Fra venstre: Daglig leder og ansvarlig redaktør Jan Fossen, styreleder John Ivar Rygge og konserndirektør Pål Eskås.
Fra venstre: Daglig leder og ansvarlig redaktør Jan Fossen, styreleder John Ivar Rygge og konserndirektør Pål Eskås. (Bilde: Sigbjørn Høidalen, Varingen)

Amedia kjøper lokalavisen Varingen i Nittedal, og styrker posisjonen på Romerike

Amedia overtar eierskapet til lokalavisen Varingen i Nittedal.

Salget av avisen ble godkjent av selskapets generalforsamling 21. juni, og overtagelsen vil finne sted i begynnelsen av juli måned.  

Det opplyser partene i en melding torsdag. 

Varingen kommer ut to ganger i uken, har et opplag på 5.230 eksemplarer og en omsetning på snaut 15 millioner kroner.

Avisen ble startet i 1946, og 49 lokale lag og foreninger har vært aksjonærer i selskapet. 

 

Kjøper rettighetene og starter nytt selskap

Amedia har kjøpt utgiverrettighetene med tilhørende eiendeler og overfører disse til et nytt aksjeselskap som skal drive avisen videre, kommer det fram av meldingen.  

Avtalen mellom Amedia og aksjonærene er betinget av en godkjennelse fra Konkurransetilsynet. 

- Vi er glade for at Amedia har sagt seg villig til å overta eierskapet til Varingen. Amedia er den fremste utvikleren av lokalmedier i Norge, og vil være en god eier som vil tilføre Varingen nødvendig kompetanse og utviklingskraft, sier styreleder John Ivar Rygge i en kommentar.

Han opplyser at det var avisen selv som tok kontakt med Amedia for å finne en fremtidsrettet løsning. Redaktør og daglig leder Jan M. Fossen er også fornøyd: 

- Eierskiftet er den beste løsningen vi nå kunne få og gir oss trygghet for at vi nå kan befeste vår posisjon som den viktigste lokale nyhetsformidleren i Nittedal både på papir og digitalt.

- Vi har vært med på å gjøre Nittedal til et godt lokalsamfunn å bo i, og den oppgaven kan vi nå fortsette, sier Dossen. 

Konserndirektør Pål Eskås sier følgende om overtakelsen:

- Varingen passer godt inn i Amedias avisportefølje, med dekningsområde som ligger mellom Romerikes Blad i øst og avisen Hadeland i nord.

- Avisa har hatt behov for å bli en del av en større enhet for å kunne gjennomføre nødvendige omstillinger, digitalisere sitt tilbud til leserne og sikre en bærekraftig utvikling. Amedia har den infrastrukturen Varingen trenger og kompetanse som vil være nyttig for avisen fremover, sier Eskås.

 

 

Til toppen