Avtroppende administrerende direktør i Discovery, Tine Austvoll Jensen kan bli «Årets kvinnelige medieleder».
Avtroppende administrerende direktør i Discovery, Tine Austvoll Jensen kan bli «Årets kvinnelige medieleder». (Foto: Even Hye T. Barka)

Avtroppende Discovery-sjef kan bli «Årets kvinnelige medieleder» - se alle finalistene her

Juryen har gjort sine valg - se alle de nominerte her.

Saken oppdateres.

23.november deler Medienettverket ut sine to priser, «Årets kvinnelige medieleder» og «Årets talent».   Av hensyn til smittevernregler blir årets prisutdeling digital.

Under Norsk Redaktørforenings høstmøte ble det onsdag ettermiddag klart hvem som er finalister i de to respektive kategoriene.

I kategorien «Årets kvinnelige medieleder» er konserndirektør i Schibsted News Media, Siv Juvik Tveitnes, nominert sammen med KK-redaktør Ingeborg Heldal og avtroppende Discovery Norge-sjef Tine Austvoll Jensen.

– Som vanlig har det vært en glede å vurdere de flere titalls dyktige medielederne som har vært nominert og aktuelle for årets pris, men ikke minst også svært krevende, sier juryleder og E24-redaktør Gard L. Michalsen.

–Det er veldig mange gode kandidater, og vi har måttet velge bort mange som også kunne fortjent både pris og finaleplass. Nivået er rett og slett ekstremt høyt, og det er en rekke navn vi gjerne skulle løftet fram. Men det er bare én som kan vinne, og det blir en av disse tre meget fortjente finalistene. 

 

– Ingenting kommer av seg selv

De tre nominerte i kategorien «Årets talent» er Kvinneheringens Mona Grønningen, Dagens Næringslivs Julie Lundgren og Aftenpostens Karoline Fossland.

Juryleder Christina Dorthellinger forteller at mange ulike kriterier ble lagt til grunn da juryen skulle finne sine finalister.

– I vurderingen av hvem som skulle bli de nominerte var det flere elementer som ble diskutert. Det åpenbart mest utfordrende kriteriet å møte var mangfold, spesielt hva angår etnisitet,  sier Dorthellinger.

Og legger til:

– Så oppfordringen til alle medieledere fra oss er: Ta dette på alvor – ingenting kommer av seg selv. Og oppfordringen går også til unge kvinner med minoritetsbakgrunn - rekk opp hånda.

 

– Inspirerende å følge disse

Medienettverkets leder, Veslemøy Østrem skryter stort av alle de seks kandidatene.

– Medienettverket har som mål å bidra til å utvikle godt lederskap i bransjen. De årlige prisene vi deler ut, er en god måte å løfte fram noen av dem som virkelig gjør en forskjell, sier hun i en pressemelding.

Samtidig legger Østrem til:

– Å følge med på disse seks kvinnenes lederskap gjennom et spesielt år, har vært inspirerende. De har på hvert sitt vis endret mediebransjen til det bedre gjennom klok og tydelig ledelse, og kan alle sammen vise til imponerende resultater. Vi takker juryen for et grundig arbeid.

Prisen «Årets kvinnelige medieleder er blitt delt ut årlig siden 1991, mens «Årets talent» først ble delt ut i 2011. Sistnevnte deles ut til kvinner som er opp til 35 år gamle. 

Til toppen