Mange brukere i sosiale medier reagerte på det de trodde var en Brannmann Sam som tråkket på koranen. (Faksimile fra Youtube).
Mange brukere i sosiale medier reagerte på det de trodde var en Brannmann Sam som tråkket på koranen. (Faksimile fra Youtube).

Barneserie frikjent for «koran-tråkking»: Britisk medietilsyn mener Brannmann Sam ikke gjorde noe galt

London (NTB): Det britiske medietilsynet har besluttet ikke å etterforske episoden i barneserien «Brannmann Sam», der en av karakterene skled på et papir hevdet å være en side fra Koranen.

  • Endret
Årsaken er rett og slett at man ikke klarer å se om det faktisk dreier seg om en side fra Koranen, melder BBC.

– Vi har studert et opptak av programmet i høyest mulige oppløsning. Vi fant at siden later til å inneholde arabisk tekst, men innholdet kunne ikke bli dechiffrert, eller gjenkjent som noe fra en bestemt tekst, sier en talsperson for Ofcom, som er britenes medietilsyn.

Ifølge The Guardian fikk Ofcom inn 170 klager på episoden, som er nummer 7 i niende sesong. BBC fikk inn over tusen klager – til tross for at kanalen aldri har sendt serien, som går på Channel 4, skrev The Guardian.

Det var ifølge The Telegraph «en privatperson» som oppdaget hendelsen, som deretter skapte storm på sosiale medier. Produksjonsselskapet gikk raskt ut og beklaget, og kuttet samarbeidet med animasjonsselskapet bak «Brannmann Sam».

Episoden ble trukket fra kanalens strømmetjeneste og ifølge NRK.no også tatt ut av NRK Supers sirkulasjon. (©NTB)

Til toppen