Lavere avisopplag fører til stadig færre avistrykkerier.
Lavere avisopplag fører til stadig færre avistrykkerier. (Foto: Arkivfoto / Gard L. Michalsen)

38 arbeidsplasser ryker i Stavanger. Schibsted har vedtatt å legge ned trykkeriet på Forus

Styret i Schibsted Norge AS bekreftet i dag vedtaket fra tidligere i vår.

Medier24 meldte i slutten av mai at Schibsted Trykk hadde innstilt på legge ned konsernets avistrykkeri på Forus utenfor Stavanger.

I dag tirsdag har styret i Schibsted Norge AS bekreftet vedtaket.

Det betyr at 38 arbeidsplasser på Rogaland ryker, når trykkeriet legges ned i høst, med virkning fra 15. november.

Dette kommer bare et drøyt år etter at trykkeriet i Kristiansand ble lagt ned, og i fjor la Schibsted også ned ett av to trykkerier i Bergen. Dermed sitter konsernet igjen med kun to egne trykkerier; Oslo og Bergen.

Aftenbladet får tidligere deadline 

I en pressemelding fra konsernet, begrunner administrerende direktør Harald Jacobsen Schibsted Trykk AS ikke uventet nedleggelsen med stort fall i papiravisvolum og påfølgende betydelig overkapasitet i både Oslo, Bergen og Stavanger. 

- For å sikre lavest mulige enhetskostnader har styret bestemt å overføre produksjonsporteføljen i Stavanger til Schibsted Trykk Bergen og Schibsted Trykk Oslo. Dessverre vil til sammen 38 ansatte ved Schibsted Trykk Stavanger bli berørt, sier Jacobsen i meldingen. 

For de fleste blir det små endringer av dagens deadlines. Unntaket er den største av kundene: Stavanger Aftenblad får nå flere timer tidligere trykketid. Men sjefredaktør Lars Helle peker på at det må til for å fortsatt levere på kjerneoppgavene: 

- Vi får en dårligere deadline, men samtidig får vi også redusert kostnader som i større grad gjør det mulig å skjerme vår hovedoppgave, å lage god journalistikk med utgangspunkt i Rogaland. Det vil fortsatt komme til uttrykk gjennom en sterk papirutgave, sier Helle. 

Han understreker samtidig at det er ingen hyggelig dag for regionen, når så mange mister jobben. 

Schibsted varsler umiddelbare samtaler med de ansatte med tanke på avviklingen. Direktør Harald Jacobsen antyder noe økt behov og oppbemanning i Oslo, men for de fleste vil tilbudet bestå av sluttordninger, økonomisk rådgivning og karriereomstillingsprogrammer. 

LES OGSÅ tidligere saker: 

Til toppen