Cathrine Fossum gjør comeback i TV 2.
Cathrine Fossum gjør comeback i TV 2. (Bilde: TV 2)

Cathrine Fossum gjør comeback på TV 2. Vender tilbake etter et snaut år som kommunikasjonssjef i Rema 1000

Det siste hun gjorde i TV 2 var å være programleder på God morgen Norge. Nå skal 39-åring tilbake i manesjen som programleder på Nyhetskanalen.

For et år siden sluttet Cathrine Fossum i TV 2. Nå vender hun tilbake som programleder på Nyhetskanalen, melder TV 2 i en pressemelding.

– Cathrine Fossum er en dyktig programleder og har vært en sterk TV 2-profil i mange år. Jeg er veldig fornøyd med at hun nå kommer hjem igjen, sier nyhetsredaktør Karianne Solbrække i meldinga.

Før Fossum sluttet for et år siden var hun med på oppstarten av TV 2 Nyhetskanalen, utviklet debattprogrammet Underhuset, ledet kanalens hovedsendinger og valgsendinger og vært programleder i God sommer Norge og God morgen Norge.

Karianne Solbrække, nyhetsredaktør i TV 2.
Karianne Solbrække, nyhetsredaktør i TV 2. Foto: TV 2

Da Cathrine Fossum sluttet i TV 2 for et år siden gikk hun til jobben som kommunikasjonssjef i Rema 1000. Den gang ble hun nektet sluttpakke fra ledelsen.

– Det har ikke vært et enkelt valg å ta. TV 2 har vært mer enn en arbeidsplass for meg, det har vært en del av identiteten min. Jeg vil alltid ha en del av hjertet mitt i TV 2, sa hun da.

 

– Jeg kunne ikke takke nei

Nyhetsredaktør Karianne Solbrække sier at Fossum, som startet TV 2-karrieren i Nyhetskanalen, er først og fremst en nyhetsjournalist.

– Ankerne i TV 2 Nyhetskanalen har en svært krevende jobb. De har høy kompetanse, må kunne mye om alt, og være forberedt på hva som helst. De er på lufta fra de kommer på jobb, til de går hjem. Cathrine Fossum en av landets beste nyhetsankere, og jeg er glad for at hun nå velger TV 2, sier Solbrække i meldinga.

Fossum forteller i pressemeldingen at hun gleder seg enormt til å jobbe som programleder i TV 2 Nyhetskanalen igjen.

– Dette er en fantastisk mulighet som jeg ikke kunne takke nei til. Det har vært lærerikt og utviklende å få erfaring fra REMA 1000. Jeg har møtt utrolig mange dyktige og hyggelige mennesker, men jeg har savnet journalistikken og TV 2. Jeg er utrolig takknemlig for at jeg igjen skal få bidra inn i en av Norges mest hardtarbeidende og dyktige redaksjoner, sier Cathrine Fossum.

Til toppen