Dagblad-kommentator Marie Simonsen, her under Arendalsuka 2017.
Dagblad-kommentator Marie Simonsen, her under Arendalsuka 2017. (Foto: Tore Meek / NTB scanpix)

Dagblad-kommentator Marie Simonsen får Fredrikkeprisen for 30 års kamp mot «Gutteklubben grei»

- En modig og tydelig stemme, heter det fra Sanitetsforeningen.

  • Endret

Dagbladets politiske kommentator Marie Simonsen er tildelt Sanitetsforeningens Fredrikkepris for sin uredde kamp for likestilling gjennom 30 år.

– Prisvinneren er en modig og tydelig stemme som med innsikt, analyser, klokskap og ryggmargsrefleks utfordrer det norske samfunn og de etablerte institusjonene på likestilling og likeverd, sier generalsekretær Grete Herlofson i Norske Kvinners Sanitetsforening.

Hun påpeker at Simonsen på en beundringsverdig måte har brukt seg selv og sitt engasjement for å bidra til utviklingen av et likestilt samfunn.

Marie Simonsen har arbeidet i både VG, Dagens Næringsliv og Dagbladet, hvor hun var politisk redaktør fra 2003 til oktober 2015. En av hennes kjepphester har vært kampen mot det hun kaller «Gutteklubben grei».

Fredrikkeprisen går til personer som på en fremragende måte tar opp og synliggjør saker innen N.K.S.' formål og strategiske områder.

Prisen består av en skulptur av organisasjonens grunnlegger Fredrikke Marie Qvam, et diplom og 100.000 kroner som skal gå til et formål innen Sanitetsforeningens arbeidsfelt som prisvinneren velger.

Tidligere mottakere er blant andre Gunhild Stordalen, Lene Marlin, Herbjørg Wassmo og Gro Harlem Brundtland.

 

Til toppen