Katharina Hovde, Marcus B. Ericson, Sunniva Hadland Bøthun, Daphne Steketee og Iris Katrine Hamre er sommervikarer i Romsdals Budstikke.
Katharina Hovde, Marcus B. Ericson, Sunniva Hadland Bøthun, Daphne Steketee og Iris Katrine Hamre er sommervikarer i Romsdals Budstikke. (Foto: Bjørn Brunvoll )

FOLK

Denne gjengen er sommervikarer i Romsdals Budstikke

– De tar med impulser inn i mediehuset som er viktig for oss, sier ansvarlig redaktør Ole Bjørner Loe Welde.

Romsdals Budstikke har denne sommeren fem vikarer i redaksjonen. 

– Vikarene er dyktige, og tar stort ansvar. Samtidig ser vi at de tar med impulser inn i mediehuset som er viktig for oss, sier ansvarlig redaktør Ole Bjørner Loe Welde.

Har din redaksjon sommervikarer?

Er det sommervikarer i din redaksjon denne sommeren? Send oss bilder og informasjon på tips@medier24.no 

Sommervikarene i Romsdals Budstikke får stort ansvar, og får gjennom en sommer prøve mye forskjellig, opplyser RB. 

Welde forteller at mye av arbeidet er nyhetsrettet, men at vikarene også får testet reportasjejournalistikk og frontredigering. 

– Vi ser at flere av våre faste reportere kom inn i mediehuset som sommervikarer. Samtidig registrerer vi at flere av våre tidligere vikarer har gått videre til andre, større mediehus. Begge deler er flott, sier han.

Redaktør Ole Bjørner Loe Welde i Romsdals Budstikke skryter av årets sommervikarer. Foto: Kjell Herskedal / SCANPIX

 

Årets sommervikarer i Romsdals Budstikke er:

  •  Iris Katrine Hamre (21) fra Molde:

«Iris K. Hamre studerer til å bli journalist og skal til høsten begynne på sitt 2. år på TV/Radio-journalistikk ved Høgskulen i Volda. Dette er hennes første medierelaterte jobb».

  • Sunniva Hadland Bøthun (23) fra Os

«Sunniva har ett år igjen av bachelorgraden i journalistikk ved Høgskulen i Volda. Hun har også en bachelorgrad i interkulturelle studier fra tidligere».

  • Katharina Hovde (21) fra Åfarnes i Rauma

«Studert statsvitenskap i Molde og sosiologi i Sogndal, skal begynne på lektorutdannelse (innen samfunnsfag) i Trondheim til høsten».

  • Daphne Steketee (21) fra Vågstranda i Romsdal

«Daphne har ett år igjen av bachelorgraden i journalistikk ved Høgskulen I Volda. Ved siden av journalistikk har Steketee stor interesse for foto». 

  • Marcus B. Ericson  (18) fra Molde

«Marcus kom inn i mediehuset som frilanser for vel et år siden. I 2019 jobbet han mye med lokalfotball. Denne sommeren inngår han i teamet som dekker Molde FK i eliteserien».

Til toppen