×
Annonse for
Tobias Santelmann spiller i storfilmen Mordene i Kongo.
Tobias Santelmann spiller i storfilmen Mordene i Kongo. (Foto/Copyright: Friland / David Bloomer.)

ANNONSE

Fra Tobias Santelmann og Tom Cruise - til Lara Croft og Mary Poppins. Slik blir det enestående filmåret 2018!

Superhelter og superskurker, skøytedronninger og eventyrdronninger. Tom Cruise som balanserer på Preikestolen, jordskjelv i Oslo, biografier, sang, dans, drama. Og tilbakekomsten til Mary Poppins er bare en brøkdel av hva som kommer til å fylle det store lerretet i år!

  • Dette er en annonse.

Mens 2017 endte opp som et ganske gjennomsnittlig kinoår besøksmessig med et publikum på 11,8 millioner, er det mye som tyder på at 2018 blir alt annet en gjennomsnittlig.

Den 12. Mann, som hadde premiere 25. desember, har i skrivende stund lokket over en halv million nordmenn til å se Thomas Gullestad sin tolkning av Jan Baalsrud i kinosalen.

Og det kommer ikke til å mangle på norsk film fremover. Det er faktisk mulig at 2018 blir tidenes sterkeste år for norsk film på kino!

 

Norsk for barn og unge

Barna kan blant annet glede seg til filmatiseringen av NRK Super-serien Brillebjørn, og Jørn Lier Horst sine bøker om Detektivbyrå nr. 2. De får et gjensyn med Karsten og Petra som skal på skattejakt, Solan og Ludvig i den siste filmen i Flåklypa-triologien, og universet fra Julekongen i filmen som har fått navnet Dragens Hjerte.

Etter lang tid har det endelig blitt satset på norske ungdomsfilmer, og de som sliter med Skam-abstinenser kan glede seg til både Battle og Harajuku som kommer til høsten.

Regissør Erik Poppe stiller med to filmer i år; et portrett av Per Fuggeli, og en film om terrorhandlingene på Utøya.

Marius Holst har regissert en film om Mordene i Kongo, med Tobias Santelmann og Axel Hennie i rollene som henholdsvis Moland og French. Halve filmen er spilt inn i Sør-Afrika, og Friland Film har hatt dialog med French gjennom produksjonen. Målet er at det skal være en sannferdig film om deres opplevelser.

 

11 ganger Atle

Atle Antonsen tar på seg hele 11 roller i Norske Byggeklosser, basert på klassikeren med samme navn. Norges andre store katastrofefilm, Skjelvet - oppfølgeren til Bølgen, skal legge Oslo i grus i august. Og hvis du synes det blir for voldsomt med katastrofefilmer, kan du heller glede deg til romjula når du kan se Ine Marie Wilmann i rollen som skøytelegenden Sonja Henie.

Tomb Raider. Foto/Copyright: SF Studios Bilde: Ilzek Kitshoff

Hollywood har heller ikke ligget på latsiden, for storslagne Blockbustere er plassert gjennom hele året.

Først ut kommer den mye etterlengtede finalen i Fifty Shades-triologien; Fifty Shades Freed i februar. Deretter kan vi se fram til en reboot av Tomb Raider med svenske Alicia Vikander i hovedrollen, og norske Roar Uthaug i regissørstolen. 

 

Mange nye blockbustere

Så blir det enda mer action når Avengers: Infinity War, Solo: A Star Wars Story og Deadpool 2 kommer som perler på en snor gjennom vårmånedene. I juni får vi en myk reboot av Oceans 11, der barske gutter er byttet ut med barske damer. På rollelisten til Oceans Eight finner vi blant annet Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway og Rihanna.

Mamma Mia: Here We Go Again har premiere 20. juli og er oppfølgeren til Mamma Mia fra 2008. Da Mamma Mia hadde premiere i 2008, ble den sett av hele 1,1 millioner nordmenn på kino. Dette gjør den til en av de mest populære filmene på norske kinoer noensinne!

Mange har fått med seg at Tom Cruise var i Norge for å spille inn scener til Mission Impossible 6, og vi kan glede oss til å se resultatet av hans klatring på Preikestolen 3. august.

Mot jul kommer Disney med to store satsninger. Først ut er en fargerik filmatisering av balletten Nøtteknekkeren i november, og i romjula får vi et gjensyn med selveste Mary Poppins!

Three Billboards Outside Ebbing Missouri.  Foto: Foto/Copyright: Twentieth Century Fox

 

Og de smalere filmene 

Det skal selvfølgelig heller ikke mangle på den smalere kunstfilmene. Oscar-nominasjonene ble nettopp sluppet, og her er det kvalitet i alle ledd!

Vi anbefaler Call me by Your Name, Darkest Hour og Three Billboards Outside Ebbing Missouri som går på kino I dag!

 

CAPA ønsker alle et riktig godt kinoår – vi gleder oss til å oppleve det med dere!

Til toppen