Cornelius Poppe i NTB
Cornelius Poppe i NTB (Heiko Junge / NTB scanpix)

FOLK

Cornelius Poppe blir fungerende fotosjef i nyhets­byrået NTB

Skal vikariere i halv stilling for Jon Eeg, som blir prosjektleder for NTBs flytteprosess til Pressens hus.

  • Endret

Den første februar overtar Cornelius Poppe det kreative fotoansvaret og den operative driften av fotoavdelingen frem til NTB flytter inn i Pressens hus den 15. februar 2021. 

- Dette er en oppgave jeg gleder meg til å ta fatt på. Dette kommer til å bli gøy, særlig fordi det er så utrolig mange flinke, kompetente og ikke minst hyggelige folk å jobbe sammen med, sier Poppe i en melding 

Han får personalansvar for fire fotografer samt vaktsjefene og vil ta hånd om den operative driften av fotoavdelingen fra dag til dag - samt langtidsplanlegging. Han vil også ha det kreative fotofaglige ansvaret.

Jon Eeg vil fortsette å ha ansvar for alle oppgaver som ikke har korte frister samtidig som han er prosjektleder for flytteprosessen, skriver NTB. 

- Cornelius har en sterk fotofaglig kompetanse og har dekket nyheter og sport i innland og utland i over 25 år. Han har hele tiden bygd på fagkunnskapen sin og har det siste året også formalisert erfaringen gjennom å fullføre et START-kurs i samarbeid med IJ og Høgskolen i Volda. Han er en leder som jobber planmessig med vår drift samtidig som han ved behov utfordrer måten vi jobber på i fotoavdelingen. Han er ikke alltid enig med siste taler, og det er en opptur, slik jeg ser det. Som leder for avdelingen ser jeg rett og slett frem til åpne diskusjoner som gjør oss bedre, opplyser NTBs Christina Dorthellinger Nygaard, som er redaktør og leder for visuell kommunikasjon.

Til toppen