BT spiser seg videre ut av byen: Kjøper 34 prosent av Midtsiden.no

BT spiser seg videre ut av byen: Kjøper 34 prosent av Midtsiden.no

Lokalt nettaviseventyr får stort mediehus inn på eiersida.

Det er Midtsiden.no selv som omtaler at «nokre av aksjane» i selskapet som driver nettavisen nå selges til AS Lokalavisene, et datterselskap av Bergens Tidende.

Midtsiden.no er en ren nettavis for Os kommune, og eies inntil nå 100 prosent av redaktør Kjetil Vasby Bruarøy. Men nå selger han altså 34 prosent av aksjene til det Schibsted-eide mediehuset.

Bruarøy forteller til egen avis at det var Bergens Tidende som tok kontakt i januar og viste interesse for å samarbeide. Dialogen førte til at mediehuset ville inn på eiersida i avisa. Midtsiden.no har de siste 14 årene bygd seg opp til en imponerende trafikk, et inntrykk BT styrket gjennom en lesermåling.

- Midtsiden er bygd opp fra ingenting til å bli den sterkeste rene nettavisa i Hordaland. Den er nok også blant de sterkeste i landet, sier styreleder Sturle Rasmussen i AS Lokalavisene.

Kjetil Vasbø Bruarøy sier pengene ikke var det viktigste, men fordi han nå får et større miljø med BT og andre lokalaviser i bergensområdet. Blant annet legges det nå planer for nye annonseprodukter til avisene i og rundt sentrum.

Hvor stor trafikk Midtsiden har, står ikke å lese av saken. Men ifølge egen omtale av avisen på Midtsiden.no, var trafikken en uke i 2014 på 190.490 sidevisninger, fra 29.382 brukere.

Det må sies å være sterkt, i en kommune på under 20.000 innbyggere.

En av årsakene til suksessen må antas å være mangel på konkurranse. Den sterke papiravisa Os og Fusaposten har nemlig fortsatt ingen nettavis, men kun en ren hjemmeside på Osogfusa.no.

Bergens Tidende eier forøvrig en rekke lokalaviser gjennom AS Lokalavisene: Bygdanytt, Askøyværingen, Strilen, Vestnytt, Fanaposten, Åsane Tidende, Sydvesten og Lyderhorn Bydelsavis.

Til toppen