Michael Jackson i aksjon under konsert på Valle Hovin tilbake i 1992, da han gjestet Norge. NTB: Terje Bendiksby / SCANPIX

101.000 så Michael Jackson-dokumentaren på NRK 2

I tillegg har første episode blitt strømmet av 85.000 og andre episode av 39.000 så langt, opplyser NRKs analysesjef Kristian Tolonen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Det har stormet rundt NRKs innkjøp av den nye dokumentaren «Leaving Neverland», hvor Michael Jackson blir anklaget for å ha begått overgrep mot barn. 

I forkant av at dokumentaren skulle sendes, besluttet NRKs musikksjef at NRK ikke skulle spille låtene til Jackson de neste to ukene, av hensyn til folk sine følelser.

Beslutning møtte kraftig kritikk, og et knapt døgn senere reverserte kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen avgjørelsen

– Det ble tatt en beslutning i går om å tone ned bruken av Michael Jacksons musikk når NRK neste søndag sender den kontroversielle dokumentaren. Beslutningen er basert på gode intensjoner, men i ettertid ser vi at den blir feil, jeg har derfor gjort om på den, sa kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i en pressemelding tirsdag i forrige uke.

101.000 seere på NRK 2

Søndag kveld ble dokumentaren sendt på NRK 2, og analysesjef Kristian Tolonen opplyser at de hadde en seerandel på 20 prosent søndag kveld. 

 

Dokumentaren ble sett av 101.000 på NRK2, noe som gir en markedsandel på 20 prosent. I tillegg er første episode er sett av 85.000 i NRK TV, og den andre av 39.000, opplyser Tolonen til Medier24. 

Han er klar på at det er høyere tall enn det som er vanlig for innkjøpte dokumentarer. 

– Det er høyere tall enn det som er normalt for en innkjøpt dokumentar, sier han i en kommentar til Medier24. 

Etikkutfordringer

Jackson-familien har tatt avstand fra påstandene som kommer fram i filmen, og å vise en dokumentar hvor det kommer fram anklager som hovedpersonen selv ikke får svare på, har gitt NRK noen etiske utfordringer. 

Etikkredaktør i NRK, Per Arne Kalbakk, sa til Medier24 at de skulle gjøre tiltak i forkant av sendingen, for å sørge for at visningen er i tråd med presseetikken. 

– Filmen, slik den kom til oss, er ikke i tråd med Vær varsom-plakaten. Vi har opplevd at innkjøpte, utenlandske dokumentarer har blitt klaget inn tidligere. Vi kommer derfor til å legge inn flere tekstplakater, og sørge for at vi får med en bred og tydelig samtidig imøtegåelse, slik at vi er i tråd med norsk presseetikk, sa Kalbakk til Medier24

Powered by Labrador CMS