Da BBC «trente» på å rapportere dronningens død, hørte en journalist «nyheten» og tvitret den

Årets twitter-tabbe fra BBC-journalist Ahmen Kahawaja?

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

London (NTB-Reuters)/Medier24:

Den britiske kringkasteren BBC beklager etter at en journalist feilaktig sendte ut en twittermelding hvor det sto at Dronning Elizabeth var innlagt på sykehus etter å ha blitt dårlig. 

Få minutter senere erklærte attpåtil journalist Ahmen Kahawaja på twitter at dronningen var gått bort. 

– Under en teknisk øvelse for en nekrolog ble twittermeldinger feilaktig sendt fra kontoen til en BBC-journalist som skrev at et medlem av kongefamilien hadde blitt syk. Disse twittermeldingene ble raskt slettet og vi beklager hvis noen ble fornærmet, heter det i en uttalelse fra BBC onsdag.

Den 89-årige monarken har forøvrig nylig besøkt sykehuset King Edward VII i London for en årlig helsesjekk, opplyser Buckingham Palace i en uttalelse etter twittermeldingen ble publisert.

– Dette var en rutinemessig, forhåndsavtalt time. Dronningen har nå forlatt sykehuset, sier en talskvinne for det britiske kongehuset.

BBC-journalisten som feilaktig meldte at dronningen var blitt syk, kom senere med en beklagelse for det hun beskrev som resultatet av en dum skøyerstrek.

Øvde på «dronningens død»

Ifølge Daily Telegraph, skal hendelsen ha oppstått under en såkalt «øvelse» der man øvde på å annonsere dronningens død.

Det var denne øvelsen Ahmen Khawaja skal ha hørt biter av, og deretter tvitret de feilaktige meldingene.

Hele fire meldinger skal ha kommet ut onsdag ettermiddag, før de så ble slettet igjen.

Da hadde imidlertid ryktene allerede spredt seg så langt at Buckingham Palace måtte sende ut kontrabeskjed for å avkrefte de feilaktige meldingene.

Ifølge Daily Telegraph kan saken få personalmessige konsekvenser, og det igangsettes nå en «disiplinærsak» etter episoden. BBC tar nå også grep for å sikre at lignende øvelser ikke kan høres av uvedkommende, melder avisa.

Powered by Labrador CMS