Vaktsjef Eirik Vale Frogner i Dagbladet blir ny printsjef i VG. Her fra da Medier24 møtte ham på Hasle i fjor.
Vaktsjef Eirik Vale Frogner i Dagbladet blir ny printsjef i VG. Her fra da Medier24 møtte ham på Hasle i fjor. (Erik Waatland)

FOLK

Dagblad-vaktsjef Eirik Vale Frogner (51) er ansatt som ny printsjef i VG. Forlater avisen etter 21 år

Vaktsjefen gjør dermed comeback i Akersgata - i en avis han har konkurrert med i en mannsalder. - Dagen blir definitivt ikke den samme, sier han.

I midten av mars gikk fristen ute for å søke jobben som printsjef i VG og nå er det klart at det er Frogner som fikk den.

- Dette blir veldig spennende. Etter 21 år i Dagbladet føles det ut som avisa har blitt en del av DNAet mitt, så det er også litt vemodig å tenke på at en æra er slutt. Men jeg ser virkelig fram til nye utfordringer, sier Frogner til Medier24.

Den nye printsjefen skal ha faglig ansvar for desken, det overordnede ansvaret for at avisens førsteside har gode oppslag fra dag til dag - og være en nøkkelperson i produktutviklingen på papir.

Frogner kommer fra jobben som vaktsjef i Dagbladet, der han har vært involvert i mange store utviklingsprosjekt i Dagbladet, på avis, magasin og i det digitale.

Han har også vært kveldsredaktør, førstesideredigerer, magasinsjef og AD. 

- Jeg har veldig respekt for storebror i Akersgata. Det er en avis som jeg har blitt veldig god kjent med fra utsiden. Nå skal det bli spennende å bli kjent med folkene på innsiden også.

- Hva tenkte du da du fikk tilbudet?

- Jeg tenkte meg godt og nøye gjennom, for jeg har en helt super arbeidsplass og jobb i Dagbladet, som jeg har brent lenge for. Så er jeg i en alder der slike muligheter kanskje ikke dukker opp igjen, sier 51-åringen og fortsetter:

- Dagen blir definitivt ikke den samme, ler Frogner.

Featureredaktør Jane Throndsen og sjefredaktør Gard Steiro i VG blir Vale Frogners nye kolleger. Arkivfoto
Featureredaktør Jane Throndsen og sjefredaktør Gard Steiro i VG blir Vale Frogners nye kolleger. Arkivfoto. Foto: Gard L. Michalsen

- Hvordan blir det å jobbe for hovedkonkurrenten?

- Jeg ser ikke på det slik. Det er egentlig bare Dagbladet og VG som opererer i det samme markedet her, så det er ikke så mange andre steder å løpe til hvis du skal drive med det samme. Konkurransen er definitivt der, men rivaliseringen er ikke slik den var i gamle dager.

Featureredaktør Jane Throndsen i VG forteller til Medier24 at de har fått på plass en svært god printsjef i den nye stillingen.

- Han er journalist til fingerspissene, har god kommersiell teft, er god på presentasjon og ikke minst – han kan det tabloide håndverket.

Vale Frogner begynner i den nye jobben i august.

Til toppen