NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg, her på en pressekonferanse i Norge tidligere i år.
NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg, her på en pressekonferanse i Norge tidligere i år. (Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix)

FOLK

Anne Marte Vestbakke blir kommunikasjons­rådgiver for NATO-sjef Jens Stoltenberg

Stoltenberg får tidligere NTB-korrespondent som ny talsperson.

Anne Marte Vestbakke blir ny kommunikasjonsrådgiver for NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg. 

Anne Marte Vestbakke overtar som ny kommunikasjonsrådgiver for NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix

– Jeg er veldig glad for å få Anne Marte på laget. Jeg kjenner henne som en kunnskapsrik journalist fra tiden hun dekket NATO som korrespondent. Dette kombinert med hennes kommunikasjons­faglige bakgrunn og internasjonale erfaring gjør at hun vil gå rett inn i stillingen, sier Stoltenberg.

Vestbakke har allerede lang fartstid i Brussel, der hun i dag er kommunikasjonssjef for EFTAs overvåkingsorgan ESA.

Nå gleder hun seg til å ta fatt på nye oppgaver.

– Som journalist fulgte jeg Stoltenberg og NATO tett. Dette er en enestående mulighet til å se sikkerhetspolitikken fra innsiden, sier Vestbakke til NTB.

Vestbakke begynte journalistkarrieren i 2004 da hun kom inn i utenriksredaksjonen i NTB som studentpraktikant. Der steg hun raskt i gradene, og fra 2012 til 2016 var hun NTBs korrespondent i Brussel.

Den formelle stillingstittelen hennes i NATO blir spesialrådgiver for strategisk kommunikasjon. Hun tiltrer i september.

Vestbakke overtar etter Stein Hernes.

Det har det siste året vært flere utskiftinger i Stoltenbergs nærmeste stab. I fjor sluttet Torgeir Larsen som stabssjef, og tidligere i år ble det kjent at både Hernes og politisk rådgiver Randi Ness reiser hjem.

Stoltenberg selv fikk nylig forlenget sitt verv med to år til 2020.

 

 

Til toppen