NRK og TV 2s reportere, eksperter og kommentatorer. Fra venstre: Andreas Stabrun Smith, Solveig Gulbrandsen, Carina Olset, Carl-Erik Torp (bak), Egil Drillo Olsen, Erik Thorstvedt, Helene Olafsen, Andreas Hagen, Øivind Alsaker, Julie Strømsvåg  og Christian Nilssen.
NRK og TV 2s reportere, eksperter og kommentatorer. Fra venstre: Andreas Stabrun Smith, Solveig Gulbrandsen, Carina Olset, Carl-Erik Torp (bak), Egil Drillo Olsen, Erik Thorstvedt, Helene Olafsen, Andreas Hagen, Øivind Alsaker, Julie Strømsvåg og Christian Nilssen. (Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix)

Drillo gleder deg som en unge til fotball-VM. Med seg til Russland får veteranen mange yngre kolleger

Helene Olafsen, Carina Olset, Julie Strømsvåg og Lise Klaveness blant damene som skal dekke sommerens mesterskap.

  • Endret

For Egil «Drillo» Olsen er fotball-VM spesielt. Han skal være ekspertkommentator for NRK. Han gleder seg stort til å følge nye drama fra fotballbanen.

Egil Drillo Olsen har vært i mange fotball-VM - som trener eller kommentator. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Når man skal til VM så det jo det største innen fotballen så er det bare å glede seg. Jeg har en sånn liten gruegreie også. Det er all reisingen. Det er veldig mange og lange reiser mellom kampene, sier Olsen til NTB.

– Russland er jo 17.075.000 kvadratkilometer, slår Drillo fast i kjent stil.

– Også har de vel Europas høyeste fjell?

– De 14 høyeste fjellene i Europa er i Russland, med Elbrus som det høyeste. Mount Blanc er nummer 15. Det nest høyeste er det vel nesten ingen i Norge som har hørt om, sier Drillo.

– Hvilket mesterskap er det du husker best?

– Jeg har jo sett mange av dem live, men fulgt de fleste fra TV.

– Jeg er såpass gammel jeg at jeg så Sovjetunionen mot Brasil i Göteborg i 1958. Vi haiket fra Fredrikstad, så det mesterskapet var spesielt, sier Drillo.

 

Ledet Norge i to VM

Drillo har også vært trener i to VM i da han ledet Norge i USA i 1994 og i Frankrike i 1998.

– Folk gikk jo mann av huse 23. juni 1998 etter seieren over Brasil.

– Ja det var spesielt. Det var visst ikke bare Oslo at det var ville tilstander, har jeg hørt, sier 76-åringen.

Lørdag skal det spilles en minnekamp mellom Norge og Brasil på Ullevaal.

– Det er spillemøte kl. 12 og kamp kl. 17. Jeg har et lite håp kunne stille med samme startelleveren som i Marseille, sier den tidligere norske landslagssjefen.

Tirsdag møttes VM-teamene fra NRK og TV 2 på kunstgresset utenfor Marielyst for å spille en vennskapskamp mellom ungdommer fra Stovner og Holmlia.

TV 2 og NRK deler VM mellom seg.

Til toppen