Ny redaktør i Dinside.no: Andreas Heen Carlsen.
Ny redaktør i Dinside.no: Andreas Heen Carlsen. (Foto: Sven-Erik Røed)

FOLK

Andreas Heen Carlsen blir ny redaktør i Dinside.no

36-åringen forlater Drammens Tidende for redaktørjobb i Aller-konsernet.

- Jeg gleder meg som en unge til å starte i Dinside. Dinside har levert god journalistikk og nyttig innhold til norske forbrukere omtrent like lenge som vi har brukt internett til å orientere oss om verden.

Det sier Andreas Heen Carlsen i en pressemelding fra Aller Media og Dinside.no mandag formiddag, om at Carlsen nå blir redaktør for den godt etablerte nettavisen.

- Vi skal fortsette å være nettsiden som gir kravstore forbrukere de beste rådene. Vi skal også tørre å utfordre oss selv på hvilke saker vi velger å satse på, sier han.

Carlsen startet i Drammens Tidende som utviklingsredaktør for ett år siden. Før dette jobbet han blant annet i Egmont Publishing, der han var med å starte Klikk.no. Han kjenner derfor godt til forbrukerjournalistikk fra dette arbeidet.

Dinside.no er Dagbladets forbrukernettsted, og opplever for tida stor vekst, ifølge digital redaktør Jan Thoresen i Aller Media:

- De tre månedene har vi femdoblet trafikken fra Facebook med systematisk arbeid.  Sist uke ble dinside.no lest av 1.2 millioner brukere, sier Jan Thoresen, konstituert redaktør for dinside.no og digital redaktør for nettstedene i Aller Media.

- Vi ser at det faglige nivået vi har treffer for dinside.no sine lesere. Nå skal vi løfte kvaliteten på nettjournalistikken enda et hakk, samtidig som vi skal fornye og tilpasse oss en virkelighet der vi skal nå yngre lesere via mobilen og Facebook.  Da trenger vi de beste folka, sier Thoresen. 

Andreas Heen Carlsen tiltrer i stillingen 1. april 2016.

- Lykke til videre

Ansvarlig redaktør Kristin Monstad i Drammens Tidende ønsker Carlsen lykke til videre.

- Andreas har vært en super kollega som har bidratt til at flere piler peker riktig vei for Drammens Tidende. Det siste halve året har vi gitt bånn gass for å øke leserbetalingen på nett, og vi har nå flere betalende abonnenter enn i juli. Snart har vi også flere enn på samme tid i fjor, og det er en viktig milepæl for oss, sier hun.

- DT-laget er fantastisk og vi kommer til å savne Andreas, men jeg har forståelse for valget. Det er en attraktiv redaktørstilling innenfor et felt av journalistikken Andreas har sin spisskompetanse, sier Monstad.

Hun forteller også at Andreas skal jobbe med å etablere en felles nettdesk for Amedias aviser i Buskerud før han forlater Drammens Tidende.

Til toppen