TORGEIR LORENTZEN, avtroppende redaktør i Gjengangeren.
TORGEIR LORENTZEN, avtroppende redaktør i Gjengangeren.

Amedia-redaktør slutter etter uenighet med styret om nye kutt: «Kunne ikke stå inne for budsjettet»

- Mest ryddig å si takk for meg, sier Torgeir Lorentzen, avtroppende redaktør i Gjengangeren.

- Jeg sa at enten så må vi endre dette. Eller så må jeg takke for meg. Det er mitt valg å gå av nå, og jeg kunne ikke stå inne for dette budsjettet.

Det sier Gjengangeren-redaktør Torgeir Lorentzen (45) til Medier24 fredag formiddag, etter at det ble kjent at han har valgt å si opp sin stilling som ansvarlig redaktør i Horten-avisa.

Som Medier24 omtalte tidligere fredag, ble dette bekreftet på Amedias intranett fredag formiddag og senere også på Gjengangeren.no.

Uenighet om budsjett og kutt

Årsaken til avgangen er altså en uenighet med styret - det vil si eieren, konsernet Amedia, om neste års budsjett.

- Budsjettarbeid et er alltid krevende, og også Gjengangeren står i en utfordrende situasjon. Det lange bildet er vi enig om, men vi er uenig om timingen, sier Lorentzen.

- Handler dette om at det er kutt du ikke vil være med på?

- Det handler både om det, og om vurdering av inntektspotensialet. Det er en kombinasjon av flere ting. Men jeg kan ikke gå i detaljer på dette, siden det er prosesser som følges i disse sakene, svarer den avtroppende redaktøren.

- Dere er en av avisene som har gjort det bra også de seneste åra. Handler dette om at dere må kutte fordi resten av bransjen gjør det dårlig?

- Dette handler ikke om andre, men om oss. Det er riktig som du skriver, vi har for eksempel eventyrlige resultater på relasjonsscore og lesermålinger. Vi har et godt marked i Horten. Men selv om vi går med positive tall, så har også Gjengageren en skjør økonomi, understreker Lorentzen overfor Medier24.

Og hvordan denne økonomien skal håndteres framover, ble man altså ikke enig om. Som redaktøren sier det til egen avis:

- Styreleder har hatt sine tanker, jeg har hatt mine, og for en gangs skyld ble vi ikke enige. Så da valgte jeg, som det halvgamle, sta eselet jeg er, å si opp.

Vet ikke hva han skal gjøre

Den avtroppende redaktøren sier at han har hatt «seks fantastiske år» i Gjengangeren, og omtaler det som et eventyr han nå legger bak seg.

Torgeir Lorentzen går av som redaktør allerede over helga. Han blir imidlertid ansatt i avisa fram mot jul.

Hva han skal gjøre så, vet han lite om. Lorentzen er utdannet journalist, men har også bakgrunn som forlegger, forfatter - og fire år som første vara til Stortinget for Vestfold SV for over 20 år siden.

- Skal du bli forfatter, forlegger eller politiker igjen nå?

- Nei, jeg aner ikke hva jeg skal gjøre. Jeg har ikke peiling, og gleder meg litt til det. Noen lang ferie blir det ikke - jeg liker å jobbe, sier Torgeir Lorentzen.

Det blir med andre ord neppe det siste vi hører til ham.

Styreleder beklager avgang

Styreleder og regiondirektør Øystein Hjørnevik beklager overfor Gjengangeren.no. at Lorentzen velger å gå av.

- Jeg ønsker virkelig ikke at han slutter, men jeg har ikke klart å overtale ham til å bli. Det beklager jeg, sier Hjørnevik.

- Torgeir har gjort en veldig god jobb som redaktør, og har en høy stjerne både blant leserne i Horten, i Amedia i Vestfold, og i konsernledelsen.

Til toppen