Brønnøysunds avis legger ned dette lokalkontoret i Bindal. Her fra da kontoret åpnet 26. mai 2009.
Brønnøysunds avis legger ned dette lokalkontoret i Bindal. Her fra da kontoret åpnet 26. mai 2009. (Foto: Bård Pedersen)

Brønnøysunds Avis må spare penger: Legger ned lokalkontor og flytter annonseproduksjon til Trondheim

Lokalkontoret i Bindal åpnet i 2009, men nå er det besluttet nedlagt allerede fra januar 2017.

Styret i Brønnøysunds Avis har vedtatt å gjøre omfattende kutt for å redusere utgiftene. Dette medfører at lokalkontoret i Bindal legges ned fra 1. januar, skriver avisen.

Det var et enstemmig styre i avisen som tok beslutningen som vil spare mediehuset tre millioner kroner fram mot 2020. I tillegg til nedleggelse i Bindal, skal annonseproduksjonen flyttes til Trondheim.

– Beklagelig

Ansvarlig redaktør og daglig leder Matti Riesto i Brønnøysunds avis forteller at de har behov for å samle sine redaksjonelle ressurser under samme tak.

– Mediebransjen er inne i store endringer. Vi har færre journalister enn før, og det er en utvikling som ser ut til å fortsette. I denne situasjonen har vi et behov for å samle ressursene i hovedredaksjonen for å bli mer fleksible og få mer slagkraft der. Regnskapet og bemanningen i redaksjonen tilsier ikke at Bindal skal ha et eget kontor, sier han til sin egen avis.

Klubbleder Bente Milde (NJ) sier det hele er beklagelig, men at hun forstår hvorfor styret gjør det grepet nå.

– Vi har samtidig forståelse for ledelsens argumentasjon. Dette er en naturlig konsekvens av den sentraliseringen som skjer i regionen, en utvikling som utløser et behov for å samle de journalistiske ressursene vi har i redaksjonen i Brønnøysund, sier Milde til avisa.

Til toppen