Han skulle bare fylle sistesiden i lokalavisen med en kuriositetssak. – Det burde jeg ikke ha gjort, forteller André Winje Arntzen i sommerpraten.
Redaktør Linn Kathrine Yttervik i Bladet i denne utgaven av sommepraten.
Bauer-direktøren nyter norsk natur i fjellheimen i sommer og svarer på Medier24s sommerprat:
I sommer prøver Bjørn Rønningen å bo mest mulig på hytta - hvor båtliv, snekring og generell latskap råder.
MDGs kommunikasjonssjef Nils Mørk blir oppgitt over det som har preget mediebildet så langt i 2019, forteller han i sommerpraten.
– Blir sikkert mye god underholdning i «Skal vi danse» til høsten tenker jeg, sier Torkil Torsvik i sommerpraten.
– Jeg hadde gjort den klassiske tabben, medgir Mastiffs ferske faktasjef i sommerpraten.
– Fattern holdt litt bedre oppsyn med prosjektet etter det, forteller han i sommerpraten.
Selv hadde hun sin største sommervikar-flause i forbindelse med et intervju med det som da var kronprinsesse Sonja.
Byråleder Marius Parmann i Storm Communications tilbringer siste del av sommeren med familien i Stockholms skjærgård. Nå svarer han på Medier24s «sommerprat».
Men intervjuet gikk greit, selv om bildet den ferske sommervikaren Tone Sidsel Sanden tok nok ikke går inn i historiebøkene som tidenes beste band-bilde, skal vi tro henne selv.
– Et klassisk eksempel på at journalister noen ganger anser spørsmålene sine som viktigere enn svaret, sier den tidligere TV 2-journalisten i sommerpraten.
– Jeg fikk forlenget vikariatet, forteller P4s nyhetssjef i sommerpraten.
– Det gikk nok ikke helt etter planen, sier Iver Johansen Aastebøl i sommerpraten.
Og bursdagsbarnet mener god journalistikk er viktigere enn noen gang.
Sogn Avis-redaktør Jan Inge Fardal summerer opp årets første mediehalvår og avslører sommarplanene sine.
Sjefredaktør i Haugesunds Avis, Einar Tho, deler sine betraktninger etter første halvår av 2019.
Leder for Brand Studio i Schibsted, Ida Barth Thomassen, er glad for at de har hoppet på podkast-ballen og lover mange spennende nyheter etter at hun er ferdig med ferie på Sørlandet.
TV 2-direktør Sarah Willand lar seg inspirere av Schibsted-sjef Kristin Skogen Lund og damene bak magasinet Altså.
– Jeg startet nede og malte oppover – det gjorde jeg noen meter opp – før jeg fant ut at jeg skulle ned til lunsj. Dette var maling som ikke tørket på noen timer, sier GroupM-sjef Martin Bentzen.
– Navnet på en kilde havnet på et sted det ikke skulle havne, sier Adresseavisens Birger Løfaldli om tabben for 15 år siden..
– Tipsaren var truleg høg på noko, for det eg tok bilde av på laaang avstand viste seg å vera ein stor, oransje katt. Etterpå har eg blitt skeptisk til eksotiske dyretips seier Kvinnheringen-redaktør Mona Grønningen
Toppsjefen i RedMedia forteller at hun tar alle medievanene med seg på ferie - som hun skal bruke på Jamaica.
Nordlys-redaktør Helge Nitteberg deler sine tanker om medieåret så langt.
– Jeg er ikke alltid enig i analysene hans. Men han stiller ofte de spørsmålene vi journalister innimellom glemmer, sier hun.
Hvilke medievaner tar Hans Geelmuyden med seg på feire? Alle, skal vi tro han selv.
Budstikka-redaktøren forteller som en skjellsettende nær døden-opplevelse som 20 år gammel vikar.
VG Partnerstudios Svein Arne Haavik understreker at bildene av sesjonen med han og politihundene til lørdagsavisa ble fine – selv om han hadde fått seg en trøkk.
P3s Christine Dancke mener abort-debatten er en av årets største flauser så langt, og håper det blir mindre bompenger i monitor framover.
KK-redaktør Ingeborg Heldal forteller om det forferdelige intervjuet da hun hadde null kjemi med Jude Law.
Sunnhordland-redaktør Magne Kydland deler historia om ein gammal brølar.
Tara-redaktør Torunn Pettersen forteller om sin største flause som ung journalist.
Helle Skjervold har fortsatt dårlig samvittighet for at hun kostet Aftenbladet-redaksjonen 6000 kroner ved å utløse innbruddsalarmen - på vei hjem fra sin aller første kveldsvakt i avisa.
Sjefredaktør Lars Helle i Stavanger Aftenblad forteller om et heftig og begivenhetsrikt mediehalvår.
(ARENDAL): Hverdagene som redaktør i Aust-Agder Blad stiller seg i sterk kontrast med journalistikken om Goliat-feltet, slavekontrakter og Nord-Korea.
- Jeg tror det er mulig å få inn noe kunnskap i dette hodet fremdeles, sier Christina Dorthellinger Nygaard, som både leder gigantiske robotprosjekter - og tar mastergrad samtidig.
- Jeg elsker lokalaviser. De er grunnfjellet i det norske demokratiet, sier VG-vaktsjefen.
- Det viktigste er at vi lager jævlig godt innhold, ikke hvilke plattformer vi publiserer på, sier NRKs distriktsdirektør.
- Man føler seg veldig alene når man opplever noe sånt. Så jeg tenkte: Den opplevelsen, den har jeg lyst til å bruke til noe, sier Sindre Nordengen.
Bjørn Stuevold har såvidt rukket å kjenne på pensjonstilværelsen etter 40 år i journalistikken. Og det er vanskelig å «skru av bryteren».
35-åringen tror de beste journalistene kommer fra Se & Hør, synes det er for mange kjedelige debatter i Norge - og snakker ut om drapstruslene etter kontroversielt program.
- Det er deilig å ikke føle at man har svaret hele tiden, synes 46-åringen.
- Den økende bevisstheten i befolkningen både knytta til klima, men også til hvordan landet vårt ser ut og utvikles, den merker vi i Nationen.
– Vi skulle gjerne hatt flere høyrevridde folk i Dagbladet, sier Cornelia Kristiansen.
Siden 2013 har Espen Aas vært stemmen fra London for NRK - og han har elsket hvert sekund. Nå blir han politisk reporter og supervikar på Marienlyst, og innrømmer at overgangen blir tøff.
Den konservative journalisten håper alle norske journalistutdanninger blir lagt ned. – Man får en mer nyttig ballast av å være trailersjåfør enn å studere journalistikk, mener han.
PODKAST: Møt medieforsker og professor Hallvard Moe, som både satt i Mediemangfoldsutvalget og var med på å lage Reuters-rapporten.
Ved tidligere stortingsvalg var Rune Alstadsæter utspørrer og programleder for NRK. Nå er 43-åringen blitt kommunikasjonssjef og skal sørge for at Høyre vinner valget.
Linn de Lange (35) måtte ut av mediebransjen for å se hvor trege vi faktisk er. Nå er redaktøren blitt konsulent og vil at vi skjerper oss.
For mange år siden var han aktiv i Frps ungdomsparti og hun i Rød Ungdom. Nå er de journalistikkens tjenere i folkets avis.