(Kort utdrag fra Facebook-sendingen. Hele filmen var på drøyt seks minutter).

Bygdeposten skulle bare på direkten under fakkeltoget. Men glemte å fjerne flammende filter, tekno-musikk og hoppende hodeplagg

Det gikk hett for seg da journalisten i Bygdeposten intervjuet engasjerte innbyggere. - Skjebnens ironi, ler redaktør Knut Bråthen.

I dag tidlig dekte lokalavisen Bygdeposten i Buskerud et svært omtalt kommunestyre i Modum.

Politikerne skulle bestemme om demenspasienter skulle flyttes eller ikke, og det vakte såpass engasjement at mange innbyggere hadde samlet seg til fakkeltog før møtet.

Men det var ikke bare flammende innlegg og fakler som var i fokus da journalisten gikk på direkten på Facebook. Vedkommende hadde nemlig glemt å slå av et veldig spesielt mobilfilter på videoen.

Dermed ble de engasjerte innbyggerne intervjuet med dansbare rytmer i bakgrunnen, flammefilter og caps-grafikk på hodene.

 

- Vi var litt uheldige

Redaktør Knut Bråthen i Bygdeposten.
Redaktør Knut Bråthen i Bygdeposten. Bilde: Bygdeposten / Gjengitt med tillatelse

Redaktør Knut Bråthen i Bygdaposten sier det hele var et uhell.

- Vi direktestrømmet på Facebook i forkant av kommunestyremøtet under et fakkeltog. Journalisten fomlet litt med mobilen og la på et filter. Kanskje står det flammefilteret i stil til temperaturen som var på det fakkeltoget, humrer redaktøren, som understreker at det hele var et uhell.

- Vi var litt uheldige der, kan du si. Der mennesker er involvert kan det skje feil, så hvis folk morer seg og får en god start på helga med vår tabbe, så får vi bare ta den.

 

- Skjebnens ironi

Da redaktøren ble gjort klar over videotabben så gikk han straks inn og så over om det var noen presseetiske overtramp, men det var det ikke så langt han kunne se. Likevel har avisen nå slettet videoen.

 
 

Flere personer hadde delt, likt og kommentert på videoen.

- Hvilke tilbakemeldinger har dere fått?

- Debatten var jo alvorlig og har vært viktig for oss å dekke på en seriøs måte, så jeg tror de fleste skjønner at dette ikke var gjort med vilje.

- Journalisten har gjort en solid jobb på morgenkvisten med å både gå på direkten og skrive flere saker, men så skjedde denne ene tingen feilen som får fokuset. Jaja, sier Bråthen.

- Fakkeltog og flammefilter?

- Ja... skjebnens ironi.. Det er mange journalister og redaktører som tar seg selv veldig høytidelig og jeg prøver å ikke være i den kategorien... shit au, avslutter han.

Til toppen