Frps justisminister Anders Anundsen.
Frps justisminister Anders Anundsen. (Foto: Regjeringen/pressefoto)

- Anundsen framstår som en blanding av en førsteårs journaliststudent og Kim Jong-un

Hard kritikk mot justisministerens skrytevideo av norsk sikkerhet og politi.

(NTB/Medier24):

Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) anklages for å drive med propaganda når han selv går inn i rollen som reporter i filmen «Trygghet i hverdagen».

«En av de tingene som er mest frustrerende som politiker, det er at mediene veldig ofte er opptatt av å finne de negative vinklingene på sakene. Derfor har vi laget en egen film som skal fokusere på hva regjeringen mener er viktig for å sikre din trygghet», sier Anundsen i starten av den drøyt 30 minutter lange filmen, som ble lagt ut på regjeringens nettsider mandag.

Journalist og forfatter Kjetil Stormark sier til Dagbladet at det er «noe nordkoreansk» over filmen.

– Man låner troverdighet fra et journalistisk format ved å benytte seg av journalistisk materiale. Fortellerteknikken er i grenseland for hva som oppleves etisk redelig, og de som svarer, er neppe helt ærlige, sier Stormark.

Også generalsekretær i Norsk Presseforbund, Kjersti Løken Stavrum, er kritisk.

– Dette er propaganda. Det er en ren skrytevideo, sier Stavrum til VG.

– Han må få lov til å gjøre det, men det er unødvendig når han sparker på pressen for at de gjør jobben sin. Det er ikke noe nytt at makten ikke liker kritisk journalistikk, sier hun.

Generalsekretær Arne Jensen i Norsk Redaktørforening sier følgende til Dagbladet:

- Han intervjuer personer som han direkte er overordnet for, og han framstår som en blanding av førstårs-journaliststudent og Kim Jong-un. Han stiller rare spørsmål til politisjefen, og videoen blir bare ufrivillig komisk.

Anundsen selv avviser kritikken og omtaler filmen som en «objektiv informasjonsvideo» og en «gladsak» om politiets arbeid.

(©NTB)

Til toppen