ANDREAS WABØ gir seg som administrerende direktør for Geelmuyden Kiese Norge.
ANDREAS WABØ gir seg som administrerende direktør for Geelmuyden Kiese Norge. (Foto: GK)

Andreas Wabø ledet GK fra 47 til 89 millioner i omsetning. Nå går han av

Gir seg som administrerende direktør.

I en pressemelding onsdag meldte Geelmuyden Kiese at administrerende direktør for den norske avdelingen, Andreas Wabø, har sagt opp sin stilling.

- Wabø har ledet selskapet i 5 år. I perioden 2010 til 2014 har byråinntekten i det norske selskapet økt fra MNOK 47 til MNOK 89. Resultatet har i samme periode økt fra MNOK 0,9 til MNOK 8,2. Under Wabøs ledelse er Geelmuyden Kiese blitt Norges største og ledende kommunikasjonsbyrå, heter det i meldingen, full av lovord om Wabø.

- Dette har vært en fantastisk reise, og fem år er lang tid i byråverdenen. GK er nå et helt annet selskap enn da jeg tiltrådte som adm. dir. i 2010. Nå har vi kommet til et punkt hvor andre krefter skal få ta over. Jeg vil gjøre noe nytt, og planlegger å starte egen virksomhet, sier Andreas Wabø i meldingen.

- Da Andreas overtok den daglige ledelsen i Norge i august 2010, hadde vi i fem år konsentrert oss om å trimme driften, og betale ned gjelden vi tok opp da vi kjøpte selskapet tilbake fra finansielle investorer i 2006. Bestillingen til Andreas var ny vekst. Den bestillingen har han levert godt på. Nå takker jeg Andreas for flott innsats, og ønsker ham lykke til videre, sier styreleder og sjef i Geelmuyden Kiese Gruppen, Hans Geelmuyden.

Ifølge meldingen har den positive utviklingen fortsatt inn i dette året: Veksten i GK Norge første halvår 2015 var 21%.

Nina Riibe (48) konstitueres som administrerende direktør til ny leder er ansatt. Riibe kommer fra stilling som viseadministrerende direktør i Geelmuyden Kiese Gruppen.

  • Geelmuyden Kiese har selskaper i Danmark, Norge og Sverige.
  • I 2014 omsatte gruppen for MNOK 188 med en samlet byråinntekt på MNOK 153, hvorav GK Norge leverte MNOK 115.
  • Ved utgangen av 2014 hadde selskapet 140 medarbeidere.
Til toppen