Alt mens vi stirrer fremtiden hardt inn i øynene.

18.

Noen bare «blockchain», og du bare «hæ!?». Sånn kan vi ikke ha det. Særlig ikke siden blokkjede kan bidra til økt matsikkerhet, brukes i kampen mot fake news og sørge for at frilansere får den betalingen de skal ha. På Mediedagene forteller og lærer Tobias Bæck deg alt, så blir det ikke noe mer «hæ!?» fra din kant.

19.

Du digget The Wire. I bortimot tre tiår har Eric Overmyer skrevet og produsert prisbelønnet TV-drama for både HBO og Amazon. Blant dem The Wire, Boardwalk Empire, Bosch, Law & Order og Man In The High Castle. På Mediedagene deler han triksene i boken!

20.

Du vil danse med Erna Solberg. Ja, altså, vi kan jo ikke garantere at hun vil danse med deg, men i fjor var statsministeren vår dronningen av dansegulvet på Gullrute-festen. No offence, Sonja!

21.

Du drømmer om å lage saker som får Det hvite hus til å ringe. Som redaktør for nyheter og reportasjer i Washington Post, har Cameron Barr blitt latterliggjort av Donald Trump, blitt beskyldt for fake news, vært i stormens øye og blitt omtalt som folkefiende. Summen av alle dine drømmer der, altså. Og denne mannen skal fortelle oss hvordan man driver kritisk journalistikk av makten når makten har utpekt oss til fiende nr. 1.

22.

Du har hørt om dette All Makt i Teaterkjellern i Oslo. Vel, nå tar de med seg konseptet til Bergen og Nordiske Mediedager. Møt blant andre Eirik Bergesen og Ken André Ottesen under årets Mediespesial på Ole Bull Scene. De lover faktabaserte og ektefølte nyheter fra nye og etablerte satiretalenter.

23.

Du synes glasset er halvtomt. Nå vil du ha påfyll. Derfor har vi laget NMD Fordypning til deg. Bransjens dyktigste folk lærer bort sine beste triks innenfor blant annet fortellende journalistikk, postjournaler, livesendinger, kryptering og hvordan man faktisk vinner en Emmy-pris.

24.

Du vil På Kjøret! Eskil Engdal Band er et kollektiv bygget på utfall, innfall og tekster hentet fra Eskil Engdals reportasjebok På Kjøret. De lover alt fra Tom Waits og The Band via Green Day til Lalla Karlsen. Ja, og det blir selvfølgelig lov til å danse.

25.

Du har lyst til å jobbe i et mediehus som lykkes i fremtiden. Og hvordan skal du få til det? Jo, du gjør det faktisk allerede! Alexandra Borchardt fra Reuters Institute ved Oxford University har innsikt som er basert på den nyeste forskningen. Hun har nøkkelen til suksess, og den finnes faktisk i din egen redaksjon!

26.

Du vet kanskje ikke hvor du var da Trygve Hegnar låste seg inne i et bøttekott i Grieghallen? Ja, for det skjedde. Han forsøkte å finne et toalett, men låste seg inn i et kott med kodelås på døren. Det var ikke spesielt lett å få ham ut igjen, for å si det sånn. Det skjer slike ting hele tiden under Nordiske Mediedager. Kom og le sammen med oss! Ta gjerne med noen universalnøkler!

27.

Du lurer på hvor og hvor langt du egentlig må reise for å ta bilder som er så stilige at de blir publisert i National Geographic. Helge Skodvin vet hvordan du finner gull ved å spasere rundt 200 meter og hvordan du kan jakte på det eksepsjonelle i egen bakgård.

28.

Du har en kilde som ikke vil ha noe med deg å gjøre før du krypterer alt du har på hjertet, og så sitter du der foran skjermen med de helt vanlige bokstavene og ordene og vet ikke helt hva du skal gjøre. Vel, det vet Ola Haram. Og snart vet du det også!

29.

Reporterblokken din er full. Du har vært på reportasjetur og nå klarer du knapt å lese hva du selv har notert. Det er en god story der et sted, men du aner ikke hvordan du skal begynne. Bjørn Asle Nord vet. På Nordiske Mediedager deler han sine ti bud for å lykkes med fortellende journalistikk med deg.

30.

Det er snart konfirmasjon. Og så skal du i bryllup. Dessuten vil sjefen at du skal presentere det siste prosjektet ditt for en haug med mennesker. Du svetter i hendene. Du er rett og slett litt kvalm. Gina Barnett er tale- og presentasjonsrådgiveren som gjør TED-talerne klare for scenen. Og deg også, selvfølgelig. Hvis du vil.

31.

Du jobber i Schibsted, men har ikke møtt sjefen ennå. Vel, Raoul Grünthal kommer til Nordiske Mediedager for å fortelle hva i all verden han vil med konsernet. Hva er motgiften mot Facebook og Google? Hva er bærekraftige inntektsmodeller? Blir det flere kutt? Hva er planen for Aftenposten, VG, Aftonbladet og de andre avisene? Hva vil han med deg?

32.

Enn om du kunne selge det du lager - to ganger! Sesjonen om TV-serien Vikingane gir deg alt du trenger å vite for å filme din neste TV-serie på to språk. Du takker vel ikke nei til mer penger, større publikum og lengre rekkevidde?

33.

Peishyllen din er tom. Du trenger en pris eller pokal av noe slag. Og det deles ut en del priser under Mediedagene. Vi har kommet litt ut av tellingen, for å være helt ærlig. Men på åpningen vår skal Den store journalistprisen deles ut, deretter er det Den store prisfesten i regi av MBL på Ole Bull Scene. Ja, og la oss ikke glemme Gullruten i Grieghallen på lørdag 5. mai. Så sjansen for at du vinner en pris i Bergen, er svært stor. Og uansett vil vi sette pris på deg!

34.

Du vil bli med og teste egne presseetiske kunnskaper og reflekser når vi utfordrer profilerte norske redaktører på direkten. Gameshowet Redaktørens dilemma er en kombinasjon av fakta- og caseoppgaver til våre to lag, bestående av to redaktører hver. Hvem vinner når BA og NRK skal konkurrere mot TV 2 og Dagbladet?

35.

Er du hypokonder? Tror du at du er syk og døende? Kjenner du daglig på litt kreft og hjerteinfarkt? Dette løser vi! Professor Ingvard Wilhelmsen er spesialist på hypokondri, og vi lover at han kommer til å sette angsten, følelsene og tankene dine i sjakk matt. Med andre ord: Du kommer helt vanvittig frisk hjem fra Mediedagene!

36.

Har du lyst å oppleve noe rett ut fra laben? NCE Media leverer fire pitcher på ti minutter hver i sesjonen Straight From The Labs. I tillegg arrangerer vi Live Pitch, der studenter fra medieutdanninger i Bergen, på Lillehammer, på Westerdals og i Volda legger frem sin beste idé på rekordtid. Og som om ikke det var nok: Åtte gründere skal slåss om seieren i NMD Startup.

37.

Tror du det finnes et Dagsnytt 18 utenfor Ring 1 i Oslo? Ja, det gjør det. I alle fall én gang i året. Under Nordiske Mediedager sendes Dax18 direkte fra Bergen. Kanskje blir det rett og slett en time helt fri for alle Oslos mange små og store problemer? Kom og vær publikum i salen!

39.

Er det noe du ikke helt får til å stemme i hverdagen? Da skal du få møte Max Amordeluso i Amazon. Han har med seg Alexa til Bergen. Og nei, det er ikke kjæresten, men nesten. Man kan nemlig snakke med Alexa, men til forskjell fra din kjære vil hun både lytte og lye.

 

Til toppen