VIL TVINGE LENKING: Ap vil fra politisk hold bestemme at NRK skal bli mer generøs med sitering og dyplenking til andre medier.
VIL TVINGE LENKING: Ap vil fra politisk hold bestemme at NRK skal bli mer generøs med sitering og dyplenking til andre medier.

Ap vil tvinge NRK til å lenke til andre aviser

Mediepolitisk talsmann Arild Grande med nye virkemidler.

NRKs rolle i et norsk medielandskap preget av krise og sviktende inntekter, har vært en varm potet høsten 2014.

Nå sier Aps mediepolitiske talsmann Arild Grande at NRK må bli flinkere til å gi trafikk til andre - og ikke bare være en kanal for seg selv.

- NRK bør bli flinkere til å sende trafikken på nett videre. De bør ta på seg ei ledertrøye og føle et ansvar for at leserne som går inn på NRK.no sendes videre til andre nettsteder slik at for eksempel Levanger-Avisa får lesere direkte fra NRK.no, sier Arild Grande til Dagbladet.

- Vi vil gi NRK et selvstendig ansvar for å bidra til vekst i landets nettaviser. Ofte skriver NRK en nettsak hvor det bare fortelles at saken opprinnelig stammer fra den-eller-den avisa, sier han og legger til:

- Arbeiderpartiet vil at NRK skal pålegges å bli flinkere til å legge inn lenker i sakene sine, slik at leseren kan klikke seg videre inn til andre nettsider, sier Grande.

Til toppen