Årets «Ex on the beach»-deltakere.
Årets «Ex on the beach»-deltakere. ( Foto: Anne Marthe Lilleby)

Mer «Ex on the beach» og nytt gameshow med Atle Antonsen: Slik blir høsten på TVNorge

Kommer også med den nye true crime-serien «Mannen som falt» og ny sesong av «Jul i Blodfjell».

Torsdag presenterte TVNorge og Discovery sine høstsatsinger – og blant det nye på programmet er «Kongen befaler», hvor Atle Antonsen leder «et energisk gameshow», hvor han får med seg en rekke kjendiser. 

Tine Austvoll Jensen, Discovery Foto: 

– I Kongen befaler har vi fått med noen av de flinkeste humoristene Norge har å by på. Det er et praktisk panelshow der alt av skitne triks og bestikkelser er lov. Atle Antonsen er eneveldig dommer og står fritt til å bestemme hvem som er ukens vinner, helt på egen hånd. Det kommer til å bli mye galskap, sier Eivind Landsverk, nordisk programdirektør i Discovery Networks i en pressemelding. 

Discovery-sjef Tine Austvoll Jensen åpnet ballet torsdag, med å understreke at de satser hardere på egenproduksjoner enn noensinne. 

– Den eneste måten å henge med i konkurransen om norske TV-seere på, er å produsere mer norsk innhold. Derfor setter vi på et rekordhøyt antall norske TV-programmer denne høsten, hele 26 produksjoner, sier Tine Austvoll Jensen, sjef for TVNorge og Discovery Networks i pressemeldingen og fortsetter:    

– Vi har satt sammen en fin miks av programmer som skal lokke både de tradisjonelle seerne og de digitale. I tillegg har vi Eliteserien som i år har fått en fin oppsving i seertall, og som trekker folk i begge leire. Vi legger opp til en morsom, spennende og svært underholdende høst på Discoverys kanaler og plattformer, sier Austvoll Jensen.

 

– Være best på humor i Norge 

Programsjef Eivind Landsverk understreket at de fortsatt vil være gode på humor denne sesongen – og trekker fram at det kommer ny sesong av «Hvite gutter», «Brille» og ikke minst det nye gameshowet, som skal ledes av Atle Antonsen. 

– Vi skal være best på humor i Norge, sa han. 

Eivind Landsverk, programsjef i Discovery Foto: 

Videre pekte Landsverk på at det kommer ny satsing – «Lunsj med Lilli», hvor Lilli Bendriss skal spise lunsj med prominente gjester. 

Også Else Kåss Furuseth er tilbake med ny serie, denne gangen om å få barn – eller ikke få barn. 

– Det er en stor og omfattende programmeny, sa Landsverk. 

 

– I år er det next level

Fjorårets store Discovery-suksess, «Ex on the beach» er tilbake med ny sesong - og årets deltakere stod på scenen under lanseringen av høsten på Discovery. 

Ungdommene på Mauritius festet, drakk og skapte TV-skandale på TV-skandale i fjor - og deltakerne lovet at de i år skal levere enda mer underholdning enn fjorårets gjeng gjorde. 

Mediesjef Hanne McBride ville vite hva som skiller årets deltakere fra fjorårets. 

– Vi har litt mindre tanker om hva som er innafor å gjøre og ikke - vi gir litt faen, sa den ene deltakeren, og fikk svar på tiltale fra en annen: 

– I fjor var i fjor. I år er det next level. 

TV-profilene høsten 2019 på Discovery Networks Foto: TVNorge

 

Dette har de på menyen denne høsten: 

Kongen befaler (NY!)
«Kongen befaler er et humorspekket og energisk gameshow, hvor Atle Antonsen har med seg Bård og Vegard Ylvisåker, Siri Kristiansen, Maria Stavang, Calle Hellevang-Larsen og Olli Wermskog. Antonsen inntar rollen som den allmektige kongen, og i hvert program deler han ut absurde praktiske oppgaver og utfordringer som de andre humoristene må løse på mest mulig kreativt og effektivt vis. Skitne triks og bestikkelser er lov underveis, og når alt er sagt og gjort – og all verdighet er blåst bort – er det opp til Atle Antonsen å bestemme hvem som er ukens vinner»
 
 
Jul i Blodfjell (sesong 2)
«Denne julen står etterforskerne Svein og Nanna Soot overfor et nytt, blodig mysterium. En ung jente, Sofia Juul, forsvant plutselig under mistenkelige forhold for 20 år siden. Hun er arvingen til den kjente julefortellingen om «Blodnissene», en nasjonal juletradisjon og kommersiell gullgruve for Juul-familien. 24. desember vil hun offisielt bli erklært død, med mindre Svein og Nanna finner ut hva som egentlig skjedde den skjebnesvangre julekvelden. Tiden er knapp, og mens etterforskerne jobber på spreng tas stadig flere nøkkelvitner av dage. Kun Svein og Nanna kan stoppe den blodige maktkampen som utspiller seg i familien Juul. I det nye Blodfjell-universet dukker det igjen opp mange kjente norske humorfjes, blant dem Trond Fausa Aurvåg, Ine Jansen, Kevin Vågenes, Espen Eckbo, Jon Øigarden, Atle Antonsen, Emilie Skolmen, Jakob Schøyen og mange flere»

 

Else om: barn (NY!)
«I sin nyttårstale oppfordret Erna nordmenn til å få flere barn. Men hva gjør man om man er barnløs og den biologiske klokka tikker ubønnhørlig i retning av «the point of no Return»? Else (38) må ta et valg: Vil hun ha barn? Og i så fall, hvordan? Hvordan få barn hvis man ikke har noen partner? Og er det forresten sikkert at barn er meningen med livet? Gjennom seks episoder undersøker hun ulike metoder for å få barn, og hun møter mennesker som har valgt utradisjonelle måter å starte familie på. Hun ser på hvorfor forventningen om at man skal få barn fortsatt er så sterk, og hun treffer folk som elsker livet uten barn. Alt på leting etter svaret: Skal hun bli mor eller ikke?».

 

Det kunne vært verre (sesong 2)
«Espen Eckbo er tilbake i rollen som Trond Evensen, den kroniske ja-mannen som er deltidspappa til åtte barn med sju forskjellige mødre. Hans liv er blitt en kabal som aldri går opp, men Trond er ikke typen som lar seg knekke av daglige dobbeltbookinger, logistiske kjempeutfordringer og stadig innkommende beskjeder fra ekser, barnehager, skoler og fritidsaktiviteter. Livet kunne tross alt vært verre, som han sier. Den første sesongen av Det kunne vært verre hadde et snitt på cirka en halv million seere per episode, og ble et av årets mest populære humorprogrammer på TVNorge og Dplay». 
 

Kongsvikfamiliene (NY!)
«Familie er noe vi alle må forholde oss til, enten vi liker det eller ikke. I Lene Kongsvik Johansens nye komiserie, Kongsvikfamiliene, følges seks helt ulike familier gjennom små og store utfordringer i hverdagen. Lene spiller som vanlig de fleste karakterene selv, enten de er rare, søte, sjarmerende eller særdeles usjarmerende. Flere nye personligheter dukker opp, men det gjør også noen av Lenes mest populære skikkelser. Lene Kongsvik Johansens forrige serie om Kongsvik-universet, Kongsvik-klinikken, var i 2018 blant TVNorges mest sette humorprogrammer». 
 

Mannen som falt (NY!)
«Dplay og TVNorge fortsetter satsingen på norsk true Crime, og denne gang settes søkelyset på det mystiske dødsfallet til granskeren Jan Wiborg. I juni 1994 døde sivilingeniøren Wiborg etter å ha falt naken fra et hotellvindu i København. Dansk politi slo kjapt fast at det var et selvmord, men ikke alle har slått seg til ro med den konklusjonen. Wiborg hadde vært involvert i en av de mest dramatiske politiske maktkampene på 80- og 90-tallet, striden om valg av plassering av ny hovedflyplass. Han var kritisk til tåkemålingene som gjorde at det endelige valget falt på Gardermoen istedenfor Hurum, og mente målingene ikke kunne stemme. Han ga seg aldri, selv ikke etter at den endelige beslutningen var tatt. I etterkant har flere hevdet at hans innbitte motstand kan ha ført til at han ble drept. Hva skjedde egentlig denne dagen inne på rom 307? Mannen som falt forfølger gamle og nye spor i jakten på sannheten, og forteller historien om hva som kan skje i møtet mellom et enkeltmenneske og storpolitikken». 
 
 
Hotelleventyret (NY!)
«Serien Hotelleventyret tar seerne med på innsiden når Norges største hotell skal ferdigstilles og åpnes med brask og bram. Nærmere 250 nyansatte skal ta imot 1600 gjester, og ingen involverte, inkludert sjefen selv – Petter Stordalen – har erfaring med å drifte et så gigantisk og ambisiøst prosjekt. Clarion Hotel The Hub ligger midt i Oslo sentrum, har 810 rom, en egen åker på taket og er Stordalens nyeste spektakulære prestisjeprosjekt. Stordalens filosofi er å skape inkluderende arbeidsplasser, hvor ulike nasjonaliteter og kulturer møtes, og kameraene slippes tett på både de ansatte og Stordalen selv». 

 
Oppussing på en dag (NY!)
Denne høsten rykker TVNorge ut for å bistå med boligfiksing der det virkelig trengs – uten at eieren selv har noen som helst aning. Deltakerne er blitt plukket ut etter tips fra publikum, og når vedkommende forlater boligen sin, rykker en gjeng med håndverkere inn for å pusse opp det de klarer innen den intetanende boligeieren kommer tilbake for sitt livs oppussingssjokk. Programmet ledes av Rune Haraldsen, en av Norges mest kjente influensere innen oppussing og interiør. Oppussing på en dag er programmet for dem som ønsker inspirasjon og gode tips til hvordan de kjapt og enkelt kan gjøre noe med alt det de ikke har fått gjort noe med på årevis.
 
 
Kvelden er min (NY!)
Denne høsten inviterer Anne Rimmen noen av Norges mest kjente og folkekjære til en kveld i studio, med intervjuer og tilbakeblikk på deres fantastiske liv og karrierer. De som inviteres har til felles at de har oppnådd noe helt ekstraordinært, enten det er i idretten, i arbeidslivet eller på andre måter. I salen sitter venner og familie, og hvert program vil være fylt med overraskelser. Kvelden er min er et bredt underholdningsprogram for hele familien – med en twist som det er litt for tidlig å avsløre nå …

 
71° nord (sesong 21)
Verdens lengstlevende realityserie returnerer til høsten, med to actionfylte programmer i uken. I 71° nord blir norsk natur servert på spektakulært vis når Tom Stiansen leder nye deltakere gjennom harde prøvelser i majestetiske kulisser. Denne gangen begynner ferden mot Nordkapp i Bergen, og den som klarer seg best, kan innkassere seieren og dra hjem med ny bil og 200 000 kroner i premiepenger. Med på årets ekspedisjon er blant andre en duracell-jurist som knapt trenger søvn, en tidligere Ex on the Beach-deltaker, en gladkristen bussjåfør, en tidligere Wallstreet-megler og en aktiv toppidrettsutøver.

 

Brille (sesong 10)
Det blir nye dypdykk i vitenskapens forunderlige verden når programleder Harald Eia slipper løs sin indre nerd i en ny sesong med Brille. I det humorbaserte kunnskapsprogrammet får noen av landets beste komikere bryne seg på tilsynelatende umulige oppgaver og spørsmål, og svarene er ofte like uventede og morsomme som panelets tankerekker. Listen av gjester inkluderer folk som Steinar og Tore Sagen, Solveig Kloppen, Atle Antonsen, Else Kåss Furuseth, Henriette Steenstrup, Mikkel Niva, Jon Almaas og Egil Hegerberg.
 
 
Alt for Norge (sesong 10)
Et av Norges mest godhjerta og populære reality-program, Alt for Norge, er tilbake med deltakere som snur opp-ned på både norske og amerikanske myter. Programleder Fridtjof Nilsen skal lose den sjarmerende gjengen gjennom en rekke urnorske utfordringer i konkurransen om å være den «norskeste» deltakeren. Vinneren får drømmen oppfylt: Et etterlengtet møte med sin norske slekt. Alt for Norge vant Gullruten for beste realityserie i 2018, og fortsetter å trekke mange seere til både TVNorge og Dplay.
 
 
Åndenes makt (sesong 14)
En av TVNorges aller største seersuksesser, og av folket kåret til Norges nest beste underholdningsprogram gjennom tidene, returnerer til høsten med nye grøssende mysterier. For det slutter ikke å strømme inn med henvendelser til Åndenes makt og programleder Tom Strømnæss. Folk fra hele landet ber om hjelp: hjelp til å forstå merkelige fenomener og hendelser som tilsynelatende ikke lar seg forklare verken logisk eller vitenskapelig. Denne sesongen har programleder Tom Strømnæss styrket laget med den 34 år gamle Andreas Österlund fra Sverige. Sammen med Lilli Bendriss, Lena Ranehag og Michael Winger skal Österlund sørge for mange mystiske og fascinerende TV-øyeblikk gjennom høsten.

 
Første date (sesong 3)
Denne høsten blir TVNorge-seerne igjen invitert inn i restauranten hvor alle er på date, men ingen har sett hverandre før. Her er alle gjestene single, og de har vært modige nok til å la kameraene følge med på deres første stevnemøte med en helt fremmed person. Noen av parene vil klikke, andre vil ikke. Noen dater blir gøyale, noen sjarmerende, noen blir überkleine – og noen katastrofale. I hver episode møtes fire par, og etter endt date skal de bestemme seg for om de vil treffes igjen. Hva som skjer videre, er helt opp til dem.

 

DPLAY 
Ex on the Beach Norge (sesong 2)
Fjorårets største TV-snakkis og strømmekomet er endelig tilbake, når Dplay igjen sender åtte single og eventyrlystne unge mennesker til Mauritius for å bade, feste og elske (livet). Men som kjent er det en twist: Én etter én dukker ekskjærestene deres opp fra vannet, og det kan føre til skjær i den asurblå sjøen. Noen er ute etter hevn, andre søker ny gnist i gamle følelser – felles for alle på stranden er at de ikke går av veien for DRAMA. Det blir to ukentlige episoder der intriger og filosofiske fabuleringer kun betraktes som ren underholdning, når Ex on the Beach igjen inntar norske skjermer.
 
 
Hvite gutter (sesong 3)
Strømmesuksessen og Gullruten-nominerte Hvite gutter er tilbake med en ny sesong på Dplay til høsten. De fire kompisene Leo, Jens, Herman og Mathias bor fortsatt sammen på Oslos vestkant – som de har gjort i ti år. Livet er stort sett en lek, men deres ansvarsløse eksistens trues nå stadig oftere av det store, mørke voksenlivet. Trøsten finner de i deres ubrytelige brorskap, som er tuftet på dagfylla og store, urealistiske framtidsplaner. Idet de ytre kreftene truer med å splitte brorskapet, kjemper guttene en innbitt kamp for å beholde tingene som de alltid har vært. 

 
Jan Thomas og Einar blir venner (NY!)
Jan Thomas og Einar blir venner har på kort tid blitt en av Norges største og mest populære podcaster. I podcasten har moromann Einar Tørnquist og kjendisstylist Jan Thomas dokumentert sitt prosjekt – å bli venner – til tross for at de er veldig, veldig ulike. Sammen gjør de typiske ting som venner gjør, mens de stadig lærer nye og ofte sjokkerende ting om hverandre. Nå kommer deres usannsynlige, rare og vakre vennskap også på skjermen. Denne høsten sender Dplay en egen serie som viser alle morsomhetene som oppstår når Jan Thomas og Einar fortsetter å utforske vennskapet og hverandre.
 
 
Camp 71 (NY!)
De er konger og dronninger på nettet, men vil de overleve ute i naturen? I Dplay-serien Camp 71 kastes en gruppe unge digitale stjerner ut i noe av det fineste norsk natur har å by på. Der skal de samarbeide om å gjennomføre tøffe utfordringer, samtidig som de konkurrerer. Underveis må deltakerne blant annet prøve seg på krevende topptur og stupbratt klatresti, og de skal måle krefter både til fots, i kajakk og på sykkel. Vinneren er den som mestrer de nye omgivelsene best. Disse deltar i Camp 71: Amalie Olsen (19 år, YouTube og Instagram), Rikke Isaksen (23, Instagram og tidl. Ex on the Beach), Isabelle Eriksen (20, beautyblogger), Magnus Nordlund (18, YouTube), Jarl Andersen (21, YouTube) og Sander «Randulle» Austad Dale (20, YouTube).
 
 
Lunsj med Lilli (NY!)
Etter flere års innsats i Åndenes makt, har 73-åringen Lilli Bendriss, med sin karakteristiske stil og fargerike personlighet, blitt en av Norges største og mest folkekjære kjendiser. Nå får Lilli sitt eget program på Dplay, hvor hun i hver episode inviterer en kjent person til en god samtale om livet og dets mange mysterier. I Lunsj med Lillifår seerne bli med på et måltid ganske utenom det vanlige. Lilli serverer opplysninger som ikke bare overrasker gjestene, men som også får dem til å åpne opp om ting de aldri tidligere har snakket ut om på TV. Følgende kjendiser er invitert på lunsj: Katrine Moholt, Jan Thomas, Kristian Valen, Fabian Stang, Sophie Elise, Lasse Kjus, Linni Meister, Henning Solberg, Hanne Kristin Rohde, Ida Fladen, Erlend Elias og Tore Petterson.
 
 
Influenserne (sesong 2)
Dplay-suksessen Influenserne tar med seerne bak fancy filtre og catchy captions og viser hverdagen til noen av Norges mest populære internettprofiler. Langt fra den tradisjonelle lineær-TV-ruta finnes en egen verden av norske underholdningskjendiser, en blomstrende flora av unge formidlingstalenter, historiefortellere og meningsbærere. De holder seg på plattformene de selv foretrekker, og de samler tusenvis av klikk, seere, lesere og følgere hver dag. Doku-serien Influenserne viser hvordan kampen om likes påvirker livene deres, og deler øyeblikkene de selv ikke tør å dele. I sesong to av Influenserne dukker disse profilene opp: Melina Johnsen, Markus «Murdrocks» Sannes, Nellie Krokstad, Henrik «Blodprinsen» Elvejord Borg, Halvor «Kong Halvor» Harsem, Maren Turmo, Stina Talling, Hanna-Martine Slåttland Baller, Magnus Nordlund og Sara Høydahl.
 
 

FEM 

Tatovørene (NY!)
Tatovørene er en workplace-reality som viser livet på et av Norges travleste og mest anerkjente tatoveringsstudioer, Attitude Tattoo i Oslo. Der jobber noen av de mest populære tatovørene i Norge, deriblant Electric Linda, som med sine over 50 internasjonale priser er en av bransjens mest meritterte kunstnere og største profiler. Attitude Tattoo er et lyst og åpent high-end-studio i en blomstrende bransje, med mange måneders ventetid og flust med kjendiser på kundelisten. I Tatovørene på FEM og Dplay møter seerne både de mange fargerike kunstnerne som jobber på Attitude, samt mange av gjestene i studioet, enten de er kjendiser eller helt vanlige folk på jakt etter sin personlige tatovering.
 
 
Herlige hjem (sesong 5)
FEM-favoritten Herlige hjem er tilbake med en helt ny sesong. Programleder Birgitte Lund Nakken banker på dører hos mennesker som har et lidenskapelig forhold til den stilen de har skapt, løsningene de har gjennomført, og gjenstandene de har rundt seg. Det blir besøk i både spektakulære og mer folkelige hjem. Serien er en reise i Norge, spekket med gode historier, kreative tips, unik design og personlige innfallsvinkler til det som opptar stadig flere av oss: Hvordan bor vi? Herlige hjem er et litt annerledes interiørmagasin til inspirasjon for alle med interesse for hjem og innredning.


MAX
Norske rednecks (sesong 4)
Norske rednecks portretterer en verden der rikdom måles i strips, ståltråd, gaffatape, hestekrefter og øl. Et haglskudds avstand fra A4-livet lever en gjeng livsglade originaler som virkelig kan kunsten å nyte livet til fulle. Serien er en varm dokusåpe om et annerledes liv og miljø, og TV-seeren får være flue på veggen blant ekte norske rednecks fulle av livsglede og kreativitet. Rednecks omgås ikke «normale» folk og driter langt i politikk, fordommer og konvensjoner. Denne sesongen dukker noen nye friske bekjentskaper opp, men det blir også gjensyn med flere av favorittene fra sist, deriblant «sjefsredneck» Väinö og kona hans Gunn Berit, Daniel – den selutnevnte sjefen av Ulvåa, og proto-redneck og evigoptimist Jarle og kona hans Rita.

Til toppen