Åse Marie Bendiksen skal lede nytt og spennende programprosjekt i NRK.
Åse Marie Bendiksen skal lede nytt og spennende programprosjekt i NRK. (Bilde: NRK)

FOLK

Åse Marie Bendiksen (51) blir prosjektleder for Norge direkte. Skal speile hele landet fire dager i uka

Programutvikler med lang erfaring fra norske TV-suksesser skal lede NRKs nysatsing på hverdager.

I januar neste år lanserer NRK nysatsingen Norge Direktesom fire dager i uka skal være en halvtimes aktualitetssending i primetime og «fra hele landet».

Det vil si at programmet ikke skal ha noe fast studio, men lages fra nye steder fra uke til uke, sa distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen til Medier24 tidligere denne uka: 

– Er det lofotfiske, så er det naturlig at vi er der. Hele sendingen vil ha programledelse fra ute i landet og stedet vil variere fra uke til uke - avhengig av hva som faktisk skjer, sier hun.

NRK er fortsatt i startfasen av å utvikle programmet, men denne uka kom en viktig brikke på plass: Åse Marie Bendiksen (51) er ansatt som prosjektleder. 

Hun er et erfarent og kjent navn i norsk TV-bransje, og har vært innom flere av de store kanalene. Nå kommer Bendiksen fra jobb som programutvikler i NRK.

Bendiksen har tidligere vært programdirektør i TV3, og jobbet i produksjonsselskapene Mastiff, Nordisk Film & TV og Rubicon. Hun står blant annet bak 71 grader nord, en av Norges lengstlevende TV-suksesser. 51-åringen har også flere perioder i NRK på CV-en. 

Til toppen