×
Annonse for
NTBs Sydney-kontor, fra venstre: Marius Helge Larsen, Stian Johnsen, Fredrik Ljone Holst og Dag Kjørholt. Bildet er fra 2016.
NTBs Sydney-kontor, fra venstre: Marius Helge Larsen, Stian Johnsen, Fredrik Ljone Holst og Dag Kjørholt. Bildet er fra 2016. (Foto: Bård Idås, NTB scanpix)

ANNONSE

Nå kan du få drømmejobben i Australia: NTB søker reporter til Sydney

Har du nyhetspuls og reisefeber? Da har NTB en unik mulighet til deg. Sjekk den ut her.

  • Dette er en annonse.

Drives du av tanken på å gi norske lesere de aller ferskeste nyhetene når de våkner til en ny dag hjemme, tilbyr NTB deg nå drømmejobben som «nattevakt» i Sydney i to år fra cirka 1. mai 2018.

En bonus er at du i tillegg kan realisere til nå uoppnåelige reiseplaner.

Sydney Operahus i solnedgang, sett fra sjøsiden. Fergen til Manly i forgrunnen.
Sydney Operahus i solnedgang, sett fra sjøsiden. Fergen til Manly i forgrunnen. Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix

– Dette er en enestående mulighet, sier nyhetssjef Kristin Aanensen.

Fra Oslo har hun ansvaret for fire journalister som i storbyen Sydney sørger for oppdaterte nyheter fra hele verden – også Norge – mens de fleste hjemme sover.

 

Positive erfaringer

NTB åpnet sitt Sydney-kontor 31. august 2015 og økte samtidig bemanningen som dekker tidsrommet 23–07 (norsk tid) fra to til tre. Den fjerde «nattevakten» nyter friuke mens de tre andre jobber.

– Våre erfaringer er veldig positive. Vi har våkne medarbeidere som produserer mer og bredere på tidspunkter vi vet er kritiske for våre kunder, sier Aanensen.

Fredrik Ljone Holst er lokal teamleder for de fire journalistene «down under». Han nevner det rike faglige og sosiale miljøet som en viktig trivsels- og motivasjonsfaktor.

Den kjente Harbour Bridge.
Den kjente Harbour Bridge. Foto: Bård Idås, NTB scanpix

– Vi er langt hjemmefra, men i aller høyeste grad en del av et internasjonalt miljø. Alle våre nordiske nyhetsbyråkolleger har kontor her, sammen med byråer og andre medier fra Tyskland, Sveits, Belgia og Storbritannia, forteller han.

Eneste andre norske medium som har funnet veien til Australia, er VG. Sammen utgjør de alle den europeiske desken i det australske nyhetsbyrået AAP, som holder til i Rhodes, cirka 20 minutter utenfor sentrum av Sydney.

Hva skal så til for å få napp på drømmejobben i Sydney?

– Du må kunne dokumentere erfaring fra nyhetsjobbing og være genuint opptatt av formidling av nyheter fra alle samfunnsområder, også sport. Du må jobbe raskt og presist og trives i et hektisk miljø med stadig skiftende oppgaver, sier nyhetsredaktør Ole Kristian Bjellaanes.

 

Du kan reise langt

 

Surfer på Bondi Beach en solfylt høstdag.
Surfer på Bondi Beach en solfylt høstdag. Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix

Som Sydney-medarbeider jobber man kun dagtid, samt hver annen helg. Det gir også god tid til å utforske Sydneys mange muligheter, enten det er den legendariske Bondi Beach eller byens rike kulturliv.

Med en turnus som innebærer fri hver fjerde uke, benytter NTBs Sydney-medarbeidere seg ofte av muligheten til reiser til de mange spennende stedene som ligger korte fly- eller togreiser unna Sydney.

– Jeg har besøkt steder det ville vært mye vanskeligere – og dyrere – å komme seg til fra Norge. Jeg hadde neppe dratt på vinterferie fra Oslo til Papua Ny-Guinea, Salomonøyene og Vanuatu, slik jeg gjorde i juli, forteller Fredrik Ljone Holst.

 

Høres det spennende ut? Ta i så fall kontakt med

Send søknad HER innen 20. desember

 

 

Til toppen