Fanaposten, en av avisene som får ny eier. Fra venstre: Trond Ole Husebø, Åse Midtun Olsen, Ståle Melhus, Karianne Larsen Wallestad, Terje Bringsvor Nilsen, Kent Roar Nybø. Bildet er fra noen år tilbake.
Fanaposten, en av avisene som får ny eier. Fra venstre: Trond Ole Husebø, Åse Midtun Olsen, Ståle Melhus, Karianne Larsen Wallestad, Terje Bringsvor Nilsen, Kent Roar Nybø. Bildet er fra noen år tilbake. (FOTO: Sigve Solberg, Fanaposten)

BT selger sin eierpost i bydelsavisene - Media Bergen overtar hele eierskapet alene

Det beste for avisene, mener både Øyulf Hjertenes og Ove Grønnevik.

Bergens Tidende selger sin aksjepost på 50 prosent av Bydelsavisene Bergen AS - til den andre aksjonæren, Media Bergen AS.

Selskapet eier Fanaposten, Sydvesten og Åsane Tidende, og ble stiftet i 2013 som et felles eierselskap og samarbeid mellom BT og det lokale medie- og reklamekonsernet.

Snart fem år senere er tiden inne for å avvikle modellen, har partene konkludert med.

Og det er til det beste for avisene med et aktivt eierskap, mener BT-sjef Øyulf Hjertenes:

- Når det gjelder eierskapet av bydelsavisene i Bergen, så har vi ikke vært en særlig aktiv eier, og vi har ikke hatt noe samarbeid av betydning. Vi mener det er bedre for Fanaposten, Åsane Tidende og Sydvesten at Media Bergen tar det fulle ansvaret for avisene, slik de langt på vei har gjort de senere årene, sier han i en melding, som er publisert i de nevnte avisene.

– Bydelsavisene har vært gjennom en tøff peride. Dette er snakk om gode lokalaviser som nå drives godt. Skal vi se fremover så er det bra for avisene at Grønnevik og Media Bergen, som er dyktige og gode eiere, overtar eneansvaret. Vi tror dette er en god løsning for de ansatte og for journalistikken disse avisene skal drive i årene fremover, sier Hjertenes.

Direktør Ove Grønnevik i Media Bergen er enig i løsningen:

– Vi har stor tro på bydelsavisene også i fremtiden. Avisene fyller en viktig samfunnsrolle, og er viktige for at folk i bydelene skal kunne holde seg oppdatert om det som skjer der de bor, sier han.

- Vi ønsker å ivareta og bygge avisene videre, og tar rollen som aviseiere på alvor når vi nå overtar eierskapet hundre prosent, sier Grønnevik

Han er styreleder i Bydelsavisene Bergen AS - og eier av Media Bergen, som også driver flere byråer og reklameselskaper.

  • PS! Dette gjelder altså bydelsavisene, som BT har eid 50 prosent av de seneste åra. Schibsted / BT eier fortsatt de fire lokalavisene som holder til rundt Bergen; Vestnytt, Askøyværingen, Bygdanytt og Strilen.

 

Til toppen