Charlie Rose i 60 Minutes intervjuer roboten Sophia. (Faksimile fra sendingen)
Charlie Rose i 60 Minutes intervjuer roboten Sophia. (Faksimile fra sendingen)

60 Minutes gjør sitt første intervju med en robot - korrespondenten Charlie Rose intervjuer «Sophia»

– Jeg har ventet på deg, sier roboten til journalisten fra 60 Minutes.

«Jeg har ventet på deg», forteller roboten Sophia til journalisten Charlie Rose fra 60 Minutes.

Det anerkjente TV-programmet har fått anledning til å gjøre et eksklusivt intervju med roboten. Årsaken til intervjuet er at 60 Minutes gjør et lengre program på kunstig intelligens.

I dialogen mellom Rose og Sophia er det en munter tone, men med noen misforståelser. På spørsmål fra journalisten om hvor hun er fra, svarer hun:

«Jeg er på 60 Minutes med Charlie Rose».

«Det er en stor ære», svarer Rose.

«Som gir mening for meg», svarer roboten.

Produsentene overrasket over roboten

Han som i hovedsak lagde Sophia, David Hanson, forteller til 60 Minutes at dersom A.I-teknologi ligner mer på oss mennesker, vil folk være mer villig til å bruke det på mer fornuftige måter:

Jeg tror det er viktig at i det minste noen roboter kan være menneskelignende i  utseendet, for å inspirere mennesker til å forholde seg til dem, slik som mennesker forholder seg til hverandre, sier han til 60 Minutes i intervjuet.

Under hele intervjuet er det noen problemer med å få henne til å holde en samtale. Da Rose spør om hun er programmert, svarer hun ikke i det hele tatt. Noen ganger svarer hun bare tull.

60 Minutes-produsentene sier til sin egen nettside at de ble overrasket over robotens evne til å snakke med korrespondenten sin.

Til toppen