Nesten en tredjedel av britiske voksne tror at ingen type nyheter - fra politikk til kriminalitet - er rapportert nøyaktig, ærlig og upartisk i aviser viser en ny YouGov-undersøkelse. Illustrasjonsfoto

Hver tredje brite stoler ikke på noen former for nyheter. Politikk og kjendisstoff kommer dårligst ut

Det viser en YouGov-undersøkelse gjort blant 2.068 briter på nett.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Nesten en tredjedel av britiske voksne tror at ingen type nyheter - fra politikk til kriminalitet - er rapportert nøyaktig, ærlig og upartisk i aviser, viser undersøkelsen bestilt fra det britiske PR-byrået Matter PR.

Det skriver PressGazette, om undersøkelsen som ble gjort mellom 9 - 10. januar.

32 prosent av de spurte anser ingen nyheter til å være troverdig. Sportsnyheter scorer høyest med en tillitserklæring på 17 prosent. Politiske nyheter får bare to prosent og på bunn finner vi kjendisnyheter der bare én prosent av de spurte har tillit.

Spørsmålet som ble stilt var:


Av alle følgende typer nyheter, hvilken vil du si er den som fremstår som mest troverdig i Storbritannias aviser? Både på print og nett.

De som deltok i undersøkelsen ble fortalt at med ordet «troverdig», mente man at de «rapporterer nyheter som er upartisk, nøyaktig og ærlig».

Sjefen for Matter PR, David Reid, forklarer til PressGazette at de bestilte undersøkelsen for å se på om vitenskapsnyheter fremdeles blir ansett som troverdige av publikum, til tross for tilliten til eksperter går ned globalt.

– Selv om vi ser at resultatet for vitenskapsnyheter er betryggende, viser undersøkelsen at tilliten til trykte og nettbaserte nyhetsmedier er svært lav totalt, sier han til PressGazette.

Powered by Labrador CMS