På bildet, fra venstre: Målgruppeleder Marit Tronier Halvorsen, nyhetssjef Marcus Husby, sjefredaktør Amund Djuve, nyhetsredaktør Janne Johannessen og finansredaktør Terje Erikstad.
På bildet, fra venstre: Målgruppeleder Marit Tronier Halvorsen, nyhetssjef Marcus Husby, sjefredaktør Amund Djuve, nyhetsredaktør Janne Johannessen og finansredaktør Terje Erikstad. (Foto: Mikaela Berg)

FOLK

DN lyser ut åtte nye stillinger to uker etter massiv kuttrunde

Terje Erikstad blir finansredaktør og lyser ut fem reporterstillinger, en redaksjonell utvikler og to spesialister til brukermarked, ifølge Amund Djuve.

For kort tid siden var sluttpakkerunden i Dagens Næringsliv over, 26 ansatte sa farvel til arbeidsplassen sin, samtidig som mediehuset står i en omfattende intern omorganiseringsprosess. Nå skriver DN i en pressemelding at de «gasser på» – og annonserer at DN får en egen finansredaktør og utlyser åtte nye stillinger.

– Vi skaper Norges viktigste næringslivs-, samfunns- og økonomijournalistikk. Nå skal vi ta en like sterk posisjon digitalt som vi har på papir, sier Amund Djuve i pressemeldingen og legger til: 

– Når vi lager viktig kvalitetsjournalistikk på digitale flater, så må vi forstå brukerne våre enda bedre. Den nye organisasjonen har blant annet fått en målgruppeavdeling som skal være lesernes advokater internt, sier Djuve.

Onsdag var mellomleder-kabalen klar. Stillingene som utlyses fredag, er fem reporterstillinger, en redaksjonell utvikler og to spesialister til brukermarked, ifølge meldingen.

 

Terje Erikstad blir finansredaktør

Terje Erikstad blir finansredaktør og vil ta plass i et helt nytt nyhetsrom. Han får selskap av børskommentator Thor-Christian Jensen og økonomikommentator Bård Bjerkholt, ifølge meldingen. 

– En del av den skjerpede satsingen på raske nyheter er å gi leserne våre gode analyser. Derfor flytter våre tre viktige profiler på økonomi, markeder og finans i disse dager inn i nyhetsrommet vårt, sier Djuve i meldingen. 

Djuve er svært fornøyd med ansettelsen av Erikstad. 

– Han er blant landets aller mest kunnskapsrike på sitt felt. Brukerne våre har allerede stor glede av hans sylskarpe analyser om finansmarkedene, sier sjefredaktøren i meldingen. 

 

– Ikke bekymret for økt konkurranse

I meldingen skriver avisa: «DN har de siste årene fått økt konkurranse om de økonomiinteresserte leserne, det skjerper, men bekymrer ikke Djuve. Han viser til at DN nettopp har avsluttet en runde med frivillige sluttpakker. Den ble begrunnet med inntektsfall og behovet for å få kostnader under kontroll». 

– Leserne våre setter kvalitet veldig høyt. Laget vårt av skarpe, kunnskapsrike journalister og kommentatorer er vårt største konkurransefortrinn. I tillegg tar vi oppdraget vårt på største alvor. Vi skal sørge for at makten, enten den er økonomisk, politisk eller sosial, ikke får være i fred. Det er der, på våre områder, vi skal være best, sier Djuve i meldingen.

Nå varsler de at de satser knallhardt på abonnement – og at det blir svært viktig for avisa i tiden framover.

– Eksklusivt kvalitetsinnhold er en helt sentral grunn til at vi har god vekst i digitale abonnementsinntekter. Nå må vi jobbe enda smartere med digitalt salg og sørge for at våre nye abonnenter blir hos oss lengre, sier brukermarkedsdirektør Fredrik Loennecken i meldingen.

Janne Johannessen, redaktør for nyhet og dagsorden, har tro på at de vil klare å levere knallsterkt på nyheter framover.

– Leserne kan glede seg til et enda bedre DN.no. Nå har vi de råeste markedsreporterne i samme avdeling som noen av de beste pennene og de mest erfarne graverne i landet. Det gir oss en unik mulighet til å bygge lag som tar leserne med på innsiden av norsk nærings- og samfunnsliv – alt fortalt på nye og engasjerende måter, sier Johannessen i meldingen.

Til toppen