Oslo  20170110.
F.v.: redaktør Arne Sandvik og programlederne Vidar Lønn-Arnesen og Leif-Erik Forberg åpner radiokanalen Vinyl som kun spiller sanger fra 50-, 60- og 70-tallet. Radio Norge-eier Bauer Media står bak den nye kanalen som sendes på DAB-nettet.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Oslo 20170110. F.v.: redaktør Arne Sandvik og programlederne Vidar Lønn-Arnesen og Leif-Erik Forberg åpner radiokanalen Vinyl som kun spiller sanger fra 50-, 60- og 70-tallet. Radio Norge-eier Bauer Media står bak den nye kanalen som sendes på DAB-nettet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix (Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix)

Bauer Media og Radio Norge-kanalene trakk seg fra bransjens prisutdeling. Nå gjør de helomvending: - Bauer is back, sier Arne Sandvik

Uten Bauer Media i Prix Radio kunne det skade konkurransens legitimitet, mente jurylederen. Men det trenger han ikke frykte i 2018.

I september ble det klart at Bauer Media, som driver en rekke radiokanaler - blant annet Radio Norge og nå Radio 1 fra neste år - trakk seg fra Prix Radio.

Det skapte irritasjon og sinne i bransjen, som dermed mistet en av de viktigste aktørene til selve prisutdelingen, som blir regnet som norsk radios ypperste priser.

Årsaken den gang var at de trengte alle tilgjengelige ressurser for å jobbe med daglig drift og lansering av mange nye radiokanaler.

Nå er det derimot andre boller fra Bauer Media og nyhetsredaktør Arne Sandvik. De har nemlig bestemt seg for å gjøre comeback:

- Etter ett års pause er Radio Norge og de andre kanalene til Bauer Media tilbake i Prix Radio. Det betyr at Bauer Medias riksdekkende åtte radiokanaler fra neste år blir med i konkurransen om trofeene i konkurranse med lokalradioerne, MTG og NRK, sier han til Medier24.

Han beskriver det siste året - og spesielt nå de siste månedene - som svært hektiske. De har nemlig lansert Radio Vinyl, Norsk Pop og Topp40, Juleradioen og 1. januar kommer Radio 1 på lufta 1. januar.

Fra før står Bauer Media bak Radio Norge, Radio Rock, Kiss, Radio Soft.

- Vi hadde det fantastisk travelt og vi måtte alle ta noen ekstra tak på jobben for å få nye radiokanaler og medarbeidere på lufta Det lykkes vi godt med og er nå for fullt tilbake i Prix Radio sirkuset, fortsetter Sandvik, som også er styremedlem i Radiodagene, der prisene blir utdelt.

 

- Halleluja 

Juryleder Morten Scott Janssen i Prix Radio. Han er også daglig leder i Radiodager.
Juryleder Morten Scott Janssen i Prix Radio. Han er også daglig leder i Radiodager. Foto: Erik Waatland

Juryleder Morten Scott Janssen sier han er veldig glad for å høre at Bauer Media nå kommer tilbake til konkurransen.

- Halleluja, ler han og fortsetter:

- Dette har vi jobbet for å få til og jeg er veldig glad for at de nå er med i konkurransen igjen. Det innebærer at det blir vanskeligere å vinne, men sånn skal det være i NM i radio – da må de beste være med.

Til toppen