Oslo  20170623.
Partileder Siv Jensen i Frp oppsummerer det politiske halvåret på en pressekonferanse i Oslo fredag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Oslo 20170623. Partileder Siv Jensen i Frp oppsummerer det politiske halvåret på en pressekonferanse i Oslo fredag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix (Bilde: Larsen, Håkon Mosvold)

Dagbladet: Siv Jensen gir fullt innsyn kalenderen sin - har hittil vært hemmelig

Dagbladet har fått over 300 sider med kalenderoppføringer fra finansministeren, skriver de selv.

Dagbladet har bedt om innsyn i kalenderene til flere statsråder, inkludert statsminister Erna Solberg, og har i lang tid slitt med å få innvilget innsyn i kalenderne. De er ikke de eneste som har slitt med å få svar fra departementene eller statsrådene

I dag kunne Dagbladet selv melde at de har fått fullt innsyn i kalenderen til finansminister Siv Jensen, og over 300 sider med kalenderoppføringer.

Dagbladet har så langt ikke lykkes med å få en kommentar fra Jensen. 

Tidligere har Medier24 skrevet om regjeringens forslag om å endre offentlighetsloven, hvor blant annet oppføringer i elektroniske kalendere skal unntas innsynsretten.

Både presseorganisasjonene og opposisjonspartier på Stortinget har reagert på forslaget, mens statssekretær i Justisdepartementet, Sveinung Rotevatn (V) har understreket at det kun er små endringer og avklaringer som ligger inne i forslaget

Landslaget for lokalaviser har gått i front for en felles dugnad, hvor landets lokalaviser oppfordres til å be om innsyn i kalenderposter og lage journalistikk på det de får - for å vise fram hva man risikerer å miste om forslaget blir vedtatt. 

Til toppen