×
Annonse for
Fra bokbad og lanseringsfest.
Fra bokbad og lanseringsfest.

ANNONSE

Vill fantasi har blitt virkelighet: Denne romanen har spådd alt som har skjedd i forkant av valget 2017!

Lite visste forfatter Even Aas-Eng at det han selv kaller en «vill fantasi» om norsk politikk og media i sin nye bok skulle utspille seg i virkeligheten.

  • Dette er en annonse.
Forfatterne Even Aas-Eng og Katinka Sletten.
Forfatterne Even Aas-Eng og Katinka Sletten.

Først litt bakgrunn: Even Aas-Eng og medforfatter Katinka Sletten lanserte romanen «Tidens Tegn» i starten av august.

I boken møter vi hovedkarakteren Sebastian som starter sin karriere innenfor media og markedsføring da dot com-boblen sprakk - og vi følger han fram til i dag når Facebook og Google i stor grad har overtatt annonsemarkedet. 

Med sin kompetanse innenfor markedsføring i baklomma starter han den høyrevridde avisen «Tidens Tegn» og ender opp på lag med et parti på høyresiden.

Først sprer de artikler med slagside, men dette baller på seg og til slutt spyr de ut falske nyheter og millioner av kroner blir brukt til å påvirke nordmenn med lav inntekt og lav utdanning i forkant av stortingsvalget. 

– Det er en skrekkelig tanke, men alt som beskrives i boken er gjennomførbart med de markedsføringsverktøyene som er på markedet i dag, sier Aas-Eng.

 

– Urovekkende mange paralleller

I boken lager avisen også en serie med native-annonser som får tittelen «Svenske tilstander».  

Listhaug har i lang tid brukt dette uttrykket i samme åndedrag som når det debatteres innvandringspolitikk. Denne uken var innvandringsministeren på ekskursjon til Rinkeby i Stockholm for å lære hvordan svenskene hadde mislykkes med sin integrering.

Aas-Eng sier han nesten må le av hvor godt han traff blink i romanen:

– Listhaugs besøk i Rinkeby kunne definitivt passet inn som en annonse i «Tidens Tegns partnerstudio». I etterkant gremmes jeg over at jeg ikke kom på denne ideen selv. Jeg må se meg knust av Espen Teigen, som i virkeligheten er mer utspekulert og kynisk enn jeg klarer å være i min egen fantasi. 

Tidligere denne uken ble også «nettavisen» Resett lansert.

Ansvarlig redaktør for det nye nettsiden blir Helge Lurås, kjent som samfunnsdebattant ytterst på høyresiden og som eneste ansatt i Senter for internasjonal og strategisk analyse.

– Dette minner mistenkelig mye om den oppdiktede avisen i boka vår. I tillegg lanseres den tre  uker før valget, midt i kampen og har en helning mot høyresiden, sier forfatteren. 

 

Skumle tendenser 

Om Sebastian, falske nyheter og markedsføringskronene i «Tidens Tegn» evner å snu valgresultatet vil ikke Aas-Eng avsløre, men han er sikker på én ting. 

– Misbruk av alternativer til tradisjonell media, fryktretorikk og markedsføring slik vi beskriver i boken kan være en skummel kombinasjon. Nå gjenstår det å se hvordan valget ender 11. september.

  • Tidens Tegn kan bare kjøpes nett og hard cover-versjonen koster kun 248,-. Den sendes gratis rett hjem i din postkasse. Kjøp den nå på TidensTegn.com
Til toppen