(Illustrasjonsfoto: Yayimages.com)
(Illustrasjonsfoto: Yayimages.com)

77 av de 98 største amerikanske avisene tar nå betalt for nyheter på nett

Snittpris for abonnement: 100 kroner måneden.

  • Endret

Washington (NTB-AFP): De aller fleste amerikanske aviser tar nå betalt fra lesere som ønsker å lese nyheter på nettet.

For å få tilgang til nettutgavene må leserne tegne digitale abonnementer.

En undersøkelse fra American Press Institute viser at 77 av 98 amerikanske aviser med et opplag på over 50.000, har innført såkalte betalingsmurer.

Det er en stor endring fra 2010 da kun seks aviser hadde innført dette.

Modellene varierer fra avis til avis. 62 aviser har et system som gjør at et visst antall artikler kan leses gratis, mens resten krever abonnement.

Tolv aviser lar en type innhold være gratis, mens andre typer innhold krever betaling. Kun tre aviser har innført betalingsmur for nesten alt innhold.

I rapporten framgår det at det ennå ikke er klart hvorvidt betalingsmurene vil gi avisene inntekter som vil kompensere for de inntektene som har gått tapt som følge av færre annonser og færre lesere av de trykte utgavene.

– Den potensielle inntekten som skapes som følge av digitale abonnementer, er på sitt beste fortsatt lite oppmuntrende, heter det i rapporten.

NiemanLab.org har også lest rapporten, og kan videre melde at gjennomsnittsprisen per uke, for avisene som tar betalt, er på 3,11 dollar. Det vil si rundt 25 kroner, og dermed rundt 100 kroner i måneden. 

 
Til toppen