ITV DRAMA: Ørjan Karlsen har hyret inn Linn-Jeanethe Kyed og John Kåre Raake for å sikre gode manus for ITV Studios' kommende tv-serier.
ITV DRAMA: Ørjan Karlsen har hyret inn Linn-Jeanethe Kyed og John Kåre Raake for å sikre gode manus for ITV Studios' kommende tv-serier. (Foto: Magnus Westerlund)

Aber Bergen-produsent satser tungt på drama: Henter manusforfatterne fra Børning og Bølgen

ITV Studios knytter til seg Linn-Jeanethe Kyed og John Kåre Raake.

ITV Studios fortsetter arbeidet med å utvikle nye norske tv-serier, melder selskapet. Nå har dramasjef Ørjan Karlsen engasjert to meritterte manusforfattere på fast basis - Linn-Jeanethe Kyed og John Kåre Raake.

- Det er veldig spennende for oss at en så stor produsent som ITV vil satse tungt på TV-drama og at de ville ha oss med på laget, sier Kyed og Raake i en melding fra produksjonsselskapet.

- Selv om vi begge har prosjekter under utvikling andre steder som frilansere, gir dette samarbeidet oss en unik mulighet til å prøve ut mange forskjellige idéer og sjangere innenfor TV-drama, forteller de to.Kyed har vært med på å skrive manus på de to Børning-filmene (sammen med Christopher Grøndahl og Anne Elvedal) samt dokumentarfilmene om Magnus Carlsen og Marcus og Martinus. Raake har skrevet Bølgen(sammen med Harald Rosenløw Eeg), Gåten Ragnarok og Snekker Andersen og julenissen. 

- Skape gode rammer

ITV Studio står bak blant annet dramaserien Aber Bergen, som snart kommer med sesong tre, samt høstens realityserie Alene på TV 2.

Selskapets norske dramasjef Ørjan Karlsen sier at det er viktig å legge til rette for gode manus - som en god dramaserie alltid begynner med:

- Som et ledd i ITVs satsing på tv-drama ønsker vi å skape gode rammer for de forfatterne som jobber med oss. Det at forfattere har et kontor og gå til og en fast inntekt kan være et viktig bidrag til at fokuset ligger på skrivingen og ikke på alt mulig annet, sier han i meldingen fra selskapet.

- Skriveprosesser kan dessuten være ganske personlige, så det å kjenne sine forfattere godt synes jeg er veldig viktig. Fremover vil vi legge vekt på at alle som skriver for oss skal føle seg inkludert i hele prosessen, og her føler jeg at ITV-systemet virkelig kan bidra.

 

Får muligheten til å teste ut ideer

ITV og manusforfatterne røper enn så lenge ingen konkrete ideer, men de skal nå få mulighet til å skape nye serier:

- ITV har mange spennende drama-tanker, og det er veldig spennende for oss å få være med på. Her har vi fått en unik mulighet til å leke, og ha det veldig gøy. Vi kan sette oss ned i ro og fred, teste ut ting man ellers ikke ville fått muligheten til, sier Kyed. Hun peker også på at ITV med sine internasjonale muskler får et annet, interessant perspektiv.

- Målet nå er å komme i produksjon med én eller flere dramaserier basert på idéene til Linn-Jeanethe og John Kåre. Vi og hele ITV-systemet er klare når prosjektene er ferdigutviklet og en kanal eller plattform er interessert, sier dramasjef Karlsen. 

Til toppen