Dorthe Skappels (til venstre) intervju med Sophie Elise Isachsen skaper reaksjoner.
Dorthe Skappels (til venstre) intervju med Sophie Elise Isachsen skaper reaksjoner. (Foto: NTB)

Dorthe Skappels intervju med Sophie Elise skaper reaksjoner: – Helt uhørt

Gunnar Bodahl-Johansen mener TV 2-profilen går langt over streken når hun intervjuer forretningspartneren sin, melder VG.

Presseekspert Gunnar Bodahl-Johansen reagerer på at «God kveld Norge»-programlederen Dorthe Skappel intervjuer bloggkjendis Sophie Elise Isachsen til TV 2s årlige oppsummeringsprogram «Underholdningsåret», melder VG.

Årsaken er at Skappel og Isachsen er forretningspartnere, ved at sistnevnte har en egen strikkekolleksjon i nettbutikken som Skappel eier.

Bodahl-Johansen sier til avisen at dette er «langt over streken».

GUNNAR BODAHL-JOHANSEN, pressenestor og mediekritiker.
Gunnar Bodahl-Johansen. Foto: IJ

– Har de et kommersielt samarbeid, er det i mine øyne helt uhørt. Egentlig spiller det liten rolle om samarbeidet det er kommersielt eller ideelt – journalister må ha en klar regel om ikke å intervjue venner, familie eller samarbeidspartnere og andre forbindelser, sier Bodahl-Johansen til VG.

PR- og mediesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, sier følgende om kritikken: 

– Dette er inntil videre upublisert materiale, og hvor mye av intervjuet som kommer med i programmet som dreier seg om hele underholdningsåret på TV 2, er ennå ikke bestemt. Det viktige for kanalen når dette sendes, er at bindingene mellom Dorthe og Sophie Elise kommer tydelig frem, sier han til VG.

Til toppen