×
Annonse for
Onsdag er det tid for årets viktigste møtested for alle som jobber med digital journalistikk i Norge

ANNONSE

Onsdag er det tid for årets viktigste møtested for alle som jobber med digital journalistikk i Norge

30. mai møtes netthoder fra fjern og nær til NONA18 på Popsenteret i Oslo. Har du ikke meldt deg på, bør du gjøre det nå!

 • Dette er en annonse.

I år har vi kapret en gjeng fantastisk spennende og utrolig dyktige folk som skal dele kunnskapen sin.

Skal du bare få med deg ett seminar denne våren så er det dette!

 

Disse kan du glede deg til å treffe onsdag 30. mai på Popsenteret i Oslo:

 

Torgeir Waterhouse,  Sjela til GDPR - og er den kompatibel med mediehus som vil leve av dataminig?

Torgeir er Direktør internett og nye medier i IKT Norge, og har en sentral rolle i den norske debatten om IT- politiske spørsmål. Torgeir har flere styre- og rådgivende stillinger for organisasjoner og selskaper i internett-sfæren, og han er også en av grunnleggerne av “Lær kidsa koding”.

 

Silvija Seres om teknologi, digitalisering og disrupsjon.

Silvija Seres er matematiker og teknologiinvestor. Hun har bakgrunn fra algoritmeforskning i Oxford, utvikling av søkemotoren Alta Vista i Silicon Valley, strategisk ledelse i Fast Search and Transfer, og tjenesteutvikling i Microsoft. Hun jobber nå som styremedlem i flere store selskaper, og som aktiv investor i flere teknologibedrifter.

 

Robin Govik - Humanoid future of Journalism

Robin er digitaldirektør for MittMedia, Sveriges ledende lokale mediekonsern, hvor han er ansvarlig for forretningsutvikling, innholdsutvikling og teknisk utvikling for hele konsernet. Robin er også leder av United Robots, et selskap som utvikler tekstroboter og hvor MittMedia eier 1/3. Tidligere jobbet Robin for Aftonbladet som nyhetsleder og prosjektleder.

 

Espen Systad - Capsule.fm

Espen er grunnlegger og daglig leder av Berlin-baserte Capsule.fm, som leverer apper og publiseringsløsninger for smarte lyd-strømmer. Han har tidligere ledet satsingen på brukerskapt innhold i A-pressen og var med-gründer av Origo Nettskriving og nettpionéren Origo AS.

 

Linn Engesvik - DNs robot teller damer

Linn er digitalsjef i Dagens Næringsliv. Hun har vært med på å starte en ny satsing på datajournalistikk i avisen og har i flere år jobbet som frontredigerer. Hun har tidligere jobbet i Bergensavisen og E24.

 

Keith Downing, Artificial Intelligence

Keith er professsor ved NTNU og tilknyttet Institutt for datateknologi og informatikk. Han forsker innen områdene Artificial Intelligence (AI) og Artificial Life (ALife), med et tilleggsfokus på komputasjonelle nevrovitenskap.

 

Kjartan Michalsen - smarthøytalere

Kjartan er konseptutvikler og interaksjonsdesigner i NRK Medieutvikling, med 10 års erfaring innen brukeropplevelse. Alltid på lag med brukeren og liker å bruke teknologi til å fortelle de gode historiene. Har loddebolt og 3D-printer, og er ikke redd for å bruke de.

 

Andreas Carlsen, Algoritmestyring av nyheter

Andreas er Sol-redaktør og et skikkelig digitalt deskhode med bakgrunn som nyhets- og forbrukerjournalist.

 

Geir Terje Ruud - Robotjournalisten

Geir Terje er utviklingsdirektør i NTB, er tidligere digital sjefredaktør i danske Ekstra Bladet og har lang fartstid fra VG Nett. Han har bla skrevet boken «Autostory - hvordan automatisering forandrer journalistikken» sammen med kollega Magne Otterdal. Geir påstår at han var tilstede på det første møtet hvor det ble vedtatt å starte NONA.

 

Andreas Schønhaug - Tale til tekst

Kunstig intelligens og maskinlæring finner stadig nye bruksområder, og i de siste 10 årene har tale-til-tekst-teknologi gjort store fremskritt, ledet an av selskaper som Google, Apple, Amazon og Microsoft. Andreas Schjønhaug driver eget konsulentselskap, og er for tiden innleid hos NRK, der han jobber med automatisk transkribering av intervjuer. Han skal vise hvordan teknologi forenkler journalistenes hverdag, slik at de kan bruke tiden sin på å lage godt innhold.

 

Johan Høgåsen-Hallesby UIP

Johan er Chief Technical officer i Urban Infrastructure Partner / Oslo City Bike

Dagen avsluttes med tidligere vinnere av “Årets Netthode” Svein-Erik Hole, Sindre Østgård og Jon Reidar Hammerfjeld, pluss utdeling av priser til “Årets Netthode” og det beste av Årets digitaljournalistikk.

 

 

Dagens program:

 • 08:45 Åpner - kaffe og mingling
 • 9:00 Velkommen
 • 09:05 Keith Downing, NTNU
 • 09:35 Andreas Carlsen, Sol.no - Algoritmestyring av nyheter
 • 10:00 Pause
 • 10:10 Geir Terje Ruud - robotjournalisten, NTB
 • 10:35 Linn Engesvik - robot teller damer, DN
 • 11:00 Robin Govik - Humanoid future of Journalism, Mitt Media (SE)
 • 11:30 Torgeir Waterhouse
 • 12:00 - Lunsj
 • 12:40 Kjartan Michalsen - smarthøytalere, NRK
 • 13:05 Espen Systad - Capsule.fm
 • 13:35 Andreas Schønhaug - Tale til tekst NRK
 • 14.00 Johan Høgåsen-Hallesby UPI
 • 14.25: Pause
 • 14.30: Silvija Seres
 • 15:15: Tidligere netthoder - panel med Svein-Erik Hole, Sindre Østgård, Jon Reidar Hammerfjeld (og Inge Thorud) pluss utdeling av Årets Netthode og Årets digitaljournalistikk

Konferansier for dagen er Anders Høglund

Til toppen